Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevaring av sukkerbrød?

#1

ItsOnlyMe sa for siden:

Har kjøpt sukkerbrød av lokal baker, men hvordan oppbevares det? holdbarhetsdatoen er satt langt ut i neste uke, så lenge til. Den stod i et svale-skap i butikken, innpakket i plast. Oppbevarer jeg kakebunnen i kjøleskapet? Skal lage kaken om et-par-dager.


#2

Bluen sa for siden:

Jeg tror nesten jeg ville fryst den. (Som om jeg vet - ref. annen tråd i kveld. :knegg: da er den i alle fall veldig lett å skjære opp før den tiner helt.)


#3

millact sa for siden:

Her inne er det nok mange dyktige "bakere", så tenker du får et godt svar.

Jeg hadde nok satt den i kjøleskap eller gjerne frosset ned som Bluen foreslår.


#4

ItsOnlyMe sa for siden:

ok, om eg får plass i frysen, - det er slettes ikke sikkert :sparke: ( liten frys) Så da får det bli kjøleskapet om ikke.

Noen gode tips til deling foresten? skal ha 2 lag.


#5

millact sa for siden:

En god kniv.......


#6

ItsOnlyMe sa for siden:

:humre: så det ER kniv som gjelder. Mener å ha hørt ulike andre måter også, som liksom skal vere lettere.


#7

Bluen sa for siden:

Ja, som sagt er det enkelt å dele opp et halvfryst sukkerbrød, altså. :jupp:


#8

Malama sa for siden:

God kniv, konsentrasjon, og sikkert ikke dumt om det er halvfrosset, nei...


#9

Mjau sa for siden:

God brødkniv med tagger bruker jeg. Og så snurrer jeg litt på kaken mens jeg kutter.
Om du bare skal dele kaka en gang er det enkelt penkelt.
Jeg ville tint den helt før deling jeg, men jeg har aldri delt frossen kake da.


#10

Niobe sa for siden:

Frys det, og del med en god brødkniv når det er halvtint. Victorinox-brødkniven min er perfekt til å dele sukkerbrød.


#11

ItsOnlyMe sa for siden:

Skal dele det til 2 lag fyll. Er ikke så god på deling akkurat, og knivene mine er heller ikke av dem skarpeste i skuffen..:humre: Men det går vel på et vis :jupp:

Noen som har prøvt ferdig marsipanlokk foresten? Passer vel greit til stor kake?


#12

Niobe sa for siden:

Ferdig marsipanlokk er fryktelig. Og de er for små til å dekke kaken pent. Det er mye lettere å kjøpe marsipan selv, kjevle ut så lokket er mye større enn kaken, og så legge det på.


#13

Acino sa for siden:

Jeg bruker en lang kniv-sak som der ikke er tagger eller noe sånt på - den er lang nok til å skjære hele bredden på kaken. Begynner ett sted og snurrer kaken mens jeg gjør det. Skjærer litt i gangen og snurrer. Bruker å dele i tre, går helt fint det med en slik sak.


#14

ItsOnlyMe sa for siden:

Fryktelige altså? En venninne som alltid bruker ferdig. Jeg har ikke prøvt. Vet ikke om jeg har smakt.. smaker dem ikke som vanlig?


#15

Niobe sa for siden:

Smaken er helt ok. Men de er tynne og de blir ikke fine på kaken. Det er de for små til. Og så er de latterlig dyre.


#16

Nextlife sa for siden:

Ferdige marsipanlokk er helt kurante dersom man ikke orker å kjevle selv.
Dersom det blir for lite er det bare pynte med noe stæsj (friske bær, frosting e.l.) der det glipper.
Lokkene kan være litt tørr og stiv, så det lønner seg å rulle det ut og la det ligge flatt en stund før det legges på.
Dra gjerne hendene over plasten på lokket noe ganger, og på den måten gi det litt varme før det legges på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.