Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til grillmat?

#1

Gaia sa for siden:

Nå føler jeg meg riktig så voksen, for i går kjøpte mannen og jeg gassgrill med tre brennere (sånn at vi kan steke ”indirekte”). Foreldrene mine er vegetarianere, så jeg har aldri grillet ”hjemme”. Mannens familie foretrekker kullgrill, og da går det jo mye i hele kjøttstykker, evt. bakt fisk og diverse pølsetyper.

Jeg har skjønt at mat man lager på gassgrill kan bli veldig mye mer spennende på smak enn mat man lager i ordinær varmluftsovn. Er det noen som har noen gode oppskrifter på grillmat, eller bør jeg rett og slett stikke ut og kjøpe Far heter ”Daddy”, som jeg vet inneholder en del gode grilloppskrifter?

[url="http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=131553"][/url]


#2

scilla sa for siden:

Grillmat for meg begrenses nesten bare av fantasien. Vi griller mye og det meste kan grilles (ikke grøt selvfølgelig ...og et par andre ting;) ) MEN, alt av kjøtt, kylling, pølser i alle varianter - veldig godt med små, hotte Chorizo-pølser, grønnsaker er veldig godt å grille, sjømat: fisk, scampi, kamskjell, sjøkreps, og til dessert kan du grille frukt og lage en god Sabayonne-saus eller Mascarpone-krem med vaniljestang og melis i eller en god vaniljeis.
Nesten ubegrensede muligheter her, altså:danse2:
Sikkert lurt å investere i en god grillbok sånn at du får noen tips til litt marinader og godt tilbehør.
God grillsesong :jupp:


#3

scilla sa for siden:

Jeg pleier ofte å lage spyd med forskjellig "tema". Enten kjøtt- eller sjømat. Asiatisk eller middelhavs-vri - bare å bruke fantasien - blir godt uansett:ja: . Varierer med grønnsaker og annet tilbehør.


#4

KristinS sa for siden:

Vi griller det meste. Svinekjøtt, storfekjøtt, kylling i alle fasonger, lammekjøtt, fisk, scampi, reker, kamskjell, pølser av diverse varianter, grønnsaker, poteter, maiskolber, frukt osv osv.

Lager spyd, steker i folie og varierer mye.

En god grillolje burde du kjøpe og det er veldig godt å marinere kjøtt.

Banan og sjokolade i folie på grillen er en perfekt avslutning på ett godt måltid.


#5

Adrienne sa for siden:

Jeg har blitt tipset om å lagge pizza på grillen. Veldig sosialt der man sitter og lager sin egen pizza og bestemmer helt selv hva man vil ha på. Her er et eksempel på pizza på grill: www.matoppskrift.no/sider/oppskrift18147.asp


#6

daffy sa for siden:

Jeg syns Weber sine kokebøker er geniale. Jeg har en som kom ut i fjor som ikke bare inneholder masse gode oppskrifter, men som også er et oppslagsverk/læringsverktøy i hvordan bruke grillen riktig til direkte/ indirekte grilling etc.

Boken er like relevant uavhengig av om du har en webergrill eller ikke.


#7

Mandarin sa for siden:

Vi bruker mye folie med :
Løk,minimais, squash, paprika, sopp osv i . Olje, hvitløk, salt og pepper.
Ris liker jeg godt til grillmat.
Rømme som dip.
Hele store mais.

Av kjøtt så kan du grille det meste. Bare fantasien setter grenser, fisk, kylling osv. Marinering er viktig :riktig: .

Da ble jeg sulten.


#8

Juste sa for siden:

Craig Whitson er rett og slett genial, og skriver vanvittig godt, så den boken kan du sikkert kjøpe uansett! Hadde en gang en link til en serie med snobbekurs som han skrev for en vestlandsavis som var helt hinsides morsom, utrolig irriterende at jeg ikke finner den igjen nå.....hmm ut og google tenker jeg.


#9

Gaia sa for siden:

Nå har jeg både kjøpt Webers grillbok og Far heter Daddy. Så da er jeg nok klar for grillsesongen. Takk for tips!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.