Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Couscous for nybegynnere

#1

Katinka sa for siden:

  • Hvilket merke har den beste couscousen? (Det står Tipiak på min.)

  • Hva krydrer man med for at det skal bli skikkelig spicy og godt?

  • Hva krydrer man med for å tilpasse cc til kjøtt og fisk?

Fant denne som jeg justerte litt (byttet kumin med kanel blant annet):

Finhakk løk og hvitløk. Fres i ca ett minutt i olje. Ha i vann og kok opp. Del opp bønnene i mindre biter og la de koke med i ett minutt. Skru av varmen og ha i couscousen. La det svelle ca 4 minutter. Ha det over i en bolle. Del opp paprika og agurk i mindre biter. Ha i paprika- og agurkbiter, kumin og kanel. Bland godt. Klem over limesaft, ha i litt ekstra olje og smak til med salt og pepper.


#2

Nabbe sa for siden:

Tipiak synes jeg er ett av de bedre merkene, faktisk. Bruker den ofte når jeg ikke gidder dampe selv. Bare ikke kjøp den hersens fullkorn-greien, den ble alt for rar for min del :knegg:

Den måten der er så langt vekk fra måten jeg lager couscous på som man kan komme, her i huset serveres couscous kun som tilbehør til en spesiell suppe, som lages kun med lammekjøtt, serverer jeg det med noe annet, kikker ungene på meg som om jeg kommer fra en annen planet. Ja, selv om jeg er så frekk å bytte ut lammet med kylling, det er jo helt "way out there" hehe.


#3

Kahlan sa for siden:

Jeg har en god salat
couscous
Vårløk
Kikerter
Ett glass fetaost
Sitron
Bland alt, med olje fra feta og saften av sitron
Nykvernet pepper og server


#4

Fadese sa for siden:

Jeg er ikke så erfaren her, og denne er ikke sterk eller mye krydret. Men god, synes jeg.
Jeg tilbereder cous-cous som anvist på pakken, men erstatter halvparten av vannet med appelsinjuice. Blir veldig godt.
Pleier å ha det sammen med strimlet svinekjøtt, løk, bacon, squash, paprika, tomatbiter som er surret i panne og smakt til med krydder og litt balsamico.


#5

Katinka sa for siden:

:nam:

Vil gjerne ha flere innspill. :nikker:


#6

Nabbe sa for siden:

Når vi skal ha couscous til middag, som regel fredager, så lager jeg det på følgende vis:

Hakker en eller to løk (spørs på størrelsen) i smått, har litt olje i en panne, legger i 1,5 kg med fårikålkjøtt, har på salt, pepper, Vegeta (grønnsakssalt fra Kroatia), curry (bruker kun den som heter Extra Hot Madras Curry, er litt kresen der), cumin og bittelitt kanel. Mens kjøttet steker i sausen legger jeg i løken sånn at den får stekt litt med kjøttet, heller jeg på ca 1,5-2 liter vann og lar det stå og koke. Mens det koker, kutter jeg 4-5 poteter, 3-4 gulerøtter og en halv squash i biter (squash i ganske små biter, det andre i normale biter).

Mot slutten av koketiden heller jeg oppi en boks med kikerter, eller bruker kokte kikerter som har kokt i en egen kasserolle.

Dette serveres med couscous, om jeg lager couscous fra pakke erstatter jeg ca halvparten av vannet med kokekraften fra kjøttet.

Dette er eneste måten vi gjør det her i huset, og jeg synes couscous i salat er kjemperart. Det er liksom ike sånn det skal være. Da bruker jeg heller bulgur, som er noe av det samme, men hvete og ikke semule. :P


#7

Nabbe sa for siden:

Og om jeg er virkelig i godt humør, så lager jeg søtt lammekjøtt som har kokt i sukkerlake med appelsinblomstvann, svisker, tørka plommer og litt rosiner i ett par-tre timer.


#8

Bloppy sa for siden:

Hm, jeg har laget det på forskjellige måter og synes alt er like godt.

Dette er den beste:
Koker opp vann med diverse krydder og urter. Litt etter hva jeg har og hva jeg skal ha i. Gjerne litt fond eller kjøttkraft om jeg har.
Freser løk, hvitløk, sjampinjong, paprika og squash i olje. Krydrer godt med det man måtte finne. Og blander alt sammen med stekt kyllingfilet i biter.

Jummi!


#9

gnuri sa for siden:

Denne hadde vi til middag i dag. Dog med litt variasjon, men grunnoppskriften var denne.
Dette var utrolig godt, og det blir definitivt ikke siste gang vi prøver den.

Tusen takk for super oppskrift :klemme:


#10

GinaK sa for siden:

Følger med.
Jeg har prøvd couscous en gang før etter oppskriften og det ble kjemperart. Jeg gjorde sikkert noe feil og det var så mye dill med at det først skulle koke, så mer vann og trekke... jeg surret det sikkert til så jeg lot bare pakken stå i skuffen. Kjedelig smak var det også..

Så kom jeg over denne og hadde den som tilbehør til kalkunbrystfileten vi spiste i påsken, pluss ris som backup og saus.. kjempegodt og alle likte det sånn.

kristinsmiddagstips.blogspot.se/2011/01/kyllingfilet-med-lun-couscoussalat-og.html

Utrolig lettvindt at det kun skulle trekke i en bolle med kokende vann.
Jeg brukte ikke alt oppi da, hadde oppi hakket agurk, revet gulrot, en charlottløk i biittesmå biter og to små tomater, hakket. Litt olivenolje på toppen. PAsset godt til som tilbehør.
Skal huske på denne til grillsesongen starter. :)


#11

Fibi sa for siden:

Jeg liker godt tipiak sin ferdigkrydrede couscous. Serverer den med salat og kjøtt, f.eks kyllinfilet. Enkel og god middag.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.