Selskap i morgen, kaken laget i dag. Har tatt på glasur. I tillegg skal det være grønnfarget kokoemasse som skal forestille gress, målstenger av sugerør og seigmenn som spiller fotball og sånt, men kan jeg ta dette på i dag, eller vil glasuren bli bløt og grønnfarget og ekkel da?
Jeg laget fotballkake med glasur og grønt kokosgress forrige måned, da minsten skulle feire femårsdagen sin i barnehagen. Siden jeg hadde tidligvakt den dagen, laget jeg alt klart kvelden før, og det ble IKKE soggy nei, var like perfekt dagen etter. Men jeg hadde grønn glasur under da, for å forsterke grønnfargen på gresset. Altså grønn smørkrem med grønt kokosgress over.
Hvordan oppbevarte dere den etterpå? Får man til å dekke kaka med noe når det stikker opp målstenger og seigmennspillere, og trenger den være i kjøleskap?
Jeg hadde sånne plastikkmål- og fotballspillere på, det blir kanskje annerledes, men de stakk jo like fullt opp av kaka så jeg stusset litt på hvordan jeg skulle frakte den til barnehagen. Før jeg la meg la jeg bare en plastpose løst over kaka (den stod bare på benken, holder seg fint der over natta) og så la jeg forsiiiktig over sølvfolie før jeg bar den ut i bilen. Jeg kikket ikke på den før jeg gikk fra minstens avdeling, men de ansatte sa den var helt fin da de åpnet folien.
Setter du sjokoladekake i kjøleskapet så blir den ikke god. Tildekt på kjøkkenbenken kan den stå i dagesvis.
(Når det gjelder det du spurte om så vet jeg ikke. :sparke: )
Hvis sjokoladekaka blir vond av å stå i kjøleskapet, er det noe i veien med sjokoladekaka, tenker jeg heller at vi sier. Kjøleskapskald sjokoladekake er jo det beste i verden. :nam:
Enig med Toffen. Jeg lar den stå på benken når jeg ikke har plass i kjøleskapet, noe som kan forekomme relativt ofte. Men iskald sjokolade og sjokoladekake er jo det beste som finnes. Når jeg lager soaked chocolate cake, må jeg alltid la den stå i kjøleskapet over natta, da blir den aller best. :nam:
Alle saftige/klissete/seige sjokoladekaker blir bare bedre av å stå og kose seg i kjøleskapet en god stund. Og andre sjokoladekaker anerkjenner jeg i grunnen ikke. :skuffet: