Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ernæringsterapeut

#1

mkj sa for siden:

Er det noe alle kan kalle seg? Er det en fornuftig utdannelse som ligger i bunnen? Vi har tilbud om kurs i ernæring i barnehagen, og jeg kjenner jeg er litt skeptisk. Vedkommende titulerer seg som ernæringsterapeut og homeopat.

Det er ikke det at jeg ikke tror jeg har noe å lære, men jeg ønsker å være litt selektiv på hvem jeg lærer av. Jeg vet det er noen her inne som har litt greie på ernæring og i alle fall er på vei til å bli ernæringsfysiologer, som kanskje har en mening om dette?


#2

Pøblis sa for siden:

Det er ikke en beskyttet tittel, nei. Jeg ville vært skeptisk. Særlig fordi vedkommende også er homeopat. Jeg synes at kursing i regi av barnehagen bør gjøres på grunnlag av forskningsbasert kunnskap, og homeopati er langt derfra. :nemlig:


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Det er ikkje ein beskytta tittel. Her kan du lese om utdanninga som ein ernæringsterapeut har ( forhåpentligvis )


#4

mkj sa for siden:

Ja, det er akkurat det jeg også tenker - og lurer litt på om jeg skal komme med en tilbakemelding om det. Men jeg tror jeg lar det være, ønsker ikke å stikke meg negativt ut når de drar igang et tiltak som helt sikkert er positivt ment.


#5

Pøblis sa for siden:

Hvis barnehagen skal bruke penger på det, så bør man jo absolutt være litt kritisk. Hvis det er noen som kommer og gjør dette gratis, så kan man jo velge å ta imot - men jeg ville uansett være litt kritisk - ikke negativ men bare huske på at dette er en persom som ikke sitter med fasiten.


#6

Vianne Rocher sa for siden:

Skeptisk og enig med Pøbelsara :nemlig:.


#7

mkj sa for siden:

Altså - jeg kommer ikke til å gå, men spørsmålet er om jeg skal lage noen kommentar om det. Kurset er allerede satt opp, så jeg får vel ikke gjort noe fra eller til med det nå.


#8

Pøblis sa for siden:

Jobber du der, eller har du barnet ditt der? Hvis det skal avholdes kurs som skal sette standard for ernæringsarbeidet i barnehagen, synes jeg absolutt at det er verdt å gå igjennom det faktiske kursinnholdet på en vennlig-kritisk-objektiv måte.

Jeg hadde blitt satt ut hvis barnehagen til mitt barn hadde kjørt en ikke-annerkjent ernæringslinje.


#9

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg ville sagt noe om det, faktisk. Lagt vekt på at du synes det er et godt tiltak, men stilt spørsmål rundt valget av fagperson.


#10

GinaK sa for siden:

Vi snakket om noe av dette i lunchen i går.
En kollega er rimelig overvektig. Hun er veldig åpen om det selv og fortalte at hun er medlem på et helsestudio og trener jevnlig og har betalt for PT hver 4.treningstime. PT sier at hun er nødt til å gå på lavkarbo for å gå ned i vekt. Det er det eneste som funker sier hun. Men kollegaen min nekter. HUn har slanket seg hele livet og ender bare tjukkere så nå er det normalt kosthold og heller mer aktivitet/trening.
Alle tror vel på sin greie og vil at alle andre skal prøve det samme.


#11

Pøblis sa for siden:

ja, det er sant, Gina. Men samtidig så er det jo sånn at noe vet vi at virker, fordi noen har tatt seg bryet med å teste det ute/forske på det.

Lavkarbo er en typisk sånn greie hvor det er mange som er nyfrelste og tror at det hjelper mot alt fra overvekt til samtlige sykdommer.

Jeg synes kollegaen din er smart. Hun må finne en livsstil og en varig løsning som er gjennomførbar. Man skal leve med kroppen sin gjennom hele livet. :nemlig:


#12

mkj sa for siden:

Jeg prøvde å skrive et svar nå, men jeg fikk det ikke til å lyde positivt nok synes jeg. Skal prøve igjen litt senere, for jeg er prinsippielt enig, at de bør få en tilbakemelding på det.


#13

Charlie sa for siden:

De som har masterutdanning i mat og kosthold er ernæringsfysiologer. Hvis de skal ha kompetanse til å sette opp dietter for folk, må de ta en spesialutdanning/ videreutdanning for å bli klinisk ernæringsfysiolog.

så det syns jeg er minimum for kurs i barnehageregi. Faktisk. Selv blant disse er det et og annet "eple" som har unga sine på lavkarbo :sjokk:

Kostholdsråd mener jeg i slike sammenhenger bør være fundert på kostholdsrådene til Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. Der er det lassevis av fagfolk som går gjennom det som fins av forskning m.v., og kan ha en faglig fundert oppfatning om hva det er hold i og hva det ikke er hold i av alskens trender og anbefalinger.. Kunnskapsbasert, rett og slett.


#14

Pøblis sa for siden:

Enig med Charlie. :nemlig:

Jeg kjenner at jeg er veldig skeptisk til at en med såpass alternativ utdanning skal ha kurs. Også har jeg ikke helt fått med meg om dette er kurs for ansatte eller foreldre. :vetikke:


#15

Tjorven sa for siden:

Barnehagen vår betalte en gang for at Karin Naphaug ("Sove-Karin") skulle komme og snakke om søvn og grensesetting. Jeg er ekstremt uenig med Karin Naphaug, og jeg tror (dessverre?) det kom veldig tydelig frem i løpet av den forelesningen/samtalen.

Og sånt synes jeg ikke barnehagen skal bruke penger på. Og jeg hadde også vært skeptisk til en homeopat.


#16

Storm sa for siden:

Nei, de kan velge klinisk retning for mastergraden sin (andre retninger er samfunnsernæring og ernæringsbiologi), da blir de klinisk ernæringsfysiologer. De fleste velger klinisk retning ved Univ. i Oslo, litt uavhengig av tema for masteroppgaven faktisk, ved å velge riktige masterkurs.


#17

mkj sa for siden:

Dette er et kurs for foreldre. Invitasjonen kommer fra styrer, men det er mulig FAU har noe med dette å gjøre? Er ikke helt sikker?


#18

Milfrid sa for siden:

Man blir ernæringsfysiolog med bachelor. Med master er man klinisk ernæringsfysiolog. Og enig i at man bør basere seg på forskning. Den finnes.

Det er også egne retningslinjer for kosthold i barnehager:

helsedirektoratet.no/publikasjoner/retningslinjer-for-mat-og-maltider-i-barnehagen/Publikasjoner/retningslinjer-for-mat-og-maltider-i-barnehagen.pdf


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.