Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Til Syden med unge på 4 mnd; trille/liten sportsvogn eller vogn med "skikkelig bag"?

#1

Arona sa for siden:

Hva ville du hatt med til Syden når du reiser med en liten baby på 4 mnd?

Ville du tatt med en "ordentlig vogn" med hardbag, eller en liten trille med full liggestilling og evt mykbag?

Er sånn i tvil og alle tips tas i mot med stor takk.


#2

Stikka sa for siden:

Til storesøster hadde vi med en sportsvogn/trille med nesten full liggestilling. Hun var 4,5 mnd og lå rett i vognen.

Nå har vi Bugaboo så når vi skal på tur med lillebror og han er 5 mnd så tar vi med både sportsdel og bag. Så kan vi bytte litt på. Skal også bruke bagen som seng om natten.

Måtte jeg valgt hadde jeg tatt sportsvogn. Det er luftigere i varmen. Tror det kan bli tett med en bag.


#3

My sa for siden:

Ordentlig vogn med bag (i allefall hvis alternativet er, som du sier, lita trille og ikke sportsvogn).

Hadde med vogna (stor og tung) til ungen da vi var i syden da hun var 7 mnd, det var overhodet ikke noe problem. Sendes som spesialbagasje med flyet. Det samme må du gjøre med ei eventuell trille med mjukbag så det går for det samme. Det er veldig greit å ha ei vogn som er god å trille, også på ferie, særlig hvis man er av typen som liker å gå litt. Det kan godt være gater som er ujevne og brosteinslagte med mye kantstein (jeg vet ikke hvor du skal da), hvor det blir mye risting i ei lita trille. Og ikke minst hvis du skal dra med vogna på stranda. Å gå med ei trille med små hjul i sand er ingen spøk. På ferie vil man ha færrest mulig irritasjonsmoment. Ei god og solid vogn synes jeg det er verdt å ta med seg.

Har du kombi- eller duovogn kan du jo ta med bare sporsdelen og la bagen ligge igjen hjemme. Men trille ville jeg ikke valgt.


#4

007 sa for siden:

Det vigtigeste er at babyen kan ligge flatt og ikke belaster ryggen.
Det er jo så mange fancy triller for tiden. Min paraplytrille fra OBS er ikke å anbefale til en baby. Men sånne Zipp og Zapp og Byggis (:undrer:) er sikkert gode.


#5

Sitron sa for siden:

Hehe, zappen har ikke liggestilling whatsoever.


#6

007 sa for siden:

Sier du det. :Noterer og lærer:
Jeg er, som du sikkert skjønner, ikke medlem av vogngjengen. :knegg:


#7

Sitron sa for siden:

Det er ikke jeg heller, men jeg har en zapp. Av praktiske årsaker. ;)


#8

007 sa for siden:

Sikkert praktisk, og det er det viktigste. :)

#9

Candy Darling sa for siden:

Vi hadde med oss paraplytrille til Sneipen da han var 3-4 mnd. Den hadde bra liggestilling og han sov glimrende der. Vi reiste rundt, så noe annet hadde vært helt uaktuelt. Det kommer nok an på hvor mobil du skal være?

Uansett, husk parasoll, det savnet vi veldig. Å legge teppe foran åpningen fungerer dårlig i varmen.


#10

~TM~ sa for siden:

Jeg ville valgt en stor og god vogn til et så lite barn.


#11

Toffskij sa for siden:

Det kommer helt an på framkommeligheten der du skal, og hvor mye du skal rundt omkring. Vi har hatt med en diger Simo på øyhopping i Hellas, og det gikk, men det var en del slit med å få den rundt. Det var praktisk å kunne bruke hardbagen som seng overalt, da. Neste gang vi dro på langtur med baby, hadde vi bare en paraplytrille med god liggestilling, og det gikk fint det også – jentungen sov så godt i den, så..


#12

DM sa for siden:

Det kommer jo litt an på hvordan du har tenkt å bruke den og hvor du skal.

Skal du en plass der det er umulig å ha med voogn, og skal for det meste bære barnet i sjal el. lignende, og bare skal ha en trille til å la ungen sove luren sin eller noe, så ville jeg gått for den enkleste. Men dersom du skal trille barnet endel, så ville jeg ha valgt det skikkelige alternativet.


#13

SpetakkelRandi sa for siden:

Jeg ville valgt en stor solid vogn til en baby..


#14

~TM~ sa for siden:

En av fordelene med en stor vogn som ikke merkes under bruk er at du faktisk kan pakke litt i bagen. ;) ... og det går utenom den vanlige vektbegrensningen. I hvert fall om du flyr med et charterfly. Da poden var året pakket jeg bleier og håndklær i vognen og dro vindtrekket over. Veldig kjekt.


#15

Lykken sa for siden:

Ordentlig vogn, vi brukte bagen som seng om natten og vi pakket oss ekstra (babytepper etc) oppi bagen som da ble sendt med spesialbagasjen. Jeg anbefaler også vogndyna, det ble fort kjølig på natta, spesielt med aircdonditon. Det å ha med vogn på stranda og på brostein fordrer også ordentlige hjul.


#16

Karamell sa for siden:

Vi hadde med bagvognen da lillebror var baby.


#17

Bokormen sa for siden:

Så lenge det er god og flat liggestilling på trillen hadde ikke jeg drasset med noen bag. Lillebror var bare knappe to mnd da vi var i syden, og det hadde blitt altfor varmt i en bag for den lille kroppen.


#18

Arona sa for siden:

Vi skal til Mallorca i oktober, så det komme nok ikke til å være superdupervarmt. Mulig vi bruker bagen som seng, så da er det kanskje kjekkest med en bagvogn. Det blir nok en del gåing og trilling, så da er nok også greit med både god "kjørekomfort" og "liggekomfort". :nikker:

Tusen takk for alle innspill.


#19

Guava sa for siden:

Jeg hadde absolutt valgt å ha med ei skikkelig vogn til en så liten baby, hvis alternativet hadde vært trille. Hvis alternativet er sjalbæring hadde jeg kanskje droppet vogn i det hele tatt.

Vi lot eldstemann ligge i trille med nedfellbar rygg da han var 5 mnd gammel fordi vi ikke ville ta med den store vogna. Jeg hadde ikke gjort det i dag.
Ikke ville jeg latt en så liten baby ligge framovervendt og ikke hadde jeg valgt en trille som er såpass åpen sammenlignet med en stor dypvogn. En av fordelene med dypvogn er at den er såpass beskyttet på kantene og barnet får ligge i trygge omgivelser uten for mye "støy" (da mener jeg visuell støy).


#20

Lykken sa for siden:

Et lite innspill til når det gjelder å bruke bag til seng, det lønner seg absolutt hvis dere f.eks skal ha en liten og trang ettromsleilighet, da vi dro med minste på 7 uker sa vi nei til reisesenga hotellet kom med og brukte bagen og vogna inne av plasshensyn. Vi ville også ha vogna/bagen inne om natta da den ble så fuktig ute til dagen etterpå.


#21

MsM sa for siden:

Det har vi gjort også:ja: . I år reiser vi med båt/egen bil og tar med bagvogna til Hannah, sånn at vi slipper reiseseng. Hannah bruker enda vogna som seng når vi er på tur.


#22

~TM~ sa for siden:

Det er også et viktig poeng. Jeg synes det er viktig å kunne skjerme de små for en rekke sanseinntrykk. De har ikke de samme filtrene som vi har. Eller mer korrekt - filtrene er ikke så godt utviklet enda.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.