Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bakst som fungerer med spelt

#1

Hønni sa for siden:

Jeg har visst hveteallergi, men ikke ekstremt plaget, så jeg har tenkt å forsøke spelt. Men, min bakeerfaring med spelt er sørgelig. Det ble harde, tunge brød. Mulig er det skjedd noe med speltmelet siden den gang det kun fantes på Helios?

Har du en god oppskrift?


#2

Chanett sa for siden:

Rundstykker

900 g spelt
ca 450 g sammalt spelt grov
3 poser tørrgjær
3 ss olje
10,5 dl lunkent vann

Egg til pensling og ulike frø til pynt.
Lages som vanlig gjærdeig med forheving, utbaking, etterheving, pensling og strø på frø og ca 15 min på 220 grader.

Disse baker jeg mye. Jeg bruker spelt i alle oppskrifter og har enda tilgode å få mislykka bakst.


#3

Trois sa for siden:

Jeg bruker bare spelt, har som regel litt mer fett/olje en det oppskriften sier og bytter ut melk med riskmelk eller havremelk. Når det gjelder brød har jeg en knallgod oppskrift men finner den ikke nå, skla lete litt.

Denne boken burde du kjøpe www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=1635876&rom=MP


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.