Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Reklame for Dyreparken i barnehagen?

#1

Blå sa for siden:

Jeg kom i barnehagen i dag og ble møtt av en plakat på veggen i gangen

       Har dere sett pusen?

            Bilde av en løve

       Lapper med dyreparken.com
              under.

Nå var jeg litt irritabel i utgangspunktet og jeg skal innrømme at jeg eksploderte fullstendig med et "Det går ikke an". Tok ned plakaten og skulle til å gå inn for å finne en ansatt for å spørre om den, da traff jeg hun som tydeligvis hang dem opp rett innenfor. Hun ble litt flau og hang ikke opp de andre, men det er tydelig at hun mente at jeg overreagerte.

Jeg er enig i at utbruddet var en overreaksjon, men også etter å ha tenkt over det så synes jeg fremdeles at reklame for dyreparken i Kristiansand er helt unødvendig i en barnehage i Bergen. Det er ikke et lokalt kulturtilbud, det er et dyrt kommersielt tilbud som klarer aldeles utmerket å lage reklame for seg selv. Barnehagen trenger ikke å minne barnene våre på dyre tilbud som de (og vi) allerede kjenner godt til at finnes.

Hva synes dere?


#2

nolo sa for siden:

Jeg synes som deg!


#3

Acsa sa for siden:

Og jeg er helt enig!


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes slikt er koselig og synes du overreagerte. :umoralsk:


#5

Kaija sa for siden:

Jeg hadde ikke likt det, og tror nok jeg hadde sagt i fra om hva jeg mente.


#6

Chanett sa for siden:

Jeg synes at du bør finne deg en hobby som du kan bruke energien din på. :snill:


#7

Nessie sa for siden:

:fnise:

Er litt enig.
Jeg tror ikke jeg hadde tenkt over det en gang.

Forøvrig er jeg som førskolelærer glad for at du som forelder ser det som henger opp i barnehagen :dulte:


#8

polarjenta sa for siden:

Enig :dulte:


#9

nolo sa for siden:

Men det blir det jo slutt på hvis oppslagene forsvinner i reklame. Jeg syns godt barnehage og skole kan være fri fra reklame. Unntaket er lokale korps/teater/kor som unger eller amatører tilbyr.


#10

Skremmern sa for siden:

Jeg hadde ikke reagert, men er enig i argumentasjonen mot.


#11

Fara sa for siden:

:dulte:


#12

Bokormen sa for siden:

Jeg synes at barnehagen bør være en reklamefri arena.


#13

Trulte sa for siden:

Spurte du HVORFOR hun hengte opp plakaten?
Kanskje barnehagen fikk noe for det som kommer barna tilgode?

Dyreparken i Kristiansand er forøvrig en fantastisk plass :reklamere: :D Vi har årskort og er der ihvertfall en gang i mnd.


#14

Solen sa for siden:

:) enig.


#15

Solen sa for siden:

Vi skal forøvrig ha deler av ferien vår i Kristiansand med Sabeltann og hele bøtteballetten.


#16

Syrin sa for siden:

Eg er enig med deg, men hadde truleg ikkje tenkt meg om to gonger dersom eg såg plakaten. Eller.. eg hadde nok stussa litt på det ja.

Barnehagen får vel diverse kulturtilbud i posten. Konsertar, teater osv., men dette vil vel vere arrangement som barnehagen faktisk kan benytte seg av? Kristiansand er vakkert det, men fryktelig langt borte. Så reklamen var vel retta mot foreldre (og barn som kan be foreldrene sine om å få lov til å komme i dyreparken). Nei, syns det blir feil eg ...

Men som sagt, eg hadde vel ikkje tenkt meg om.


#17

Ru sa for siden:

Jeg er enig med deg Blå.
Det er STOR forskjell på reklame for kulturtilbud som er i nærheten, og noe som er en dagsreise unna.

Det eneste vi har fått i barnehagen vår er tilbud på teateret, og det er helt greit.


#18

safran sa for siden:

Jeg er helt enig med deg, Blå. Dette er reklame rettet mot barn I BARNEHAGEN! Jeg syns faktisk det er temmelig hårreisende.


