Katta sa for siden:
På forespørsel. Denne er litt sterk slik at hvis man har barn som for eksempel får taco uten krydder og sånn bør man redusere mengden chilli. Men here it goes:
2kg tomater. Kan evt erstattes med bokstomater, det funker greit.
5 løk, vanlig str
6 fedd hvitløk
8 chilli (røde)
2 ts sukker
salt og pepper
nøytral olje
Grillelement i ovnen på øverste trinnet, tomatene grilles til de er myke og litt brune i skallet. Snu ofte.
Hvitløken skal også grilles i ca 10 min til de er brune og myke (obs brannfare hvis man har det på bakepapir, jeg anbefaler illfast form).
Finhakk løk og chilli
Hvitløken moses/presses
Tomaten grovhakkes. (ikke renskes).
Fres løk og chilli i 6ss olje i 5 min. Ha i resten, kok i 15 min. Kjøl ned litt. Stavmikser eller blender slik at det blir glatt konsistens.
Dette gir nok saus til 8 glass pizzasaus, hver er nok til 2 store pizzaer, dvs ca halvannen liter saus.