Jeg har visst hveteallergi, men ikke ekstremt plaget, så jeg har tenkt å forsøke spelt. Men, min bakeerfaring med spelt er sørgelig. Det ble harde, tunge brød. Mulig er det skjedd noe med speltmelet siden den gang det kun fantes på Helios?
900 g spelt
ca 450 g sammalt spelt grov
3 poser tørrgjær
3 ss olje
10,5 dl lunkent vann
Egg til pensling og ulike frø til pynt.
Lages som vanlig gjærdeig med forheving, utbaking, etterheving, pensling og strø på frø og ca 15 min på 220 grader.
Disse baker jeg mye. Jeg bruker spelt i alle oppskrifter og har enda tilgode å få mislykka bakst.
Jeg bruker bare spelt, har som regel litt mer fett/olje en det oppskriften sier og bytter ut melk med riskmelk eller havremelk. Når det gjelder brød har jeg en knallgod oppskrift men finner den ikke nå, skla lete litt.