Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kattemannens pizzasaus

#1

Katta sa for siden:

På forespørsel. Denne er litt sterk slik at hvis man har barn som for eksempel får taco uten krydder og sånn bør man redusere mengden chilli. Men here it goes:

2kg tomater. Kan evt erstattes med bokstomater, det funker greit.
5 løk, vanlig str
6 fedd hvitløk
8 chilli (røde)
2 ts sukker
salt og pepper
nøytral olje

Grillelement i ovnen på øverste trinnet, tomatene grilles til de er myke og litt brune i skallet. Snu ofte.
Hvitløken skal også grilles i ca 10 min til de er brune og myke (obs brannfare hvis man har det på bakepapir, jeg anbefaler illfast form).
Finhakk løk og chilli
Hvitløken moses/presses
Tomaten grovhakkes. (ikke renskes).
Fres løk og chilli i 6ss olje i 5 min. Ha i resten, kok i 15 min. Kjøl ned litt. Stavmikser eller blender slik at det blir glatt konsistens.

Dette gir nok saus til 8 glass pizzasaus, hver er nok til 2 store pizzaer, dvs ca halvannen liter saus.


#2

Tante Sofie sa for siden:

Spennande! Kva temperatur i omnen på tomat/kvitløk?


#3

Tangerine sa for siden:

Så herlig ut! Mulig jeg øker antall fedd. :D


#4

Katta sa for siden:

Vår ovn har ikke noe temperatur på grillelementet, det er på det sterkeste når han griller tomaten og så måtte han gå litt ned i temperatur på hvitløken. Det er altså trinn 3 på tomat og trinn 2 på hvitløk. Jeg tror man bare må følge med og passe på at det ikke blir svart.


#5

Miss Norway sa for siden:

Ctrl + A
Ctrl + C
Word
Ctrl + V

Takk! :blomst:


#6

Bokormen sa for siden:

Denne hørtes god ut. :nam: Hvor lenge holder den seg i fryseren?


#7

Katta sa for siden:

Veldig godt spørsmål. Lenge nok er svaret mitt tror jeg, Vi har i hvertfall hatt den liggende et halvår.


#8

GydaG sa for siden:

Denne prøver vi oss på i dag, tror jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.