guttemamma sa for siden:
Jeg har lyst å lage em grønnsakssuppe som er mild og god som ungene kan like!
Hvordan lager du det? (Jeg er ingen god kokk så gjerne litt detaljert)!
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
guttemamma sa for siden:
Jeg har lyst å lage em grønnsakssuppe som er mild og god som ungene kan like!
Hvordan lager du det? (Jeg er ingen god kokk så gjerne litt detaljert)!
zinatara sa for siden:
Vanligvis skjærer jeg bare opp div. rotgrønnsaker, paprika, stangselleri og purreløk pluss evt. kjøtt eller pølser. Og så syns jeg det er godt å ha byggris eller linser oppi, da blir det mer mettende.
Ellers er det jo også godt med supper som man bruker stavmikser eller blender på. Blomkålsuppe er jo veldig enkelt, bare å koke blomkål i melk/fløte, bruke stavmikseren og smake til med salt og pepper.
Robyn sa for siden:
Gulrot, kålrot, kål og løk. Jeg syns det høres lite ut, men kommer ikke på hva annet jeg har hatt i. :gruble:
Jeg bruker buljong og krydrer.
Mex sa for siden:
Legge litt byggryn i bløt kvelden i forveien.
Koker opp byggryn med buljong. Har i oppkuttede poteter, gulrøtter, kålrabi og purreløk. Lar det koke litt. Har i pølsebiter mot slutten av koketiden.
(Det står på pakken hvor lenge byggryn bør koke, så jeg bruker det som utgangspunkt)
Acino sa for siden:
Skal jeg lage fra bunnen av gjør jeg omtrent slik:
Skjærer opp, i små biter, gulerøtter, kålrabi, poteter og purre. Har i væske, fondcup(buljong eller lignende), litt salg og en god del pepper. Lar det putre og koke og rett før servering har jeg oppi pølser/kjøttboller eller slikt - men den kan selvsagt serveres uten også.
Enda enklere tar jeg en frossen pose lapskasblanding, vann, krydder/fond/buljong og gjør forøvrig som over.
Det hender jeg kombinerer også, mest for å få brukt rester i kjøleskapet; litt lapskausblanding og resten grønnsaker fra kjøleskapet som ellers ville ha nærmet seg å gå av seg selv.
Byggryn holdes langt unna mine supper...:grøsser: :humre:
Snuppa sa for siden:
Frossen lapskausblanding. Væskemengden avgjør om det blir suppe eller lapskaus. Buljong og pølse/kjøttboller. Enkelt og greit.
Har jeg bedre tid bruker jeg gulrøtter, kålrot, potet, purre, + evt andre grønnsaker jeg har liggende, buljong, vann, salt og pepper.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.