Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg gjøre med veggene i stua?

#1

Huldra sa for siden:

Vi pusser opp stua nå.. og maler paneltaket eggehvitt. Kjøkkenet har MDF plater i Kaffelatte og gangen som grenser til har strie med kaffelatte på. Ellers så har listverk eggehvitt. Har en slik typisk rød mur bak vedovnen som jeg hadde lyst å la være slik.

Jeg ønsker tilbakemelding på hvordan jeg bør ha det.. Legger ut bilde av stua i forskjellige vinkler og så hvilke tapeter jeg har sett på.

Bilde av stua:

Her er noen tapettyper jeg har sett på... disse skal males på, Jeg har lyst på en farge som er dypere.. mer brunt i en kaffelatte.


#2

Huldra sa for siden:

Jeg tenker - hva vil stua kle best. Hvordan få den til å se større ut enn den er. (og taket er ikke ferdig altså, det er bare grunna og pussa)


#3

kisha sa for siden:

Det er er som veggene våre i gangen nede. Jeg har tenkt det samme. Har lyst å male både vegg og panel, men får motstand.
Skal dere fjerne panelet?
Hva med malbar fibertapet og mal i ei lysere farve?


#4

Huldra sa for siden:

Ja, vi fjerne alt panel. Både brystning og den hele veggen med panel. (jeg syns det er lekkert med malt panel, men jeg er lei av at bokhyller etc. står slik ut av veggen der hvor brystningen er.

Vil ha det lyst nå. Samtidig ser jeg jo at det er masse spennende tapeter som man feks kan ha på den ene kortveggen ved tv. Men jeg har jo ikke snøring på noe av dette jeg.. alt er på lykke og fromme liksom. Det er så mange her med stil, så jeg hadde håpet at det var mulig å få hjelp.. hehe.


#5

kisha sa for siden:

Det er klart det er lettere med ferdig tapet enn å male. Jeg har minner fra 70-tallet med store glorete mønstre på tapeten. Nå liker jeg ikke det lengre. Men det er meg da.

Jeg likte den nederste tapeten, men det blir vel nesten samme farve som dere har nå.
Med firkanter og striper må ting hegge perfekt på veggene.


#6

Huldra sa for siden:

Disse tapetene er for å male på.. så farge kan jeg velge selv.

Ja, det er nettopp det med striper og ruter osv. noe gjør at stua blir større, noe at den blir mindre - desverre har jeg ikke den kunnskapen selv.. men kanskje noen her har den?


#7

kisha sa for siden:

Der kan jeg ikke hjelpe, men henger meg på tråden. Vi har brystpanel i nesten alle rom som er blitt veldig mørkt med årene. Jeg ønsker også gode råd.


#8

scilla sa for siden:

Jeg ville helsparklet veggene og malt med egghvit hvis jeg var deg. Da har du lyse, helt nøytrale vegger som du ikke blir lei av og så kan du heller være litt sprekere med tilbehør som er mye enklere å bytte ut innimellom for å få litt variasjon.
Hvite rom er lyse og luftige og virker forstørrende :jupp: .


#9

Sitron sa for siden:

Tapet nr 2 var fin.


#10

Heidi sa for siden:

Fondvegg mellom de store vinduene i stua, og verandadøren. Mal alt annet lyst, fjern brystning og panel. Ta utgangspunkt fra den lyse fargen du velger i malingen, og velg deg ut en tapet med et spennende mønster som dere bruker på fondveggen. Kanskje gjerne noe blomstermønster, hvorav bunnfargen er lik resten av stua, og blomstene i en nyanse dypere med glans. Mer trengs ikke. Du trenger ikke å smøre smør på flesk.
Mal også taket lyst. Lyse gardiner, lyst gulvteppe, og vips har du et utgangspunkt som er veldig enkel å sette interiørfarger til.

Jeg synes de prøvene som er avbildet virket en smule kontor, og hadde ikke valgt det selv. :sparke:


#11

Heidi sa for siden:

Interiørland har mye fint i tekstiltapet. Unn dere en flott tapet på fondveggen. Det er verdt pengene.


