Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er din brownies-oppskrift?

#1

DM sa for siden:

Hva er din brownies-oppskrift? Og er det noen som har glutenfrie oppskrifter på brownies?


#2

Agent Scully sa for siden:

Helt seriøst så syns jeg Toros gule pakke er helt genial. Jeg bruker smør og noen ss kaffe oppi istedet for olje. Nam nam nam.


#3

DM sa for siden:

Jeg også elsker Toro sin, men kan ikke spise den lengre. :hylgrine:


#4

Agent Scully sa for siden:

:dakars:
Da skal ikke jeg ha salt i sårene.




#7

Dixie Diner sa for siden:

www.detsoteliv.no har sikkert 50 forskjellige brownies-typer, til og med med OREOS i. Jeg har laget en del av dem, bla. kokosbrownies, brownies med SMIL-sjokolade og et par andre. Fantastiske!!

Søk på brownies, så får du opp alle, det er virkelig en HAUG med forskjellige typer.



#9

Anne sa for siden:

"Man tager en pose ferdigmiks med Brownies, tilsetter olje, rører godt og heller i formen, stekes etter instruksjon på baksiden av posen"

:nam:


#10

Dixie Diner sa for siden:

Æsj. Jeg serverte mannen min Toro-brownies en gang og leppa hans hang ned i gulvet. De er jo ikke i nærheten så gode som mine hjemmelagde. :glis:
Dessuten tar det like lang tid å lage det selv, og er like enkelt.


#11

Filifjonka sa for siden:

Disse er veldig gode. Husker ikke hvor jeg fant oppskriften. Jeg hadde i tillegg i 100 g hakket hvit sjokolade, 50 g hakket mørk sjokolade og litt hakkede valnøtter.

250 gr smør
250 gr mørk sjokolade
5 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss mørk kakao (bakekakao)

Sett ovnen på 150 grader. Smelt smør i en kjele og rør inn biter av sjokolade til alt er smeltet og rør godt, det er viktig at det ikke ligger biter igjen som ikke er smeltet. Pisk egg og sukker til eggedosis, den trenger ikke være helt pinnestiv, bare nok til at sukkeret er oppløst.

Sikt sammen mel, kakao og bakepulver.

Hell all sjokolade/smør blandingen i eggedosisen på en gang og vend forsiktig inn ved å bruke en slikkepott, hell i mel/kakao/bakepulver blandingen (alt på en gang) og vend inn til du har fått en glatt masse. Ikke rør for mye, det er viktig.

Tilsett gjerne hakkede valnøtter, peanøtter, pecan eller hasselnøtter.

Kle en liten langpanne (20x30 cm) med bakepapir.
Spre røren jevnt i langpannen med en spatel og stek kaken i 55-60 min. Feilen mange gjør med Brownies er at de steker kaken for mye, mange synes at kaken ser ut men dette er ikke tilfelle, så ikke stek kaken i 10 min ekstra bare for å være på den sikre siden. Da blir den tørr.

La kaken avkjøles helt i langpannen før du hvelver den på rist.


#12

Nessie sa for siden:

:riktig:

Ellers er det utrolig mange gode på Det søte liv :D


#13

Karamell sa for siden:

:liker ikke Toro sin:
Men det er kjempeenkelt å lage selv! :gidder ikke reise seg for å finne oppskrift:


#14

DM sa for siden:

Disse oppskriftene; blir de sånn myke inni og crispi utenpå?


#15

Dixie Diner sa for siden:

JA ellers er det jo ikke ordentlige brownies. De skal være nesten rå inni og crispy utenpå. Jeg steker dem aldri så lenge som oppgitt.


#16

Pamina sa for siden:

Ikke glutenfri, men den må da kunne lages med glutenfritt mel?!

En versjon jeg har laget (med stort hell) den er kalorik og smaker vidunderlig. Helt grei og lage og veldig god med peanøtter.

Lag eggedosis av:
6 dl sukker og 6 egg.
Smelt 300 g kokesjokolade og 300 g meierismør i vannbad.
Rør sammen
eggedosis og smeltet smør/sjokolade.
Sikt deretter i:
4 dl hvetemel,
4 ts vaniljesukker,
2 ts bakepulver
2 ts kanel.
finhakkede saltede peanøtter, 1-2 dl.

Hell alt sammen i en langpanne og stek i 20-30 minutter på 180 grader.

Følg med under stekingen, kaken bør ikke bli for høy.


#17

DM sa for siden:

Iset; har du prøvd å lage med fruktose, eller må jeg ha sukker? :sparke:

#18

Gaia sa for siden:

City Bakery i New Yorks prisbelønte oppskrift. ;) Disse lager jeg alltid, de er himmelske. Jeg pleier dessuten innimellom å knuse en Daim-sjokolade i litt småstore biter og ha på toppen før jeg steker. Anbefales!


