Vi testet ut en ny oppskrift, og dette var veldig godt. Selv begge ungene mine spiste godt når de bare fikk tenkt seg om. Det er i tillegg rimelig kjapt å lage.
Laksegrateng
500g røkt laks (ikke i skiver)
Fullkornspasta (penne eller skruer funker best)
100 g fersk spinat
2 ss smør
2 ss hvetemel
5 dl melk
salt og pepper
strøbrød/griljermel
parmesan
Kok opp pasta.
Lag hvit saus av smør, hvetemel og melk. La det småkoke i 5 minutter og tilsett salt og pepper.
Skjær laksen i biter og legg dette i en ildfast form.
Tilsett fersk og skyllet spinat og pasta. Bland godt.
Bre den hvite sausen over.
Strø over griljermel og en god dose revet parmesan. :nam:
Stek ved 225 grader i 13 minutter.
Vi serverte den med en gulrotsalat bestående av 2 revne gulrøtter, litt solsikkekjerner, 1 dl rømme, salt, pepper og 1 ss saft fra en sitron. Det var godt til, men er ikke et must.
Hå, det hørtes godt ut. Her blir det viktig å unngå å bruke ordene «grateng» og «røykelaks», siden ungene mine blir helt rabiate om vi forandrer på velkjente matfavoritter. :knegg:
Vi spesifiserer heller ikke laksen. Vi bare sier at det er laks, for det liker de. Det er jo stor forskjell på røykelaks også. Den vi hadde i går var svært moderat i røykesmaken og gjorde seg svært godt i gratengen. Snuppa syntes fisken var veldig god (og hun er tidvis litt skeptisk til fisk).
Og vi kalte det ikke fiskegrateng heller. Da ville de fått forventninger om Findus, og det hadde skjært seg helt.
Lakseform med parmesan tror jeg vi kalte det. De elsker begge parmesan, så da er sannsynligheten for suksess større.
Bare det er pasta til laksen så glir det ned her. :)
Tusen takk for oppskrift, skal prøves selv om jeg heller er mer skeptisk til rynking på nesen av den spinaten enn laksen så mulig den utgår...
Jeg tenkte egg siden du skrev grateng. Jeg skal definitivt prøve denne. Liker røkelaks veldig godt og trenger å lære meg å bruke spinat. Vi bruker aldri spinat.
Jeg har noen ganger brukt røykelaks i fiskegrateng, og da skjærer det seg helt for mine unger. :mumle: De påstår at hele gratengen smaker røykelaks og at det er umulig å bare plukke ut laksebitene.
Jeg er litt sær når det gjelder laks, som var øverst på kvalmelista i siste svangerskap. Jeg liker bare Salmalaks og ikke frossen, og jeg må ha friske tilbehør a la sushi. Eller mangosalat, eller revet gulrot med sitron. Pasta og kremete greier går IKKE sammen med laks for meg.
Jeg har laget denne med vanlig laksefilet som jeg skar i biter og stekte lett i panna. I tillegg byttet jeg ut spinaten med brokkoli i små buketter, og hadde vanlig revet ost på toppen. 😊 Stor suksess!