#12

Huldra sa for siden:

Takk for svar.. Ja, planen er at taket blir lyst, vi fjerner brystning og panel. Og så er alt annet åpent for forslag. Jeg har virkelig ikke peiling, men kunne tenkt meg sånn fondvegg ja og synes tapet er skikkelig stilig.. men jeg kunne tenkt meg en tapet som kunne males på på resten av veggene.. men det blir kanskje dumt i og med at fondveggen ikke kan males på? (hvilken type strie/malbar tapet velger jeg som skal passe til den blomstrete fondveggen?)

Hva med å henge opp ting på fondveggen (feks med blomstrete tapet)? Bilder, vegghengt tv, cd-hylle? (Bare spør fordi jeg hadde tenkt med tid og stunder å få vegghengt tv og da ha den der jeg hadde tenkt fondvegg.. altså bilde i innlegg nr. 2.


#13

Huldra sa for siden:

Ja, men hvilken? Jeg har jo null peil på sånt. Vet du om noen slik tapet som passer sammen med kaffelatte-fargen?

Jeg har tenkt å etterhvert kjøpe meg sort sofa.. legger dette føringer på tapeten? (farger etc)


#14

Huldra sa for siden:

Kanskje noe slikt på den kortveggen jeg har tenkt å ha tv på? (se bilde i innlegg nr. 2) Kan man ha vegghengt tv på en vegg som er tapetsert med denne tapeten?

Eller denne?


#15

cilen sa for siden:

Nydelig! Og det ER jo bare å bytte hvis man blir lei. Sånn er det greit med tapet asså! Jeg har en brun vegg i stua. Mamma syns den likna litt på mørke spon-plater. hihi. Er kjempefornøyd!


#16

Huldra sa for siden:

Hm, jeg er nedstemt av gubben.. aner ikke hva jeg skal ha da.. sukk.


#17

Heidi sa for siden:

Vi skal bytte om fondvegg nå. Det jeg har nå, er en malt kaffefarget firkant midt på langveggen. Denne skal nå få en lys fin tapet, og den nye fondveggen blir bak den vegghengte tv'n vår. Vi har jordfarger i huset. Lyst og trivelig utgangspunkt, med møbler og interiør som spriter opp. For det meste i brunt, krem, hvitt og eik. Nå blir faktisk fondveggen i lilla glans med masse mønster.

Jeg gleder meg. Er ingen problemer å ha masse mønster i en tapet, heller ikke bak en tv. Cluet er bare at det må være som en kontrast og at det henger sammen med en rød tråd.
Tenker du på en mønstrete fondvegg, kan du ta igjen bunnfargen i ensfarget tapet på resten av veggene, eller en kontrast.


#18

meisje sa for siden:

Dette ville jeg gjort også.


#19

Pastill sa for siden:

Skal det bli bra og gjennomført så mener jeg du burde male alle furumøblene også.. :sparke:
Jeg tror jeg ville malt brystpanelet i en eggehvitfarge og tapetsert i en beigefarge feks, og tatt den stripete tapeten på en vegg eller to.
Alle fargene må jo passe sammen da og være mer eller mindre nyanser av den samme fargen.
Så ville jeg malt møblene hvite eller beiset de brune. :jupp:
Satset på jordfarger.


#20

Huldra sa for siden:

Ja, jeg satser på å få hivd ut alle møblene i stua jeg.. sånn etterhvert utover året. Kjøpe inn hvite istedenfor. (nei, gidder ikke male de).

Vi har nå blitt enige om å få tak i en strie som er så slett som mulig og så male den i kaffelatte. Fjerne all panel. Den kortveggen bak tv maler vi i en mørkere brun farge (siden jeg ikke får igjennom å ha tapet der. Grr!) Har lyst på brun eller sort sofa og hvite møbler. Tror det blir bra.. sånn etterhvert iværtfall.


#21

Pastill sa for siden:

Det blir sikkert fint. Du kan jo male en kontrastvegg også etterhvert og supplere med pynt og puter i forskjellige farger.


#22

meisje sa for siden:

Og så syns jeg du burde pusse pipen og brannveggen og ha den i samme farge som resten, ellers får du begrenset fargevalg på tilbehøret siden den pipen har så sterk og kraftig farge.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.