Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri pizzabunn ferdigkjøpt

#1

apan sa for siden:

Finnes det noe slikt?


#2

Taien sa for siden:

Tviler på at du får den ferdig kjøpt :knegg: men jeg mener å ha sett i frysedisken i velassorterte butikker.
Coop Mega er jeg sikker på har det.


#3

Erica sa for siden:

Jada. Finnes vakuumpakket i glutenfri-hylla.


#4

apan sa for siden:

Flott, er den spisbar?


#5

Erica sa for siden:

Gutten vår liker den sorten som er pakket i plast ihvertfall. Det finnes en annen type som er i pappeske, den liker han ikke.


#6

Carpe Diem sa for siden:

Finnes både fra Fria i frysedisken, en type fra Schar (skal være to prikker over a en ;)) i en gul eske og en vakumpakket.

Pleier å bake bunnene selv, så vet ikke hvor gode de er....


#7

Dixie Diner sa for siden:

Det finnes en ferdigpizza (med fyll og alt) i frysedisken på Rimi og Obs, og sikkert flere butikker. Aner ikke om den er god da.


#8

Einhyrningur sa for siden:

Jeg bruker den i gul pakke i hylla for glutenfri varer. Trikset er å ha sausen på en liten stund før fyll og steking så den trekker litt inn, vis ikke blir pizzaen tørr.


#9

Kanina sa for siden:

Ja det finnes, og passer bra hvis man vil etterligne Grandiosa. :knegg:

Man kan også bestille ferdig-bakt på bakeriet Bakefri i Oslo sentrum, hvis det er enklere enn å bake selv. (For oss er nok det omvei på en fredag ettermiddag, så jeg baker selv).


#10

Dixie Diner sa for siden:

Har noen av dere en veldig god oppskrift på glutenfri pizzabunn?


#11

Carpe Diem sa for siden:

Jeg bruker denne oppskriften, storesøs liker den godt. Varierer litt hvor tykk jeg lager den, alt ettersom vi skal ha italiensk stil eller tykk norsk hjemmelaget :jupp:
(Denne oppskriften bruker jeg til rundstykker, hamburgerbrød, pitabrød, og pølsebrød også . Blir luftige og fine :jupp: )

4 dl lunkent vann tilsettes 1 pk gjær, 1/2 liten ss fiberhusk, litt salt og litt sukker og en dæsj matolje.
Røres godt sammen og la stå i ti min.
Tilsett 1/2 pk Semper fin melblanding og rør godt slik at det ikke er klumper. Jeg bruker maskin. Heves til dobbel størrelse og tilsett resten av melpakken. Rør godt, så blandingen blir jevn og fin.
Bruker sprøytepose med stor åpning eller isskje dyppet i kaldt vann alt ettersom hva jeg lager. Dryss ev. sesamfrø på hamburgerbrød.
Heves litt og stekes midt i ovnen på 210 grader til det ser ferdig ut. Beklager upresis oppskrift, men jeg har bakt den så mange ganger at jeg bare slumper og tar ca tider :knegg:

Ikke fall for fristelsen og ta for mye fiberhusk i. Da blir det sprettballtendendenser... Har jeg hørt... :sparke:

                                                                          __________________

#12

Kanina sa for siden:

Dette er "min" oppskrift, fritt etter Toro-lys-melblanding-oppskriften:

2-3 dl lunkent vann (ha gjerne mer på lur til å vanne ut med)
1/2 pk gjær
1 ts fiberhusk
ca 5 1/2 dl lys melblanding (Toro, eller Finax mørkegul pakke)
en dæsj olivenolje og litt sukker

Rør ut gjær i vannet. Tilsett fiberhusk, la stå noen minutter
Bland i mellomtiden sammen mel, olje og sukker. Hell oppi gjær-gugga, og bland sammen til passe løs konsistens. Hvis det smuldrer eller samler seg sammen til én klump, ha oppi mer vann. Jo løsere deig, jo større sjanse for at det hever. Sett til heving mens du ordner resten av pizza-ingredisene.

Utkjevlingstips: Hell/dump deigen på bakepapiret. Legg plastfolie over, slik at det tilsvarer "ett" plastdekke som kan dekke hele papiret. Dytt massen utover med hendene først, bruk deretter kjevla til å fordele det jevnt utover bakepapiret. Med denne metoden trenger man strengt tatt ikke fiberhusk i deigen heller.

Dette blir ikke sånn sprø italiensk bunn, mer type klassisk norsk fredagspizza.


#13

Ema sa for siden:

Jeg kjøpte på helsekosten. Du tilsetter egg, vann og olje så har du ferdig bunn. Den smakte ikke så aller verst.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.