Har kjøpt sukkerbrød av lokal baker, men hvordan oppbevares det? holdbarhetsdatoen er satt langt ut i neste uke, så lenge til. Den stod i et svale-skap i butikken, innpakket i plast. Oppbevarer jeg kakebunnen i kjøleskapet? Skal lage kaken om et-par-dager.
Jeg tror nesten jeg ville fryst den. (Som om jeg vet - ref. annen tråd i kveld. :knegg: da er den i alle fall veldig lett å skjære opp før den tiner helt.)
God brødkniv med tagger bruker jeg. Og så snurrer jeg litt på kaken mens jeg kutter.
Om du bare skal dele kaka en gang er det enkelt penkelt.
Jeg ville tint den helt før deling jeg, men jeg har aldri delt frossen kake da.
Skal dele det til 2 lag fyll. Er ikke så god på deling akkurat, og knivene mine er heller ikke av dem skarpeste i skuffen..:humre: Men det går vel på et vis :jupp:
Noen som har prøvt ferdig marsipanlokk foresten? Passer vel greit til stor kake?
Ferdig marsipanlokk er fryktelig. Og de er for små til å dekke kaken pent. Det er mye lettere å kjøpe marsipan selv, kjevle ut så lokket er mye større enn kaken, og så legge det på.
Jeg bruker en lang kniv-sak som der ikke er tagger eller noe sånt på - den er lang nok til å skjære hele bredden på kaken. Begynner ett sted og snurrer kaken mens jeg gjør det. Skjærer litt i gangen og snurrer. Bruker å dele i tre, går helt fint det med en slik sak.
Ferdige marsipanlokk er helt kurante dersom man ikke orker å kjevle selv.
Dersom det blir for lite er det bare pynte med noe stæsj (friske bær, frosting e.l.) der det glipper.
Lokkene kan være litt tørr og stiv, så det lønner seg å rulle det ut og la det ligge flatt en stund før det legges på.
Dra gjerne hendene over plasten på lokket noe ganger, og på den måten gi det litt varme før det legges på.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.