Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Isofix bakovervendt - finnes det bare 2 alternativer?

#1

Martis sa for siden:

Vi har isofix i den nye bilen, så da skal Junior få nytt bilsete, men finnes det bare 2 alternativer da?

Acta Graco duologic og Britax freefix?

Mannen prøvde å si at vi kanskje skulle kjøpe en forovervendt med isofix for det var sikkert mer behagelig for Junior, men når han så hvor sint jeg ble, ga han seg helt på det da :p


#2

Candy Darling sa for siden:

Dette lurer jeg også på. Jeg synes det var så vanskelig å finne ut av hva som fantes av isofix i 9-18 kg at jeg ga opp og kjøpte et vanlig bakovervendt i stedet. Det eneste bilforhandleren foreslo var forovervendt, og selv om forbrukerrapporten mente å ha funnet at forover med isofix var like sikkert eller sikrere enn bakovervendt uten, er jeg ikke sikker på om jeg stoler på den undersøkelsen.


#3

Martis sa for siden:

Junior er forresten litt over 2 år, 94 cm og 13 kg :nikker:


#4

Martis sa for siden:

Jeg likte ikke testen til forbrukerportalen. De mener at sikkerheten for barnet skal veie like tungt som brukervennligheten. I veste fall vill en stol som er elendig på sikkerhet, kunne score middels pga av at det er umulig å montere den feil og barnet sitter som en konge!

Trygg trafikk skriver at det er enda viktigere at barn sitter i bakovervendte bilseter i nyere biler, nyere enn 90 tallet da disse har så stivt karosseri. Men de skriver ingenting om dette endres om bilsetet har isofix :confused: men jeg kan egentlig ikke skjønne hva som skulle gjøre det, for setet bil bevege seg akkurat like mye som bilen ved en kræsj.

www.tryggtrafikk.no/Norsk/Trafikksikkerhet/Barn_i_bil/Barn_i_bil_Forovervendt_eller_bakovervendt+/?folderpagesize=200


#5

MorStine sa for siden:

Vi har BeSafe Izi Combi X1, tror jeg det heter. Har det bakovervendt nå, og kan snu det når den tid kommer:) Superfornøyd!
Ble litt usikker på dette med isofix, er det slik en base eller er det dette med det støttestaget? Dette setet er iallefall med det støttestaget...

Dette har vi:

BeSafe Izi Combi X1


#6

Martis sa for siden:

Isofix er festeanordning i bilen som gjør at man ikke bruker bilens belter til å feste bilstolen, men "klikker" den fast i karosseriet.

Jeg har også HTS Besafe stolen, i min bil, og er veldig fornøyd med den :riktig: Mulig det blir en til slik, hvis jeg ikke finner noe mer informasjon om andre alternativer enn de setene nevnt ovenfor.


#7

MorStine sa for siden:

Ja, fant ut det i en annen tråd her. Visste det egentlig, det å bare så langt baki siden det aldri har vært ett alternativ her...


#8

Stikka sa for siden:

Bimbofix eller noe sånt er også en bakovervendt isofixstol. Kjenner ikke noe til den.
Recaro skal vist ha adapter til bakovervendt montering på deres isofixstol i gruppe 1. Når jeg mailet med dem i høst viste de ikke når det kom. Sendte mail for en stund siden nå og har ikke fått noe svar.

Noen bilmerker har egne bakovervendte isofixstoler.

Vi skal ha Duologic når minsten vokser ut av Cabriofix. Den er det beste alternativet nå synes jeg. Veldig kjekt å slippe forankringsseler og styr.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.