Cumulus sa for siden:
Hva skal dere spise i påsken? Bortsett fra pølser og påskelam? Jeg planlegger meny til årets fjelltur, hvor vi blir 3 voksne og 2 barn, på hytte med strøm og vann. :)
Så hva skal dere spise? Og hva er godt til lam?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Cumulus sa for siden:
Hva skal dere spise i påsken? Bortsett fra pølser og påskelam? Jeg planlegger meny til årets fjelltur, hvor vi blir 3 voksne og 2 barn, på hytte med strøm og vann. :)
Så hva skal dere spise? Og hva er godt til lam?
Hyacinth sa for siden:
Henger her. H ansvar for to middager, men vet enda ikke hva.
Pingis sa for siden:
Kvikklunsj! Hver dag! Fem måltider hver dag! :jupp:
millact sa for siden:
Eldste ønsker seg pølser og potetstappe, yngste ønsker seg taco. Begge deler skal de få. Vi er hjemme, vi tre. I tillegg skal jeg lage hjemmelagede kjøttkaker i alle fall og sikkert en stor gryte lapskaus. Lam spiser de ikke, så det er totalt bortkastet. De skal til pappa'en et par dager, så de dagene skal jeg lage god mat til meg selv, sikkert noe med fisk.
Taien sa for siden:
Mannen min spiser ikke lam...men jeg har vurdert å kjøpe et lite lammelår og lage til meg og gutta og i tillegg innvitere min mor på middag. Så kan mannen få noe annet å spise.
Men en dag skal vi uansett ha ribbe, og en dag blir det nok pinnekjøtt + komle.
(Rene julemenyen, men i jula var jeg sjuk som et udyr og smakte ikke mat så for meg er det long overdue. :knegg: )
millact sa for siden:
Taien: Da kommer jeg til deg, jeg!
Taien sa for siden:
Kom igjen! Plass og mat til mange her. :glis:
tinkadott sa for siden:
Pinnekjøtt med tilbehør en dag, gyros en dag og garrantert minst en dag med lammelår av villsau. :jupp:
Cumulus sa for siden:
Hva har du til lammet?
Taien sa for siden:
Nå er ikke jeg Tinkadott, men jeg svarer uansett. :knegg:
Jeg vil ha ovnsbakte grønnsaker + saus til. Hvis jeg ikke baker potetene med grønnsakene, så liker jeg fløtegratinerte poteter til lammet.
millact sa for siden:
Ja, fløtegratinerte poteter er godt til!
Cumulus sa for siden:
Ja føltegratinerte hørtes godt ut? Noen som har en god oppskrift? :)
polarjenta sa for siden:
Jeg har ikke helt bestemt menyen. Men vi skal ha lammefilet en dag, og hamburgere en dag, det er nemlig kjøpt inn.
Ellers så regner jeg med det blir noe med kyllingfilet en dag, sikkert taco og sikkert pizza.
millact sa for siden:
Når jeg tenker etter har jeg god stangekylling i kjøleskapet, så den MÅ spises en dag. Kanskje griller vi pølser ute en dag selv om det er kaldt for tiden.
Sissel sa for siden:
Vi reiser på fjellet på torsdag, og har vel planlagt dette til middagene i påsken:
taco
marinert kalkunbryst
helstekt indrefilet med fløtegratinerte poteter
pastasalat med kylling og bacon
hjemmelagede hamburgere med båtpoteter
C.D sa for siden:
Her blir det kalkun en dag, som gir kalkunsalat neste dag, ørret, koteletter, taco, kjøttkaker og pizza.
Taien sa for siden:
Jeg gjør det kjempeenkelt.
Jeg tar passe mengde poteter, skreller dem og skjærer i skiver.
Har dem i en stor gryte lagvis, med salt, pepper og timian (vi elsker timian) mellom lagene. Så heller jeg 50/50 med fløte og melk over til det står ca kant i kant med potetene. En kan også rive hvitløk over også.
Så kokes det opp (pass på så det ikke fastner i bunn) og småputrer til potetene er møre.
Deretter legger jeg dem i en ildfast form (tar dem opp med fiskesil) og heller over litt fløtemelk. Til slutt drysser jeg revet ost over og gratinerer i ovnen til osten er gyllen. Vi er glad i en blanding av cheddarost og vanlig hvitost.
Taien sa for siden:
Jeg tror vi griller på torsdag. Innviterer et nabopar med unger, griller pølser/lammekoteletter osv har salater til og bakte poteter, og spiser inne.
Tror det blir bra. :jupp:
ingling sa for siden:
Vi skal til foreldrene mine fra nå på mandag til påskeaften, så vi skal ikke ha så mange middager hjemme. Har kjøpt surret lammesteik til 1. påskedag, og hel Stangekylling til 2. påskedag. Lammet har vi nok enten vanlige eller fløtegratinerte poteter til, til kyllingen blir det nok ovnsbakte rotgrønnsaker.
Acino sa for siden:
Ingen lammelår her men derimot rester fra julen; pinnekjøtt med kålrabistapp og poteter. Har også rester av hjemmespeka og pepra svineribbe vi skal dampe og ha med poteter, rødkål og surkål. Utover dette håper jeg det blir vær til å grille; kjøtt, fisk, pølser, salater, maiskolber osv.
Chablis sa for siden:
Vi skal på hytta, det blir kylling, lam, grilling en dag å så vet jeg ikke mer.
Syrin sa for siden:
Det blir kjøttboller med pasta, lammelår, heilsteikt kylling med grønsaker, og sikkert også laks. Ingen andre planar, foreløbig.
Toffskij sa for siden:
Vi skal ha lammecarré en av dagene, med ovnsstekte amandinepoteter, kanskje rosenkål og en eller annen rotmos til i tillegg. :nam: En annen dag skal vi ha kylling og chorizo stekt i ovn med grønnsaker à la dette.
Det beste med noen dagers hjemmeferie er jo at man får lagd litt skikkelig mat flere dager på rad.
Malama sa for siden:
Jeg har faktisk ikke peiling.... jeg har ikke handlet inn enda.
I går var vi på fjellet og grillet pølser, så spiste vi bare pytt-i-panne når vi kom hjem. I dag skal vi ha biffstrimler med ris og salat og en eller annen saus.
Men selve påsken... jeg vet vi skal spise pinnekjøtt en dag, for vi er invitert til mamma og pappa for det, det skjer langfredag, eller 1. påskedag, avhengig av værmeldinga (evt muligens en annen dag om det er strålende begge disse og regner på torsdag, f.eks...) men resten har jeg ansvar for selv, for første gang, og aner ikke. Det skal jeg finne ut av i løpet av de neste dagene, men muligens mat som er enkel å tilberede på hybelkomfyr, ettersom vi er oppfordret til å tilbringe en del dager på campingplassen sammen med mamma og pappa.
Einhyrningur sa for siden:
Jeg håper svigers lager lam til oss, og ellers er det kun skole som gjelder så det blir nok mye pølser.
Toffskij sa for siden:
Og så skal vi ha en dag med assorterte ordentlig gode pølser fra pølsemaker og god rotmos til. :nam:
Toffskij sa for siden:
Og så skal vi ha crème brûlée til dessert én dag, og pekanpai en annen dag. :nam:
Bokormen sa for siden:
I dag ble det visst sushi. :nam: Og blir vi sultne til kvelds har vi noen hjemmelagede vårruller i fryseren. :D
apan sa for siden:
Vi skal på primitiv hytte, og gjør det enkelt. Det blir pølser, spekemat og rømmegrøt (ferdig), potetmos (ferdig) og kjøttboller. Tenker jeg. Og kanskje ute en dag, og kanskje noe mer avansert kjøtt på påskeaften.
GinaK sa for siden:
I år skal jeg huske på at vi ikke synes lam er det helt store!
