Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skifte bilradio

#1

Neket sa for siden:

Jeg har en Honda Civic type gammel, og jeg vil gjerne skifte ut radioen så jeg kan koble til iPhonen og bruke Spotify i bilen. Jeg trodde det bare var å kjøpe ny radio og stappe den inn, men etter å ha sett en Youtube video har jeg ingen planer om å gjøre det selv. Mannen mener det ser lett ut, men han får heller ikke lov å kløne inni der.

Så: Hvor kan jeg få skiftet en radio? Vanlig verksted? Jeg bruker merkeverkstedet som regel, de er jo grisedyre - kan jeg gå et annet sted? Eller må jeg til spesial-bilradio-verksted? Og hvor mye kan jeg regne med at sånt koster? Jeg kan beholde høytalerne. Blir det billigere å kjøpe ny bil? :gruble: Eller skal jeg bare kjøpe sånn fm-transmitter-dings?


#2

mrc sa for siden:

Hadde sjekket med et firma som driver med bilstereo, og da få tilbud både på enheten og monteringen. De har gjerne rimeligere enheter også. Hvis det er en litt eldre modell, så burde det i utgangspunktet ikke vært vanskelig heller hvis de følger standardene. Noen ganger må man inn med en adapter for ledningene eller koble på en litt annen måte - skulle ikke være så problematisk med mindre det ikke er så jææævla trangt (noen har kanskje også sett at bilstereoen hos noen i enkelte biler stikker litt ut....).

Hvilken årsmodell er bilen?


#3

-ea- sa for siden:

Henger i tråden siden jeg tenker på det samme. Hvilken type radio/spiller tenker du på, Neket? Er intr så jeg slipper å lete selv.


#4

Hulda sa for siden:

Hvis den er så gammel at det er kassettspiller, trenger du ikke å bytte... :knegg:

Jeg skal også bytte pga. det samme, min sønn fikser slikt. :)
På den forrige bilen fikk jeg i et kassett-adapter.


#5

kokosbolle sa for siden:

Jeg bytta på mammas gamle Peugeot 306 i sin tid, fra standard radio til en ny cd-spiller. Det gikk veldig greit, men husker det var litt knot å få det ut og inn. Pappa hjalp til da, og det kan nok hende det var ekstra kjekt at han er (fly)tekniker. :knegg:

Mannen har kjøpt ny bilradio til vår Mercedes fra 2004, og skal bare få tak i et bestemt verktøy for å få løsna den gamle, så er det grei skuring visstnok.


#6

Neket sa for siden:

Det er 2001 modell tror jeg. Det så vanskelig ut i videoen.

www.youtube.com/watch?v=vJBDjokiYZw

Aner ikke. Så langt har jeg ikke kommet enda. Så lenge jeg kan koble til telefonen er jeg fornøyd. :ikke så kravstor:


#7

Carpe Diem sa for siden:

Jeg sjekket dette hos en bilradiospesialist for en liten stund siden. Det er vel om å gjøre at den nye spilleren passer inn i hullen der den gamle har vært. Ev. finnes det en slags list man kan sette rundt. Mange av de nye bilradioene er større enn de gamle pga stor skjerm til gps etc. Det finnes også selvsagt billige og dyre typer. Synes å huske at den billigste typen med monetringssett til min bil koster ca 3000, umontert. Gikk jeg litt opp i pris til 4500,- fikk jeg veldig mye bedre lyd.
Slik Fm transmitterdings har jeg prøvd. Det gav mye støy og dårlige lydkvalitet synes jeg :nemlig:

Jeg skulle også så gjerne hatt Spotify i bilen :cool:


#8

Neket sa for siden:

Såpass ja, og pluss montering? Dette blir dyrt.

Tror jeg venter til etter neste EU-kontroll, aka skjebnens time. Kanskje jeg kjøper ny bil i stedet. :nemlig:


#9

Carpe Diem sa for siden:

Synes å huske det, men prisen kan variere fra forhandler til forhandler. Jeg sjekket bare et sted, har ikke montert enda. Synes også det var litt dyrt :nemlig:



#11

Carpe Diem sa for siden:

Den var jo billig! Tror jeg tar opp igjen tanken på Spotify i bilen ;)
Hva du trenger i tillegg kommer vel ann på hvilken bilstereo du har nå... Jeg har sånn ca denne, og da blir denne typen som er linket til mye mindre/smalere, og en list eller kasse må vel monteres i tillegg. Kan hende det var derfor jeg fikk oppgitt en høyere pris? Det var for stereo som passet i Passaten min (stort display)


#12

kokosbolle sa for siden:

Mannen har nå bytta og det gikk veldig greit. han fikk tak i verktøyet til hele 19 kroner, og fikk bytta radioen. :knegg: Han la også inn handsfree med ledning bak noen paneler som han da tok av og festet igjen. Gikk som sagt veldig greit.


