Skremmern sa for siden:
Hvordan tilbereder dere koteletter? Jeg leser alt fra 30 min til 2 timer. :svimmel:
Ta gjerne frem teskjea, jeg skal spise med venninner i dag, så da tenkte jeg å fleske (?) til med koteletter til familyen.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Skremmern sa for siden:
Hvordan tilbereder dere koteletter? Jeg leser alt fra 30 min til 2 timer. :svimmel:
Ta gjerne frem teskjea, jeg skal spise med venninner i dag, så da tenkte jeg å fleske (?) til med koteletter til familyen.
Kirsebær sa for siden:
Den enkle måten er at man legger dem på langpanne, krydrer på begge sider, steker dem i ca 40 minutter på 180 grader.
Fin og gylden utenpå, men ikke ihjelstekt.
Nakkekotteletter, altså. Slike svinekoteletter har jeg funnet ut at jeg får best hvis jeg faktisk koker dem først, og bare vender dem i glovarm panne for å få litt farge på.
Syrinx sa for siden:
Jeg bruner nakkekoteletter og koker dem etterpå. Liker kjøtt som ramler fra hverandre jeg da.
Skremmern sa for siden:
Koker? :skremt:
GinaK sa for siden:
Krydres og brunes, bruk stekepose, inn i ovnen i ca 35 minutter, 200C. Blir utrolig saftig og mørt.
Niobe sa for siden:
Det er faktisk veldig godt.
Jeg legger koteletter oppå hvitløk, løk, gulrot og selleri (f eks) i langpannen, kydrer godt, og heller på bittelitt vann og soyasaus. Stekes på ca 150 grader i en time og to.
Tjorven sa for siden:
Vi dekker en langpanne med "harde" grønnsaker. Oppå der legger vi kotelettene (helt rå).
Så kan de enten stekes i 30 minutter på 200 grader eller 2 timer på 150 grader. Jeg synes de blir best på sistnevnte metode.
Kirsebær sa for siden:
Kokt kjøtt blir utrolig mørt og godt. :nemlig:
Men jeg syns nakkekotteletter er best i stekovnen.
Niobe sa for siden:
"Parboiling" er vel mer vanlig i USA, og er vel noe av forklaringen på ekstremt mørt kjøtt på spareribs og koteletter.
Katinka sa for siden:
Her er min kottistråd.
Røverdatter sa for siden:
Bruner dem i stekepanne et par minutter og steker dem så på 175C i ca. 40 minutter. Oftest ligger de i langpannen med poteter, grønnsaker og fløte under seg. :nam:
C.D sa for siden:
Dette gjør jeg også, men jeg har de på svakere varme og lengre tid rett og slett for at de skal være ferdige til jeg har hentet knerten i barnehagen (bruker fort 50 min fra jeg drar hjemmefra til jeg er tilbake). De blir kjempemøre, veldig gode :)
Skremmern sa for siden:
Mannen i kjøttdisken måpte da jeg nevnte 40 min steketid. 15 min er nok, sier jeg!
Niobe sa for siden:
Jeg foretrekker alltid langtidssteking. Saftig og mørt resultat, og maten lager seg i ovnen mens vi gjør andre ting.
Acino sa for siden:
Nakkekoteletter i smurt langpanne(smør/olje), krydres på begge sider. Dander gulerøtter og løk i store biter rundt om kring. Inn i ovnen på 220 grader og etter ca 10 minutter demper du til 180 grader. Litt uti så har du oppi vann til litt oppå kotelettene, skal ikke dekke kotelettene. La det surre sammen litt og så tar du ut forma og siler av kraften - den bruker du til å lage saus. Snu kotelettene og la de stå i ovnen på 180 grader til du har lagd sausen, maks 10 minutter. Alt i alt har jeg de vel i ovnen 50-60 minutter. Feilberegner jeg tiden og jeg trenger at de skal så lengre så senker jeg temperaturen. Løken og gulerøttene er supre å spise ved siden av i tillegg til at de ga litt ekstra smak til kraften.
