Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er den beste gjærbaksten du vet om?

#1

Salt sa for siden:

Ja, overskriften sier sitt.


#2

Cuyahoga sa for siden:

Prinsessekake. :enkel:


#3

Observatøren sa for siden:

Porke. Eller karlsbader med vanilje.



#5

Skytte sa for siden:

Hva som helst! :nam: Men aller best en eller annen variant med vaniljekrem.


#6

Tåtti sa for siden:

Jeg klarer ikke å bestemme meg. Hvis jeg er sulten (som nå) kan det beste i verden være nybakt grovbrød med smør og brunost. Ellers er boller eller kanelsnurrer godis. :enklere enn Cuya:


#7

zinatara sa for siden:

Tja, si det. Det er jo noe helt spesielt med helt ferskt godt brød da. Når jeg baker brød går det gjerne et helt brød samme kvelden.

Søt gjærbakst er godt altså, men jeg syns ikke det er like godt som det brukte å være. Så jeg må si at jeg baker det mest for barna sin skyld. Laup kan være godt da, med ost på og te til drikke.


#8

Che sa for siden:

jeg er på gjærbakst med nøtter og søtt inni. - Men jeg har en venninne som sier at verdens beste brød stekes i slik leirform.


#9

Mex sa for siden:

Skillingsboller/kanelsnurrer


#10

Adrienne sa for siden:

Svigermors prinsesskake er høyt oppe på listen. Det samme er min tantes vaniljekremfylte boller, der hun kjevler ut deig, stikker ut rundinger, legger vaniljekrem på en og legger en annen på som lokk og pensler med egg og perlesukker. Siste favoritten er kanelsnurrene jeg får kjøpt på Bit på Byporten. De er store, fulle av masse fett og sukker og helt sinnsykt gode når de er blitt varmet litt i ovnen.


#11

Nenne sa for siden:

Kanelsnurrer. Varme sådanne. Beste som finnes. :nam:

Hveteboller med marsipan i er også veldig, veldig godt.


#12

Benzo sa for siden:

Brioche med vaniljekrem, klippekrans med smør og kanel, nennes rundstykker, no knea bread.


#13

kokosbolle sa for siden:

Skikkelig gode rundstykker, horn, skillingsboller, croissant (vet ikke om det er gjær i akkurat det da).


#14

Ru sa for siden:

Foccaccia (og aioli).
Nystekte brød og rundstykker. Varme skillingsboller.
Listen er lang ... :knegg:


#15

Neket sa for siden:

Mammas boller.

Og nei, det blir ikke det samme når jeg lager de selv.


#16

Pingis sa for siden:

Jeg er enklest: rosinboller. :nam: (Hjemmebakte, eller fra bibliotekskafeen.)


#17

Olvina sa for siden:

Skillingsbollar med vaniljekrem i midten og melisglasur på. Eller heilt vanlege skillingsbollar med berre kanel og sukker i svingane.


#18

Niobe sa for siden:

Nybakt brød med smør. Jeg har aldri vært særlig glad i søt gjærbakst.


#19

Retz sa for siden:

Solobollene fra Statoil.


#20

Anda sa for siden:

Focaccia og kanelsnurrer. Fortsatt varme fra ovnen.


#21

Divine sa for siden:

Prinsessekake, rosinboller, nybakt brød med smør.

Og alt det vil jeg ha NÅH! :hylgrine:


#22

Charlie sa for siden:

klippekrans. ellers svak for makronfyll i kringle... :vilha:


#23

mamaria sa for siden:

Må google prinsessekake. :o

Jeg elsker all gjærbakst, alt til sin tid. Men nybakte rosinboller mer smør og gulost, det er godt altså. Focaccia, kanelsnurrer, nystekt brød, jeg er litt enkel. Og sjokoladeboller av typen man kjøper på bensinstasjonen er utrolig farlig gode,


#24

Salt sa for siden:

Tusen takk for mange svar! Ser ut som om kanelboller er en stor favoritt, ja...


#25

Nessie sa for siden:

Jeg og!
:hylgrine:


#26

noen sa for siden:

Alt som er nevnt er veldig godt.:hylgrine:

Bill.mrk.: Startet på Grete Roedekurs på mandag.


