Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

OL i Oslo

#1

Zulu sa for siden:

Jeg leste gjennom tråden om Munch-museet, og der ble OL i Oslo nevnt. Da ble jeg nysgjerrig på hva dere tenker om et evt. OL i Oslo, og hva det vil ha å si for byutviklingen?


#2

Pappalille sa for siden:

Får vi OL i Oslo skifter jeg jobb! Jeg har få fornuftige tanker rundt dette, egentlig, men jeg synes det er en vanvittig ekstravaganse å spytte penger i når situasjonen er som den er i andre deler av verden, ja til og med Europa.


#3

LillaMatilda sa for siden:

Jeg er for! Norge trenger en oppussing på kultur og turistfronten.


#4

polarjenta sa for siden:

Jeg skjønner ikke helt hvorfor de sa nei til Tromsø i forrige runde, for så å si ja til Oslo nå.


#5

Najade sa for siden:

Jeg synes det er helt idiotisk!


#6

Pasta sa for siden:

Norge har andre ting å bruke pengene på!


#7

Skilpadda sa for siden:

Jeg vil vurdere å emigrere midlertidig dersom det blir OL i Oslo. :gal:

Kultur, ja. Tenk så mye kultur og turistfornyelse vi kunne få for de millionene et OL ville komme til å koste. Jeg synes det er meningsløst sløseri å skulle bruke så mye penger på å tilrettelegge for et skimesterskap (som sikkert fint kunne finansieres av sponsormidler hvis man lot være å gjøre det så ekstravagant).


#8

Skilpadda sa for siden:

Jeg tror det vil ha null og niks positivt å si for byutviklingen, og at det ville sluke opp i seg masse penger som ellers kunne vært brukt til kultur-, kommunikasjons- og idrettsformål for befolkningen.


#9

BadFurDay sa for siden:

Jeg er helt for å arrangere OL i Oslo.

Ja, det vil koste. Ja, Oslo vil få en god oppgradering på flere fronter. Ja, det vil bli kaos i den lille byen vår i oppløpet til og under OL.

Men inntjeningspotensialet er stort i mange år etterpå i form av økt turisme. Dette avhenger selvfølgelig av hvor bra vi kommer til å takle et så stort arrangement, og hvordan vi vil utnytte det.


#10

Darth sa for siden:

OL i Oslo er jeg helt i mot. Synd at jeg ikke bor der - da skulle jeg stemt nei i september.


#11

Maverick sa for siden:

Kapitalisten i meg ønsker seg dypt og inderlig OL i Oslo. Det vil si, den ønsker seg jobben, med mulighet for å være på en eller annen stillehavsøy mens det faktisk skjer. :gal:


#12

vixen sa for siden:

Lillehammer og regionen rundt flommer vel ikke over av turister som en følge av OL? Til tross for et meget vellykket arrangement.

Enig med skilpadda.


#13

Michelle sa for siden:

Jeg vet ikke helt om dette stemmer jeg. Isåfall må vi gjøre noe med prisnivået. Mange turister reagerer på prisene her i landet.

I utgangspunktet elsker jeg alt som har med idrett å gjøre og minnes ennå OL i Lillehammer -94 med glede, men jeg synes det er skremmende hvor mye penger de enkelte land bruker på å arrangere lekene.


#14

skyfri sa for siden:

Det skjønner ikke jeg heller.
Og jeg er helt i mot å bruke så mye penger på et idrettsarrangement. Det holder i lange baner at vi gjorde det i '94, synes jeg.



#16

Anuk sa for siden:

Jeg håper virkelig vi slipper! Kan vi ikke bruke millioner på å oppgradere Oslo uten et ol, der vi tillegg må bruke masse på ting vi strengt tatt ikke har bruk for?


#17

Kanina sa for siden:

Jeg synes Munch-museum vil gi nok oppgradering for en god stund, egentlig. (Dvs, i alle fall innenfor den priskategorien). Jeg synes dog at det er en fin ting med OL for de som er interessert i sport, og at det er rimelig at Norge som er et så rikt land stiller opp og arrangerer det i stedet for å forvente at mindre rike land skal "ta støyten". Men når jeg tenker meg om, så: neh. Er ikke for OL. :niks:

OL i 1952 har jo fortsatt noen spor etter seg i bybildet, som f.eks. Sogn Studentby og Jordal Amfi, så det er jo klart at det bidrar til en del byutvikling også. F.eks. kunne man lagt deltakerlandsbyen til Groruddalen, i områder som man likevel planlegger å gjøre om fra industri- til boligformål. Og vi trenger et nytt Jordal.


#18

Tallulah sa for siden:

Og alle de tingene kan man bevilge penger til uten OL, og dermed slippe kostnaden ved å søke. De pengene man da sparer kan man bruke til ulike turisttiltak om man ønsker en økning der.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.