Toffskij sa for siden:
Uansett hvilken metode du bruker, så bruk steketermometer! Kontroll med kjernetemperaturen er alltid et hovedpoeng når man steker kjøtt. Du skal ikke så mye over 70 grader før det blir tørt og kjipt.
Tjorven sa for siden:
Funker steketermometer på koteletter? :undrer:
Toffskij sa for siden:
Hvorfor skulle det ikke det?
Acino sa for siden:
Jeg har faktisk ikke steketermometer, jeg bruker ikke ha tørre koteletter av den grunn...skal ikke det litt til å klare å få de tørre på denne måten?
Skremmern sa for siden:
Hvor lenge har du de i ovnen før du tilsetter vannet?
Toffskij sa for siden:
Men hvis man bruker steketermometer, er man sikker på at de ikke blir tørre. :) Ovner kan være ganske forskjellige, så steketider har ikke nødvendigvis så stor overføringsverdi.
GinaK sa for siden:
Steketermometer er en super ting. Jeg steker ingenting av større kjøttstykker uten å bruke det.
Jeg har gitt opp å steke biff på den vanlige måten i panna, de blir bare tørre og kiipe men det går strålende med steketermometer. :)
Acino sa for siden:
Tja, en 20-30minutter.
Acino sa for siden:
Nei, man må nok sjekke maten litt underveis og ikke stole blindt på oppgitte tider og temperaturer.
Input sa for siden:
Dere som koker dem, gjør dere det i kjele? Hvor lenge i så fall? Hvordan?
Skremmern sa for siden:
Hvordan ser de ut når de er ferdige? :ødelagt steketermometer i skuffa:
Niobe sa for siden:
Steketermometer i koteletter? :fnise: Jeg sjekker at de er så møre at de "faller fra hverandre". Da er de ferdig.
Kirsebær sa for siden:
Jeg har aldri stekt noe med steketermometer. Jeg har aldri helt skjønt åssen jeg skal bruke det.
Avatar sa for siden:
Vi pleier å lage koteletter i ovnen med fløte og soyasaus over. Det er nydelig! Steketid vet jeg ingenting om, jeg ser aldri på klokka.
Syrinx sa for siden:
Bruner kotelettene godt, heller over vann akkurat nok til å dekke dem og lar det koke på svak varme, under lokk, en time eller to. (Sjekker aldri tiden.) krydrer selvsagt også.
Det går selvsagt helt fint å koke i ovnen også.
Tjorven sa for siden:
Det var det jeg tenkte også.
Men ikke så galt at det ikke er godt for noe. Jeg lager lammestek for aller første gang i dag, og steketermometeret er funnet frem. Det hadde jeg sikkert glemt ellers. Stek er ikke så enkelt, og jeg er jo ikke særlig erfaren heller.
Toffskij sa for siden:
Jeg er litt ekstrem til å bruke steketermometer, jeg hater å ødelegge kjøtt. :humre: Det går fint å bruke steketermometer om det er litt tjukke koteletter. Men med nakkekoteletter (som har mye fett og en del sener) kan man jo velge – enten behandle dem som man behandler skank og bog og denslags seigt kjøtt, og altså varmebehandle til kjøttet faller av beinet, eller man kan behandle dem som mørt kjøtt, og akkurat steke dem til perfekt kjernetemperatur. Det er jo derfor det finnes så vilt varierende tidsangivelser også. Med vanlige svinekoteletter har man IKKE det valget.
Toffskij sa for siden:
Steik er jo veldig enkelt om man kontrollerer kjernetemperaturen.
Tjorven sa for siden:
Det er deg jeg håper også.
Moren min har servert meg tørre steiker i årevis, så jeg håper at jeg kan vise henne hvordan det KAN gjøres i dag.
På menyen i dag står lammesteik servert med bacon- og soppstuing og røstipoteter. Oppdateringen i "hva synes ungene dine om maten?"-tråden er jeg litt mer spent på.
Elise sa for siden:
Kanskje han trodde du mente stekepanne?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.