#27

Madicken sa for siden:

Samme hva det kalles, bare det er masse smør, sukker og kanel inkludert. :vilha:


#28

Garbella sa for siden:

Nystekte hveteboller!


#29

mkj sa for siden:

Skolebrød!!


#30

isola sa for siden:

Av søt gjærbakst foretrekker jeg kanelsnurrer eller plaine hveteboller. Nybakt grovbrød med sprø skorpe, smør og gulost står også høyt på lista.


#31

Toffskij sa for siden:

Av søtt: kanelboller og bladkrans. :nam: Av ikke-søtt: skikkelig godt middelhavslandbrød med god surdeigssmak, seig, storporet konsistens og knasende sprø skorpe. :vilha:


#32

tiddelibom sa for siden:

Jeg elsker gjærbakst.
Jeg er ikke noe kake-menneske, men gjærbakst! :nam:

Av søtt er det lite som slår nybakte rosinboller. Og skolebrød fra bakeren på sørlandet der vi har hytte.

Ellers er jeg veldig glad i foccaccia og surdeigsbrød (sånn som Toffskij beskriver det over her. Ah! og nam!), og grytebrød, og hjemmebakt grovbrød.


#33

Mirmell sa for siden:

Kanelknuter. Men det må være knuter, ikke snurrer. :nemlig:


#34

gullet sa for siden:

Kringle med sukker og kanel.
Hveteboller(etter en oppskrift fra jobben min.

Grovt brød.


#35

allium sa for siden:

Jeg er ikke så glad i kanel. Men i påsken bakte jeg croissanter, det var fantastisk.


#36

Flubby sa for siden:

En skikkelig god foccaccia med god olivenolje, masse krydderurter, oliven og flaksalt.



#38

Palmen sa for siden:

Kanelboller, boller eller bladkrans. eller varmt, nybakt hjemmebakt mellomgrovt brød med sprø skorpe, smør og brunost.


#39

Fløyel sa for siden:

:skrubbsulten: Akkurat nå kan jeg spise ALT som er nevnt over her. Alt er godt.
Men fersk, varm gjærbakst er vanvittig godt. Bladkrans med nøtter, skoleboller, skillingsboller, kanelsnurrer, ferskt brød. :Middagen bør snart bli ferdig:

Forresten, Soloboller er IKKE godt!


#40

polarjenta sa for siden:

Muligens aniskringler.Jeg syns også nybakt brød med brunost er veldig godt.


#41

Fakse sa for siden:

Varme sjokoladehorn.


#42

Karamell sa for siden:

Jeg elsker ekte brioche og berlinerboller med vaniljekrem - er det gjærbakst?


#43

Robyn sa for siden:

Kanelsnurrer og boller (uten rosiner!).

Nå fikk jeg lyst på hvetebakst, og så tømte jeg fryseren når vi hadde besøk på søndag. :sukk:


#44

Heilo sa for siden:

Det beste jeg vet er rosinbrødene jeg baker til jul. Fordi de kun bakes da, og ER jul for meg.


#45

Barbarella sa for siden:

Jeg er svak for stort sett alt av gjærbakst, men det absolutt beste jeg vet er safranboller. :hjerter:


#46

scilla sa for siden:

Marsipanknuter.:nam:


#47

Njulaif sa for siden:

Når det gjelder søt gjærbakst må jeg si at Sørlandsbollene som man får kjøpt på Samsons bakeri er høyt oppe på min liste. (For de som ikke vet hva det er: STORE hveteboller fylt med masse vaniljekrem og med sjokoladetrekk utenpå. Namnam... Hjerteinfarkt i bolleform der altså.)

Ellers så er jeg enig med de som nevner ferskt brød, egentlig i hvilken som helst form (grov, fin, stenovnsbakt, whatever), er veldig godt. For eksempel ferskt grovbrød med leverpostei og rødbeter eller smør og brunost/gulost. Nam!


#48

Guttemammis sa for siden:

Boller med vaniljekrem inni og smeltet melksjokolade på toppen(ikke sørlandsboller altså).
Brioche med vaniljekrem.
Kanelsnurrer.


#49

Hobbes sa for siden:

Alt. :enklest:


#50

rine sa for siden:

Skikkelig saftige skillingsboller og ferske skoleboller med mye melis og vanlijekrem. Nybakte boller med sjokoladefyll går også an. :nam:


#51

Lavender sa for siden:

Akkurat, og de første heter Kremboller!


