Jeg har vært så heldig at jeg får igjen en del på skatten og vil derfor investere i en god kjøkkenmaskin. Jeg har en sliten braaun gra før, ikke super fornøyd med den egentlig..
Har sett litt på kitchen aid, kenwood mix, kenwood major og andre.
Hvem er bra? Hvilken holder det den lover?
Jeg er en baker, så den må tåle å elte en god bolle deig, kaker, krem å alt som hører med.
Kenwood Major. Men pass på at du kjøper en med skikkelig motorkapasitet, ellers kan du bli skuffet. Jeg mener den kommer i 900w, 1200w, og 1500w. Jeg har en med 1500w motor og er veldig fornøyd.
Kenwood Major med masse watt er det som funker om du baker mye og i litt større mengder av gangen. Kirchen Aid er lekker, men takler kun små porsjoner av gangen og er en svakere maskin dessverre. Jeg har hatt Kenwood siden midt på 90-tallet og kjøpte nettopp en ny nå da den gamle takket for seg.
Jeg valgte en Assistent siden jeg for det meste setter store bolle- og rundstykkedeiger. Det jeg da hørte fra venner og rundt på forum var at Assistenten elter bedre, men er mindre pen å se på. Det siste er jeg veldig enig i, men min står alltid i et skap så utseende trengte jeg ikke tenke på. Skulle den stå fremme på benken er jeg såpass forfengelig at jeg antakelig hadde gått for en annen (antakelig Kenwood i en fresh farge eller noe). Veldig fornøyd med Assistenten.
Jeg byttet kenwooden i KA og er superfornøyd. Var ikke fornøyd med eltinga på den gamle. Lå alltid mel igjen i bunnen. Og KA er suveren til kakebaking. At den tar litt mindre går helt fint. motstrøms
Kitchenaiden er stor og tung, og tar ikke så store deiger. Men hos meg står den på benken, og den lager den flotteste krem/marengs/eggedosis, og funker fin-fint til de mindre glutenfrie bakstene jeg lager. Også støyer den veldig lite. Ikke minst er den lekker å se på.
Hadde kw, den var stor og tung og effektiv og bråkete. Nå har jeg ka og den er fin og kjekk og flink og bråker mindre. Men dessverre mindre effektiv, jeg må sette deig i 2 runder dersom jeg skal levere boller til guttekoret for eksempel. For meg ble størrelse og utseende utslagsgivende og jeg savner ikke den ekstra kapasiteten nok til å ville bytte til kw igjen, men dom det er et poeng med store gjærdeiger kommer ka til kort.
Jeg har en 7-8 år gammel KW og er veldig fornøyd med den. Det er nok den med den svakeste motoren, men jeg har bakt mange store og tunge deiger uten at den har gjort noe som helst motstand. Er heller ikke plaget med mel i bunnen etter at vi justerte den. Men jeg syns KA er mye finere, og ønsker meg innerst inne. Går det bra å sette deig til to brød med KA?
Jeg baker svært lite brød, men en del kaker. Jeg har aldri opplevd at Kitchen Aiden min er for liten. Jeg bruker den mye og er svært fornøyd med den. I tillegg er den jo lekker. :elsker: