Jeg har både hjort, elg og rådyrkjøtt i fryseren. Ungene elsker Toros jegergryte.:o Selv synes jeg den kan bli litt kvalmende. Og jeg må jo greie å lage noe godt av det uten å bruke pose!
Har du en god viltgryte du kan dele oppskriften til?
Jeg improviserer alltid, men gode tips til smakstilsetninger/krydderier er knuste einebær, en bit persillerot, tørket laubærblad, brunost, skogsbær eller skogsbærsaft. Jeg lager ofte gryta med bare kjøtt, stekt løk og ovennevnte krydderier, og så har jeg grønnsaker og sopp ved siden av.
Enkelt-penkelt! Prøv Toro sin Rondane Viltgryte i staden for. Bedre enn Jegergryte. Og så kan du jo alltids sprite den opp litt med noko av det Røverdatter foreslår. Helsing Toro-dronning.
Eg bruker hjortekjøtt. Bruner det saman med div. krydder (kjem ann på kva eg har i skapet) som salt, pepper, einebær, litt rosmarin etc. Tilsetter masse sopp og litt løk. Lar det surre litt. Så ein boks crème fraîche og litt tyttebærsyltetøy. Serverer med heimelaga potetstappe, og grønnsaker eller salat.
Hvis du har noen litt seige stykningsdeler anbefaler jeg å lage Boef Bourguignon med viltkjøttet sitedet for oksekjøtt, det er nydelig. Vil du ha den litt kremete kan du røre inn litt seterrømme rett før servering.
Denne oppskriften bruker jeg, men legger til litt einebær når jeg lager av vilt. www.bbcgoodfood.com/recipes/5032/beef-bourguignon
Jacobs har mange gode basiskrafter, også viltkraft, mener jeg å huske. Jeg har prøvd flere av kraftene med hell, og kommer til å prøve viltkraft ved anledning. Ellers synes jeg at einebær, brun-/geitost og/eller tyttebær(syltetøy) er godt i viltgryte.
Jeg har laget god viltgryte! :riktig:
En kombinasjon av tipsene her og oppskriften det ble linket til.
Det ble utrolig godt, og det var jo ikke vanskelig engang.
Takk for alle tips. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.