Hvit saus lages som det står på fiskebollboksen(jeg tar litt mer smør)
Når den er ferdig tilsettes fiskeboller hakket i biter, boks med krepsehaler og reker og en pose grønnsaksblanding. Varm skjell i ovnen og fyll skjellene med blandingen. Serveres gjerne med hvitløksbrød eller varme rundstykker med smør.
1 pk marinert laksefilet med pepper og sitron
Grønnsaker
Rømme, creme fraiche, kesam e.l.
Sitron
Legg laksefiletene i en ildfast form med skinnet ned.
Legg grønnsaker (potet, gulrot, sellerirot, kålrot, broccoli, hva du måtte ha i huset) over laksefiletene.
Ha litt olje eller litt smør på.
Hell over en boks rømme.
Legg sitronsiver på toppen.
Stek i ovnen til ferdig.
Har du ekstra dårlig tid kan du bruke frossen grønnsakblanding i stedet for å kutte opp selv.
:nam:
:dulte: Må bare legge til at det fungerer veldig fint med filetene og grønnsakene pakket inn hver for seg i folie også. Sparer mye grisete oppvask...Ellers lager jeg det samme i dyp stekepanne også med rømme eller fløtesaus (bare blandet med krydder og littegrann vann/melk).
Dette er en av favorittene her i huset. (Beregnet for 2)
2 stk laksefilet
4/5 "bunter" tagliatelle.
1 rødløk - skjæres i skiver
4 gulrøtter - deles i 4 på langs
Brokkoli - små buketter
1/2 squash - skiver
Noen ganger steker jeg alt av grønnsaker og noen ganger koker jeg dem (brokkoli/gulrøtter) Koker jeg det - så lar jeg det ikke stå så lenge. Liker at det er litt sprøtt.
1 pakke kyllingstrimler (eller oppskåret kyllingfilet) brunes i litt olje sammen med en neve cashewnøtter. Ha på en spiseskje eller to med ajvar, en skvett soyasaus og en noe større skvett fløte, rør sammen og kok litegranne inn. Server med kokt ris og dampet brokkoli.