#52

Njulaif sa for siden:

:knegg: Jeg aner at vi har en regional bollenavnkonflikt på gang her. Selv kjenner jeg at jeg ikke bryr meg nevneverdig, så lenge jeg får bollene. De som selges på Samson har ikke trekk av melkesjokolade dog, men mørk sjokolade. :nikker:


#53

Lavender sa for siden:

:ja: Vi snakker regionsmat. Jeg mener Kræmboille, helst fra Hoff, eksisterer de?


#54

Apple sa for siden:

Skoleboller. Ellers elsker jeg gjærbakst sånn generelt også.


#55

Njulaif sa for siden:

:vetikke: Men jeg er rimelig sikker på at jeg liker dem også ja. :knegg:


#56

isola sa for siden:

Jeg blir fryktelig fysen av denne tråden, kjenner jeg.


#57

frukt sa for siden:

Jeg liker i grunnen det meste av gjærbakst, bare det ikke har rosiner i seg ...:grøsser: Men solboller (kanelboller med vaniljekrem) er nok en av favorittene. Nå spiser jeg knapt gjærbakst lengre, men det er nok like greit for sånn som jeg kan trykke i meg hadde jeg nok blitt rund som en bolle etterhvert.


#58

frukt sa for siden:

Ja, det er det. :jupp:


#59

løve70 sa for siden:

Kanelboller/snurrer er en storfavoritt her. Elllers er nybakte rundstykker ogsaa veldig godt :)


#60

Jinx sa for siden:

Det aller beste er kanelboller.Også nystekte rundtykker/brød med brunost. Og skolebrød kommer på tredjeplass.


#61

Guttemammis sa for siden:

Vi spiser sørlandsboller her og, mannen min kjøper det ofte på lørdager. :D
Men disse med melkesjokolade komponerte jeg selv en gang det var fastelavn,
de er ganske annerledes enn sørlandsbollene.
Er det ikke romkrem i sørlandsboller?


#62

Njulaif sa for siden:

Jo, når du sier det, så er det faktisk romkrem, ikke vaniljekrem. Hups... Unøyaktig beskrivelse. :sparke: Det er jo akkurat derfor mannen min elsker de så høyt. Alle kaker/bakervarer med romkrem er topp (napoleonskake og "potetkake" fra Baker Hansen for eksempel.) i hans verden. :knegg:

Spørs om jeg ikke må prøve boller med vaniljekrem og melkesjokolade en gang altså. Kjenner det på gikta liksom. :knegg:


#63

Guttemammis sa for siden:

:riktig:


#64

Nenne sa for siden:

Egentlig er denne tråden helt meningsløs uten oppskrifter. :nemlig: Vi må jo prøve alle herlighetene som beskrives her.


#65

Tallulah sa for siden:

Ordentlig gode, ferske rosinboller slår det meste altså. Jeg bruker den med oppvarmet melk og melis som det er lagt ut oppskrift på her tidligere. De er ikke for søte. Jeg er faktisk ikke så glad i kanelsnurrer, jeg syns ofte de kan bli for harde. På den grove siden så er muslibrød med godt smør og brunost en vinner.



#67

Pasta sa for siden:

Jeg elsker nystekt gjærbakst. Alt er godt, men favoritten er kanelsnurrer.


#68

Tjorven sa for siden:

Jeg er ikke så god på gjærbakst selv, men en skikkelig god prinsessekake slår det meste. Er det ikke prinsessekake det heter når man har gjærdeigsbunn med vaniljekrem med kanelboller dandert rundt på toppen?

Jeg har laget en egen spesialversjon hvor jeg dobler mengden vaniljekrem på bunnen og så masse vaniljekrem også inni "kanelsnurrene". Eneste problemet med den kake er steketiden. Den blir lett rå i midten og litt for godt stekt på utsiden på en gang, selv med lavere temperatur.


#69

Njulaif sa for siden:

Har du prøvd å legge bakepapir over kaka mot slutten av steketiden (sånn når kaka har fått den fargen du ønsker)? Det bruker å hjelpe mot at ting blir for godt stekt på utsiden. :jupp:


#70

Hobbes sa for siden:

Gjett hva helgen skal brukes til... :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.