#19

Dixie Diner sa for siden:

Har aldri laget brownies med fruktose nei, men har laget andre kaker og muffins med det. Min erfaring er at bakverket blir godt, men med en litt mindre god konsistens når man bruker fruktose. Tviler sterkt på at brownies får den gode konsistensen med fruktose. :(


#20

Pastill sa for siden:

Fett, sjokolade, sukker og litt mel. Nesten... er ikke langt i fra i allefall.
Skal se om jeg finner den etterpå når jeg er hjemme. Den er veldig god.


#21

DM sa for siden:

Nei, det er det jeg også tenker på, den vil sikkert ikke bli så seig? Men man kan jo karamellisere fruktose også da, så det er vel ikke sikkert det ikke fungerer?

Jeg kan jo forsøke og se. Det blir jo ikke ødelagt, det eneste jeg risikerer er at den ikke blir sånn seig som jeg har forhåpninger om.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Ja for all del, man kan jo prøve. Det er slik jeg har kommet frem til endel av mine deilige kakeoppskrifter og middager. :D


#23

HP sa for siden:

Jeg lagde denne gluten- og melkefri:

Erstattet:

  • Smør med blå Soft spesial
  • Hvetemel med Toro Glutenfri lys melblanding

Også brukte jeg sjokolade uten melk. Jeg brukte også lyst rårørsukker.

Resultatet ble veldig bra!


#24

DM sa for siden:

... og jeg bare elsker mannen min! :love:

En virkelig deilig overraskelse.


#25

Azi sa for siden:

Hva faen gjør jeg egentlig i denne tråden. Ikke at jeg bare leste det HI skrev. Jeg leste til å med alt! Jeg som skulle boikotte alle kaketråder så går jeg og oppsøker og leser til å med alt! Dypt sjokkert over at jeg ikke eier selvkontroll når det kommer til slikt


#26

siben sa for siden:

En brownies som tilogmed er bedre enn toro sin oppskrift:
www.detsoteliv.no/ søk på brownies i det øveste søkefeltet til venstre, trykk på det øveste valget som kommer opp. Pass på å følge oppskriften, spesiellt der det står at du ikke skal piske egg og sukker til eggedosis, dette punktet har mye å si på resultatet.
Dette må være verdens beste brownies, og absolutt verdt å prøve! :D


#27

Obelix sa for siden:

Toro :o med litt hakkede valnøtter.


#28

Azi sa for siden:

Nå gjorde jeg det igjen, skvatt faktisk da jeg så at jeg hadde skrevet her tidligere! :humre:


#29

Bequita sa for siden:

Denne er min favoritt:

Sett ovnen på 200 grader.

2,5 dl sukker røres hvitt med ca 150 g smør.
Tilsett under røring 2 egg.

Bland sammen og rør inn det tørre:
2,5 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
4-5 ss kakao (+evt litt instant kaffepulver)

Tilslutt kan man evt ha oppi et par ss espressokaffe og 100 g hakkede nøtter.

Stekes i ca 20-25 min, den skal ikke rekke å bli mørkebrun på toppen.


#30

Harriet Vane sa for siden:

Brownies trenger ikke å heve noe særlig. Dermed skulle man tro at man kan bytte ut vanlig mel med glutenfritt uten særlige problemer i alle oppskrifter? :undrer:

Jeg ville forsøkt å gjøre det. Tinetoffs Cream Cheese Brownies er forresten nyydelige.

Du kan jo prøve disse:

Begynn med å koke opp en neve rosiner i 2 dl appelsin- og pasjonsfruktjuice, når det har kokt opp trekker du kjelen til side og lar det avkjøles mens du gjør resten.

6 stk. egg
9 dl sukker
450 g smør
5 dl hvetemel
250 g 70 % kokesjokolade
2 ts vaniljesukker
1 dl grovhakkede
valnøttkjerner (kan sløyfes)

Pisk sammen egg og sukker. Stopp før du har eggedosis.
Smelt smøret. Smelt sjokoladen i det varme smøret før det helles i eggeblandingen under omrøring.
Bland i alt det tørre med en slikkepott. Sil av rosinene og rør dem inn. Ha den seigtflytende røren i en langpanne med bakepapir. Stek på 175° C i ca. 15 minutter (varmluft), eller ca. 20 minutter hvis du ikke har varmluft. Husk at en brownie kan ha en nesten flytende kjerne. Den må for all del ikke stekes for mye, da blir den tørr.


#31

Jinx sa for siden:

denne har jeg prøvd meg på nå, den har vokst ut av formen som en vulkan....hva gjorde jeg feil????


#32

DM sa for siden:

Javisst! :jupp: Det går supert! (HP laget Maximila sin, og den ble bare nydelig! :hjerter:

#33

Jinx sa for siden:

noen som vet...i tillegg har den fortsatt ikke stivnet.....


#34

Filifjonka sa for siden:

Ja, ikke sant den er god? Jeg lager bare den nå.


#35

Filifjonka sa for siden:

Veldig mystisk, det har aldri skjedd meg. Brukte du form i den størrelsen som er oppgitt?


#36

Jinx sa for siden:

ja...


#37

Filifjonka sa for siden:

Så rart. Jeg har laget den mange ganger og den har blitt perfekt hver gang. Kan liksom ikke helt klare å komme fram til hva som er galt når den kommer ut av formen som en vulkan.... Men kanskje noen andre har forslag.
Men ble den god/spiselig til tross for rar form?


#38

Jinx sa for siden:

tja den er jo bare som en litt ubstemmelig seig guffe. Så god ja, men jeg og gubben satt med hver vår skje og spiste ut av forma....Men eggene hever vel kaka, eggene var store,kan det ha noe å si?


#39

Filifjonka sa for siden:

Jeg pleier å bruke medium store egg når jeg baker, eller tilpasse (ett ekstra hvis de er små og ett mindre hvis de er store, eller noe), men at det skulle ha så mye å si at hele kaka blir ødelagt virker jo rart.


#40

Stikka sa for siden:

Jeg brukte litt større langpanne, 22x33, men allikevel hever nå kaken seg over kanten. Fortsatt 25 min igjen av steketiden så håper den roer seg nå.


#41

Eia sa for siden:

Drar opp igjen denne, jeg. Tenkte å lage den i muffinsformer. Noen som har peiling på steketiden da? Små former, til info. 10 minutter, holder det?


#42

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg elsker flourless brownies, altså brownies uten mel. Prøv denne oppskriften:
www.nigella.com/recipes/view/flourless-chocolate-brownies-with-hot-chocolate-sauce-22

Ellers er det fantastisk med hakket hvit sjokolade i brownies, jeg får stadig høre jeg lager verdens beste brownies, og det spiller stort sett ikke noen rolle hvilken oppskrift jeg bruker, om det er ferdigpose eller noe annet. Om man har i masse hakket hvit sjokolade, vil den karamelliseres og smake helt fortreffelig!


#43

Skilpadda sa for siden:

De siste gangene jeg har laget brownies, har jeg brukt en Det søte liv-oppskrift som heter "Brownies uten nøtter". De er enkle og mektige og veldig gode; Poden vil bare ha dem til bursdagen sin (for tredje år på rad). Jeg har dessverre ingen erfaring med glutenfri bakst, men det er jo ikke mye mel i brownies, og eggene og sjokoladen stivner jo, så det spiller kanskje ikke så stor rolle om det er vanlig eller glutenfritt mel? :novise:

Her er i alle fall oppskriften:

400 g kokesjokolade
200 g smør
7 egg
7 dl sukker
5 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker

Smelt smør og sjokolade, avkjøl blandingen til den er lunken. Visp egg og sukker lett sammen - ikke pisk, bare bland godt, med stålvisp. Ha i lunken sjokoladeblanding og deretter mel og vaniljesukker. Rør sammen til det er jevnt.

Hell i langpanne (30x40 cm), stek i 30-35 minutter ved 175 grader midt i ovnen. Avkjøl i pannen.


#44

Ru sa for siden:

:filer:

#45

Eia sa for siden:

Takk, Skilpadda. Jeg skal lage til et barnearrangement, og din oppskrift ligner jo på en muffinsoppskrift også, så da prøver jeg den.


#46

Nenne sa for siden:

Jeg har laget kaken til Filifjonka (og City Bakery) i dag og til og med jeg som ikke er særlig begeistret for sjokoladekake (ja, vi finnes) må si at den var fantastisk. Wow!


#47

Tante Sofie sa for siden:

Har store planar om brownies i løpet av helga, og treng ei skikkelig seig ei. Oppskrift/tips anyone?


#48

Filifjonka sa for siden:

Det er vel en haug med oppskrifter og tips i denne tråden?


#49

Tante Sofie sa for siden:

Absolutt. Eg vil berre vere sikra ei seig ei, og håper difor at nokon kan tipse! ;)


#50

Elisabet sa for siden:

Jeg pleier å lage en super enkel en som er veldig godt og blir helt perfekt hver gang. Denne oppskriften er passe til ei stor langpanne.

500 g margarin
12 ss kakao
8 egg
10 dl sukker
5 dl mel
1 ts vaniljesukker

Smelt margarin og ha i kakao
Pisk egg og sukker (lett eggedosis)
Ha så i margarin/kakaoblandingen og mel/vaniljesukker og rør.

Stekes på 175 grader i 25 – 30 min (jeg steker min akkurat 30 minutter)



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.