Var på Svinesund i helgen og har fyllt opp fryser med kyllingfilet, svin indrefilet og kalkunbryst indrefilet så det blir nok det siste som er på menyen påskeaften.
De andre dagene blir det nok noe med kylling og svinefileten blir nok brukt i en fløtegryte muligens.
Og så skal vi kose oss med bacon hver eneste frokost i påsken. Nam.
Frk_Fryd sa for siden:
Vi skal være i en campingvogn, så jeg henger litt her for inspirasjon til andre ting enn pølse i brød. :fnise:
Mamari sa for siden:
Det skal jeg huske på også - syns mye lam smaker "høgg". Får jeg sprøstekt,godt tilberedt lammekjøtt liker jeg det best. Liker ikke at det skal være rosarødt - det kan til nød gå til en lammefilet men ikke lammelår. Dessuten syns jeg mange lammelår ikke er gode heller. Nok syting:)
Kyllingfilet,kalkun og bacon blir det i lange baner her og - det liker alle.
Blå sa for siden:
Jeg suger til meg gode ideer. Den kylling og chorizoformen så nydelig ut.
Vi skal være hjemme og har god tid til matlaging. Eneste planen så langt er at vi skal lage sushi sammen, alle sammen i morgen. :lykkelig: Så om noen har gode ideer til oss tar vi gjerne i mot. Vi har laget sushi før, men er ikkek kjempeerfarne.
Vi får lammestek hos min mor på langfredag og sikkert noe lam hos mine svigerforeldre på søndagen, så det kan være at det blir nok lam og at vi baserer oss på å lage annet selv.
Jeg skal ta den store handleturen i dag, så jeg får henge litt her for å få ideer.
GinaK sa for siden:
Åh, der var den igjen. Takk for link. Nam. det ser knallgodt ut, men er det litt lite saus, tro?? Vi er skikkelige sausmennesker...
Jeg så den her en annen dag, mulig det var du som linket til den da også. Denne skal jeg prøve en dag, ja.
Serafin sa for siden:
Vi skal ha hjemmelagd pizza en dag, kjøttkaker i dag, kalkun en dag, laks, ferskt kjøtt og suppe.
Mangler bare to dager nå.
Jinx sa for siden:
Den kylling og chorizoformen er vanvittig god. Og det blir bra med saus siden det er en boks med hermetiserte cherrytomater.
Syrin sa for siden:
Den kyllinggryta - er den særlig sterk eller? Sidan det skal vere sambal oelek i. Vi vaksne er veldig glad i sterk mat, ungane not so much.
Vi skal ha heilsteikte kyllingar ein dag i alle fall. Gnidd inn med kummin, koriander og paprikapulver. Masse løk, squash, gulrot, kikerter og kvitløk under kyllingen. Olivenolje over. Serverer hommos og /eller creme fraiche til, og kanskje litt brød.
Elles har eg lam i kjøleskapet - ei utbeina lammesteik som er ferdig marinert.
Acino sa for siden:
Da er påskemenyen klar her, har en del i fryseren så menyen blir slik:
Igår: fiskepudding i hvit saus med poteter og grønnsaker.
Idag: Rester.
Onsdag: Fiskenuggets, pommes frites og erterstuing
Torsdag: Grille: Tror jeg skal tørrkrydre nakkekoteletter. Lager peppersaus, ris og salat til.
Fredag: Mannen ønsker seg hjemmelagd pepperonipizza, da blir det det.
Lørdag: Grille: Maiskolber, bakte poteter, kryddersmør, grønnsaker og?
Søndag:Pinnekjøtt, kålrabistapp, poteter og siden det er litt spesielt med salt "seigt" pinnekjøtt får ungene dampepølse(grov pølse med mye smak).
Mandag: Grille: Hamburgere, valgfritt tilbehør.
Tirsdag: Torsk, poteter, gulerøtter og pinnekjøtt i biter på panna omtrent som bacon.
Onsdag: "Betaskaus"; lapskausblanding med kjøttboller i. Litt tynnere enn lapskaus og litt tykkere enn suppe.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.