#19

Inagh sa for siden:

Jeg sier som Skremmeren - jeg hadde nok ikke reagert på dette selv, men jeg er helt enig i at barnehagen bør være fri for reklame. Unntak for dette, blir som Nolo nevner - reklame for lokale aktiviteter/tilbud for barna.


#20

Mams sa for siden:

Jeg vet faktisk ikke hvordan jeg hadde reagert.
Jeg har hatt barn i en og samme barnehage omtrent hele tiden siden 1995 (hadde vel 2 års opphold) og i løpet av den tiden kan jeg ikek si jeg har sett reklame for noe. Kun oppslag som har med hva de skal gjøre i barnehagen.
Har det vært noe har det kommet som lapper på plassen, men det har stort sett væ byttesentralen på Kløfta og kulturtilbud i nærmiljøet.
Eneste som jeg kan huske er hengt opp (det henger der nå) er oppslag om kurset "de utrolige årene" som er et gratis foreldrekurs i Sørum kommune.
Men det er bare en utklips avisartikkel da. (eller to, en om at kurset skal komme og en om noen som har gått på kurset)


#21

Blå sa for siden:

Nei, det falt meg ikkke inn at de kunne ha fått det av noe, og det ville, i mine øyne, ha gjort det mye verre. Her er det en barnehageansatt som ikke helt har tenkt seg om, ikke en barnehage som har latt seg kjøpe til å øke reklamemengden.


#22

Trulte sa for siden:

Ok. Jeg hadde nok ikke reagert selv. Men barnehagen kan nå godt være en reklamefri sone, hvis ikke alle inntektene gikk til barna uavkortet.


#23

trøtt sa for siden:

Jeg syns det er værre med reklame for lokale teaterstykkker o.l. Det er mye enklere å forklare barna at vi ikke kan reise til dyreparken i helga enn å forklare at vi ikke kan på hvert eneste teaterstykke som går. Tror ikke jeg har sett noe reklame i bhg vår, men skoleungene får med seg reklame for teaterstykker hjem.


#24

MokkMokk sa for siden:

Signerer. Jeg klarer bare ikke å la meg vippe av pinnen for noe slikt. :niks:


#25

Pastill sa for siden:

Syntes du overreagerer. Greit å si i fra at du mener reklame ikke har noe i en barnehage å gjøre, men DU har ikke noe med å ta den ned. Sånn jeg ser det.


#26

Acsa sa for siden:

Jeg er helt uenig med deg, Pastill. Det er klart vi har noe med om barna våre blir utsatt for reklame i barnehagen! Jeg synes Blå hadde større grunn til å ta den ned, enn den ansatte i barnehagen hadde for å henge den opp.


#27

Teofelia sa for siden:

Jeg synes det var helt på sin plass at du reagerte. Barnehagen bør være reklamefri sone.


#28

Billa sa for siden:

Jeg hadde nok ikke blitt fullt så sint, men er i prinsippet enig om at barnehager bør være mer kritisk i forhold til hva de ansatte legger i hylla/henger opp.

Hadde jeg skulle "tatt" noen i en slik sak, hadde jeg nok dessuten gått til styrer eller foreldretillitsvalgt. Å kjefte på en av de ansatte, blir litt feil adresse...


#29

Røverdatter sa for siden:

Jeg hadde nok reagert som deg, Blå. Dyreparken i Kristiansand er et superkommersielt konsept som retter nok reklame som det er mot barn. De har laget en millionbutikk på å henvende seg og appelere direkte til barn. Jeg velger å ikke eksponere mitt barn for den enorme mengden reklame og snakker aldri om dyreparken til henne - nettopp fordi jeg misliker konseptet. Allikevel vet hun alt om sabeltann og alt som foregår der nede. Jeg kjenner jeg hisser meg litt opp her jeg sitter. :knegg: Men jeg syns virkelig barnehagen bør være fri for kommersiell reklame. Hva om det hadde vært reklame for Barbie? Det blir helt i samme gaten syns jeg.


#30

Chablis sa for siden:

Jeg hadde ikke reagert, det å ta ned plakaten synes jeg ikke du hadde noen rett til. Du kunne heller sagt hva du mente og så fikk de velge om de ville ta den ned.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.