Hvordan kan man gjøre de første dagene lettere?
Hodepine, influensasymptomer, svimmel etc....
Hvordan døyve dette og komme seg ut på andre siden?
Jeg vet at det blir bra på andre siden altså :knegg: men nå føles det som om det aldri kommer. Og kanskje finnes det noen tips der ute jeg ikke vet om.
Trening utgår foreløpig, da de små er hjemme.
Skulle jeg gjort det om igjen hadde jeg definitivt valgt en mer gradvis overgang. Ett måltid om gangen. Først lavkarbo kun til frokost, så etterhvert frokost + lunsj osv.
Jöss. Jeg har aldri merket noe saant, jeg. Naa har jeg riktignok bare kuttet ut bröd, ris, pasta, poteter og sukker, men spiser allslags frukt og grönnsaker (pluss kjött, fisk og meieriprodukter/fett). Spiser du saann som meg eller er du strengere/teller karber i "alt"?
Nå vet jeg ikke hvilke planer du har og hvorfor du skal over på en lavkarbo-kost. Men det er fullt mulig å spise lavkarbo uten å ta en ekstrem variant og være i konstant ketose. Ja, man går kjappere ned i vekt, men det er også tøffere å overholde. Og man risikerer å få disse dagene hvor man rett og slett er uvel.
Hvis du, som liefje påpeker, kutter hvit ris, pasta, potet, brød og sukker, så er mye gjort. Hvis du i tillegg passer på å få i deg nok fett, grønnsaker og proteiner, så har du kommet langt.
Jeg vet svært godt hva jeg driver med og målet er ketose.
Men jeg kom da gjennom dagen på et vis. Dog med en Atkins bar.
Jeg blir skikkelig dårlig, men jeg vet jo også at det blir bra på andre siden om jeg bare holder ut. Farris skal jeg notere meg ja. Salt også!
Å ta det gradvis funker ikke. Måtehold er liksom ikke min greie :lol:
De første dagene er grusomme. Grøsser ved tanken. For meg hjalp det med lange gåturer, like mye for å komme meg vekk fra fristende kjøkkenskap som for å få fart på sukkerforbrenningen.
Jeg gikk ikke ned på lavkarbo engang, jeg. Lurer på om jeg var en av dem som ikke tålte Atkins produkter? Men kroppen føltes veldig bra da, så det var nok riktig for den :)
Gjør jeg det feil som ikke er "dausjuk" av abstinenser nå? (Dag tre) Har hatt litt vondt i hodet, og litt småuggen, men ikke det helt gale. Spiser jeg for mye karber?
Dagen så langt er som følger:
Frokost: To rugsprø med en stor boks makrell i tomat + majones.
Lunch: En baconsurret kyllinfilet med blomkålmos (blomkål og kremost), og noen agurkstenger.
Mellommåltid: Gresk yogurt med ferske bringebær
Middag: To lavkarbonader (av karbonadedeig, svinekjøttdeig, egg og krydder) med blomkål og fetaost (NAAM!) og salat med feta og olje/eddikk.
Tipper det blir eggerøre til kvelds, muligens med et rugsprø-knekkebrød.
Er jeg helt på jordet, eller er dette OK i lavkarbosammenheng?
Maten er saa absolutt lavkarbo. Om det er OK, spörs hva du har som maal. Hvis du vil gaa ned i vekt, tror jeg muligens du faar i deg for mye kalorier avh. av ditt aktivitetsnivaa saaklart. Pass paa at du bare spiser deg mett (ikke mer) og kjenn etter paa kroppen, saa regulerer dette seg selv etter en stund. Alt fettet metter mye og lenge synes jeg, og du har relativt mye fett i dag saa vidt jeg kan se. Jeg har i alle fall relativt sett mer grönnsaker og mindre fett enn det du har. Selvsagt med forbehold: Dette er jo bare hva du spiser en dag.
Det er jo absolutt lite karbohydrater i kosten din, men ikke lite nok til at du kommer i ketose tror jeg. Det er da de værste symptomene kommer.
Når mannen min driver med det kan han ikke spise rugsprø. Muligens ikke bringebær heller.:undrer: Han får ingen plager heller de første dagene. Merker ikke noe han.
Da jeg lå på et litt snilt karbonivå, med blant annet rugsprø, måtte jeg vært mer forsiktig med ost, rømme og andre kaloririke ting enn da jeg var i ketose. Men det er et enklere kosthold like fullt synes jeg. :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.