#13

Neket sa for siden:

Så bra, Kokos. Min skal på EU kontroll på mandag. Skjebnetime. Så får vi se om skifte av radio er en aktuell problemstilling etter det. :humre:


#14

zinatara sa for siden:

Vi har nettopp bestilt ny til vår bil. Jeg er dritlei av fm-transmitter til iphonen som ikke fungerer noe særlig bra.

Vi bestilte denne www.pixmania.com/no/no/12921838/art/pioneer/bilradio-cd-mp3-usb-bluet.html og måtte visst i tillegg ha noe som heter en facia adaptor i tillegg. Det fant jeg på ebay. Så får vi se hvordan det går å installere selv, dersom det ikke går får jeg heller spørre noen om hjelp.


#15

mrc sa for siden:

Det finnes en del spesialtilpassede løsninger for VW/Audi/Skoda/Seat som er "plug and play". F.eks. Pioneer har egne enheter for å erstatte de originale spillerene direkte. VAG-konsernet har samme løsning i så mange modeller og selger såpass stort volum av biler, at det blir det hensiktsmessig for for produsentene å ha egne modeller for disse bilene.

I tillegg finnes det en løsning fra Denison (www.bilradiospes.no/m/shop/?katid=1228) som gjør at man kan få USB-tilkobling i hanskerommet mot de originale bilstereoene til VAG. Man kan skifte sang etc. via multifunksjonsratt også. Og det kommer vel sangtittel etc. i display for kjørecomputer.

Monteringsramme hvis man skal ha 1-DIN-bilstereo til VAG koster et par-tre hundrelapper. Men det finnes også en rekke bilsteroer som er 2-DIN slik at de passer mer direkte. Og adaptere for nyere VW er ikke dyrt hvis man i det heletatt trenger det.

Det er ellers en del som kjøper mer avanserte originale modeller brukt på nettet og erstatter de enkleste originalmodellene. En del som setter inn mer avanserte selger de originale brukt.

Det er også en del leverandører som har høyttalere ment for å erstatte de originale i en rekke VW-modeller.


#16

Høst sa for siden:

Ikke meningen å kuppe tråden, men jeg har en Skoda Yeti og en iPhone. Jeg undersøkte med verkstedet om noe kabelgreier som skulle gjøre det mulig for meg å koble telefonen til det eksisterende anlegget (orginalt med bilen og inkluderer navigasjon). Da kom det på rundt 7000,- :iiik:

Finnes det en anne spiller jeg kan bytte ut den jeg har med, som lar meg koble til telefonen og som er billigere enn 7000,-?


#17

mrc sa for siden:

Hvis du har med navigasjon, er det ikke Bluetooth på det også da?

Denison-løsningen, som er linket til, tror jeg ikke skal være så dyr å få installert. Men kanskje bilstereofirmaene har bedre priser på det enn merkeforhandlerne.


#18

Høst sa for siden:

Neeeiiii....? Jeg må innrømme at dette er jeg helt blank på, men såvidt jeg har klart å finne ut, er det ikke bluethooth. Skal lese boken litt bedre, og se. Og så er det kanskje en god ide å høre med bilsterofirma istedet for merkeverksted - sånt tenker jeg ikke på all den tid dette er noe jeg virkelig ikke har greie på. Takk for svar! :)


#19

mrc sa for siden:

Trodde de nyere modellene som er litt mer avansert, som å ha navigasjon, da gjerne også har med Bluetooth. Da vil man normalt sett kunne spille musikk via Bluetooth.


#20

-ea- sa for siden:

Jeg har siden sist fått kjøpt meg spiller og byttet. Viste seg at halve dashbordet måtte demonteres for å få det gjort, men nå kan jeg ihvertfall spille fra iphonen min og er nøgd med det.
Det ble en Kenwood til knapt tolvhundre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.