Jeg vil lage en helt enkel kake: sukkerbrød med vaniljekrem i midten og melis og pynt på toppen. Nå spør jeg som jeg har vett til: kan jeg bake bunnen i dag? Bør den da dynkes med ett eller annet før pynting og servering i morgen, à la en bløtkake?
Det minner om noe pappa kalte rom-kake; Sukkerbunn delt i tre med vanilekrem inni hvert lag. På toppen var det melis med rom-essens i og så pynta i sirkler med konditor-gelefarge, ulike farger. Før servering dro han en en kniv såvidt gjennom fra innerst til ytterst rundt hele kaka på toppen, ble litt som slags edderkoppmønster. Og for å svare på spørsmålet, du kan lage hele kaka idag ja.
Takk for svar! Det hørtes godt ut, acino. Min tante pleide å servere noe à la dette. Det blir ikke pynting i dag - for seint og gidder ikke gå ut og kjøpe ingredienser, men må den dynkes i morgen?
Jeg synes ikke den trenger dynkes med noe, hjemmebakt sukkerbrød er noe helt eget der. Men jeg vet flere foretrekker det bløtt, såh hadde gjort som du hadde lyst til/foretrekker.
Å, det skal du ikke si. :sparke: Jeg har i det minste husket å sette eggene på benken for flere timer siden, da. Da gjenstår det å google etter oppskrift.
Denne kaken er Taiens favorittkake! :nam:
Enkel vaniljekake kalles den her, og min mor pleier å dynke den med melk eller appelsinjuice når hun fyller den.
Hun har melisglasur på toppen, heller en tynn spiral av melissjokoladeglasur oppå og lager spindelvevsmønster.
Den er så enkel, men akk så god. Og den blir servert påskeaften hos mamsen! :lykkelig: