Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor ærlig er du? Hadde du levert vesken tilbake?


#2

Anne C sa for siden:

Jeg hadde levert den tilbake.


#3

Avatar sa for siden:

Jeg hadd definitivt levert den tilbake.


#4

mkj sa for siden:

Jeg må innrømme at det hadde vært veldig fristende å ikke si noe. I dette tilfellet var eieren kjent. Hvis det hadde vært en utrolig rik person så må jeg nok innrømme at jeg kunne ha vært troendes til å beholde pengene selv. Hadde det vært minstepensjonisten Olga som av en eller annen grunn ikke turte annet enn å bære pengene med seg, så tror jeg nok at jeg hadde levert de tilbake.

Og også om eieren tilhørte Hells Angels eller noe sånt. Hadde nok ikke turt å beholde dem da.


#5

rine sa for siden:

Så mye penger, helt klart! Hvis jeg fant en veske med hundre kroner (uten navn eller andre kjennetegn i) midt ute i villmarka, er jeg mer usikker på om jeg hadde tatt meg bryet med å prøve å finne eieren, da pga, latskap, ikke pga. griskhet. (Som om det gjør saken noe bedre. :knegg: )


#6

Katta sa for siden:

Selvfølgelig.


#7

emm sa for siden:

Jeg hadde levert dem. Samvittighet i god kombo med nerver hadde gjort dette valget enkelt for meg. :knegg:


#8

tjolahopp sa for siden:

Jeg ville gjort som jenta gjorde, altså levert den til politiet.

Hvis jeg hadde kommet over en veske som ikke inneholdt unormalt mye penger, og hadde informasjon om eier hadde jeg nok forsøkt å kontakte eier direkte. Jeg ser at det står i artikkelen at det ikke er noe mistenkelig i dette tilfellet, men jeg ville definitivt tenkt at det var mistenkelig med så mye penger i en veske. Så i et sånt tilfelle ville jeg levert til politiet.


#9

Røverdatter sa for siden:

Jeg hadde levert den tilbake, om ikke annet så av ren frykt. :knegg: Neida, jeg ville levert alle vesker med nøyaktig samme innholdet de hadde da jeg fant dem. Noe annet er kriminelt, og jeg er ikke kriminell. :niks:

Det jeg lurer så veldig på er hvordan i hule, heite man greier å glemme igjen en halv mill på toget? :dåne: Jeg tviholder på veska mi med fire kroner og et par briller selv liksom.


#10

Polyanna sa for siden:

Jeg hadde så definitvt levert pengene, mer av skrekk enn noe annet. Så mye kontanter er det vel sjelden at ærlige folk slenger rundt seg med (jeg ser det står at det er ærlige penger i saken, men jeg hadde tenkt "NARKOTIKA!!!!"), og folk med så mye å tape har man ikke lyst til å robbe, altså.


#11

Polyanna sa for siden:

Min gamle morfar drev og drasset rundt på mye kontanter da han ble senil, forresten. Tok dem ut av en bank, la dem i bankboksen i en annen, tok dem hjem og gjemte dem... Han kunne sikkert ha glemt dem igjen på toget også.


#12

kokosbolle sa for siden:

Hadde levert inn, helt klart.

Men hvem i hule heite har med seg over 400.000 kroner på toget?!?! :what:


#13

mkj sa for siden:

Ja, jeg kan nesten ikke tenke meg en eneste 'normal' grunn til å ha med så mye penger på toget. Og attpåtil glemme dem.

Så jeg ville nok ha konkludert med at det enten var kriminelt eller var snakk om demens. Og hvis det tydelig var demens så hadde jeg levert den tilbake altså.


#14

Polyanna sa for siden:

Men hvis det avr kriminelt så ville du beholdt dem? :hehehe:


#15

Vianne Rocher sa for siden:

Det var visst en eldre mann som hadde lagt igjen pengene. Jeg tipper villt på en som begynner å bli litt dement.

Jeg hadde levert inn vesken og min første tanke ville vært at det lå noe kriminelt bak og at dette var penger som var av interesse hos politiet.


#16

Bomull sa for siden:

Ser for meg jeg fort ville hatt fantasi til å tenke at det kunne være en veske bevisst satt igjen for noen å hente = kriminelt, så jeg hadde gjort som de gjorde, kontaktet politiet - og fikk jeg heller en finnerlønn, så fikk det være en hyggelig "bonus". :nemlig:


#17

mkj sa for siden:

Nei, men hvis det var type dattra til John Fredriksen. Men det er vel ganske usannsynlig både at hun ville ha reist med tog og at hun hadde med seg såpass mye cash. :knegg: Men jeg synes jo det er en besnærende tanke å finne nesten en halv million i cash. Kunne ha fått mye gøy ut av det.


#18

Bomull sa for siden:

Jeg fant en enslig 1000-lapp på gaten en gang. Den beholdt jeg.


#19

tiddelibom sa for siden:

Jeg ville levert det til politiet. Og håpet på en fin finnerlønn.


#20

jolie sa for siden:

Jeg hadde beholdt! :hyper:

Nei, jeg hadde ikke det. Jeg hadde gjort som ungdommene og levert veska til politiet.


#21

MegaMie sa for siden:

Jeg hadde levert den.


#22

Stompa sa for siden:

Jeg kan ikke se for meg et eneste scenario der jeg i det hele tatt ville vurdert noe annet enn å levere pengene fra meg. Noen hundrelapper hadde jeg nok ikke stresset med, men større beløp? Ikke noe å tenke på en gang.


#23

MegaMie sa for siden:

Og jeg håper virkellig den ærlige unggutten får finnerlønn.


#24

m^2 sa for siden:

Levert dem tilbake. Finnerlønnen er tross alt 10% (-20%?) :D


#25

Kirsebær sa for siden:

Jeg hadde automatisk tenkt at det var en test. :knegg: Noen hadde plassert veska med penger der for å sjekke hva jeg gjorde med den.
Deretter hadde jeg tenkt at det var narkotikapenger.

Jeg hadde levert inn pengene.


#26

Robyn sa for siden:

Jeg hadde levert det til politiet helt uten å tenke at jeg hadde en annen mulighet. Jeg ville dessuten aldri fått ro i sjela med en bag med så mye penger i hjemme, og setter man plutselig nesten en halv mill inn på konto vil jeg tro det kommer noen reaksjoner. :knegg:


#27

Kirsebær sa for siden:

Det er vel ikke så mange her inne som ville stått fram å sagt at de ville beholdt pengene selv.

Her på jobb var det 3 av 12 rundt lunsjbordet som trodde de ville beholdt pengene selv.


#28

millact sa for siden:

Ja, selvsagt.


#29

Maverick sa for siden:

Jeg hadde dratt raka vegen til et eller annet skatteparadis uten utvekslingsavtale.

[noparse]:dårlig dag:[/noparse]


#30

Nenne sa for siden:

Jeg hadde levert den ja. Ikke snakk om at jeg hadde gjort meg til kjeltring for så lite.

HVis jeg ikke tar feil så har vel guttungen krav på 10 % i finnerlønn og de nesten 50 000 kronene tjent på ærlig vis må da komme godt med. :)


#31

Ine sa for siden:

Men å stjele 400 000 er jo ganske alvorlig kriminalitet? Litt sjokka over at man er fristet til å begå så alvorlige lovbrudd jeg.


#32

mkj sa for siden:

Jeg oppklarte en gang et biltyveri (leiebil som ikke var innlevert for flere måneder siden) og det var snakk om en kompensasjon for det, men jeg fikk aldri noe. Men jeg fikk da kjeltringen bak lås og slå. Vel - i alle fall for en natt. Han slapp ut igjen dagen etterpå. Men han fikk i alle fall erfare at han hadde bæsjet på feil legg når han kødda med meg.

Altså jeg visste ikke at vedkommende kjørte rundt i stjålet bil, altså, men det fant jeg ut da jeg nøstet litt i historikken til en type jeg hang litt med, men som plutselig gikk under jorda.


#33

mkj sa for siden:

Innser at jeg nok har mer slett moral enn de fleste. Men i min bok synes jeg ikke det kan sammenlignes med å rane noen for samme beløp altså.

Mest sannsynlig hadde jeg nok levert den altså, men at det var fristende skal jeg ikke nekte for altså.


#34

tjolahopp sa for siden:

Jeg skal ikke skryte på meg å ha så god moral, men en halv million kroner hadde ikke snudd opp ned på livet mitt, og jeg ville ikke turt å kanskje bli innblandet i noe kriminelt. :skremt: Hvis jeg hadde grunn til å tro at pengene var gjenglemt av en ærlig sjel, ville jeg hatt alt for store samvittighetskvaler til å ta dem. Spesielt fordi jeg ikke trenger pengene. Joda, jeg har lån og alt det der, men jeg lever godt. Mulig jeg ville ha tenkt annerledes hvis jeg slet med å få endene til å møtes, eller at den halve millionen kunne hjelpe meg å realisere den store drømmen. Jeg tror allikevel at jeg hadde slitt med samvittighetskvaler, og at de pengene hadde smakt vondt hvis jeg hadde tatt dem.


#35

Pøblis sa for siden:

Jeg hadde definitivt levert vesken til politiet.

Jeg fant en lommebok i svømmehallgarderoben i påsken, full av kontanter - den ble straks og med det samme levert til personalet på hotellet der vi badet. :ja:


#36

Ine sa for siden:

Men det blir jo å stjele. Finner man gjenglemte gjenstander og tar de, mobil, PC feks, er jo det å stjele. Jeg ser likedan på å ta andres gjenglemte penger.


#37

mkj sa for siden:

Jeg er ikke uenig i det.


#38

Katinka sa for siden:

Jeg får av natur dårlig samvittighet for alt. Bare tanken på hvor svart sjela ville blitt av denne lille forseelsen ...


#39

amylin sa for siden:

Jeg hadde definitivt levert den til politiet. Og om ikke annet som mange andre her sier, så av ren frykt. Med så mange penger tenker jeg automatisk at det er noe kriminelt og hadde blitt livredd om noen kom for å skyte meg av hevn. Innrømmer glatt at jeg har sett altfor mange krimserier.


#40

tjolahopp sa for siden:

Jeg ville blitt overrasket om en voksen person med en helt normal økonomi (jeg vet ikke noe om din økonomiske situasjon, så jeg bare antar at du ikke ligger under fattigdomsgrensa) ikke hadde gjort det. Man får testet moralen sin litt mer om disse pengene kunne "reddet" en. Nå tror ikke jeg at alle som sliter økonomisk ville vurdert å beholde pengene, langt i fra, men når man ikke har særlig mye å vinne på å beholde dem er det ikke så vanskelig å gjøre det rette.


#41

Skremmern sa for siden:

Ja, den er jo ikke min.


#42

Madicken sa for siden:

Levert, dog ikke uten å først kjenne litt på pengene og fablet om hva jeg kunne sløst dem bort på.


#43

Wingman sa for siden:

ville vekslet ut finnerlønnen selv for så å levert! enkel :riktig:


#44

Java sa for siden:

Jeg hadde ikke turt å ta med meg vesken i utgangspunktet. Hvis jeg hadde tittet oppi og sett alle pengene ville jeg garantert tenkt at her er det noe kriminelt som ligger bak og pengene skal plukkes opp av noen andre. Aldri i livet om jeg ville tatt med meg vesken ut fra toget på egenhånd.


#45

Polyanna sa for siden:

Java, det tenkte jeg også på. At om man plukker med seg en veske med en halv million i, og tenker at man skal den med på politistasjonen, så risikerer man jo at en eller annen gal og desperat narkolanger kommer etter en og knuser kneskålene på en eller noe. :skremt:


#46

Maverick sa for siden:

... men hvis man løper fort nok kan man komme hit, Polyanna!


#47

Polyanna sa for siden:

Og hvem trenger kneskåler der! :hyper:


#48

mkj sa for siden:

Det er nok det mest reelle alternativet for meg også når jeg tenker meg om. Jeg hadde nok blitt vettaskremt og sikkert sagt fra til konduktøren. Det er jo høyst reelt at man kan bli klubbet rett ned av en eller annen med balltre om man tar med seg veska.


#49

Maverick sa for siden:

Du er rask. Du hadde klart å slippe unna kneskålknuserne. :nemlig:


#50

Røverdatter sa for siden:

Denne tråden får meg til å tenke at krimbølgen innen litteratur, film og fjernsyn har sine konsekvenser. :humre:


#51

Kirsebær sa for siden:

Jeg hadde nok ringt politiet fra toget og spurt om de kunne møtt meg der jeg gikk av. :nemlig:


#52

Java sa for siden:

Jeg blir med Polyanna og løper. :hyper:


#53

Maverick sa for siden:

:glis:

Come to the dark side! We have strawberry daiquiries!


#54

Java sa for siden:

Har du løpt allerede?


#55

Maverick sa for siden:

Ja, må jo ha forsprang på dere friskusgærninger.


#56

Myrsnipa sa for siden:

Selvsagt. Altfor stort beløp.


#57

Lisa sa for siden:

Tanken slo meg også ... :knegg:


#58

Java sa for siden:

:knegg: Da har du rukket å organisere kriminaliteten før vi kommer fram.


#59

Maverick sa for siden:

Jepp, jeg er en racer på å organisere folk. :nemlig:


#60

amo sa for siden:

Jeg kunne ikke forsvart å plutselig ha fått disponere ett så stort pengebeløp. Så hadde nok blitt avslørt, for jeg hadde ikke klart å holdt kjeft om hvordan jeg hadde fått pengene, og samvittigheten hadde nok også innhentet meg. :sparke:


#61

Tallulah sa for siden:

Jeg hadde levert tilbake, jeg hadde fått magesår hvis jeg skulle beholdt dem.

En gang fant vi 1500 utenfor kontoret, de la vi i skuffen og etter tre måneder ga vi dm til redd barna. Det csr nemlig en parkeringsautomat rett utenfor, så vi hang opp en lapp og prøvde å holde utkikk etter desperate letere.


#62

noen sa for siden:

Jeg kan gjerne være baktroppen som står for den uorganiserte kriminaliteten. Eller sjuskekriminaliten. Det høres passende ut for meg.



#64

Maverick sa for siden:

Sjuskekriminalitet! :grineler:

De kriminelle nutildags, altså. :tsktsktsk:


#65

Madicken sa for siden:

Jeg kan komme bak der igjen. Jeg er en flink sjuskepisker.


#66

Java sa for siden:

Jeg er redd baktroppen er de som minster kneskålene, men for all del, vi lever i en fri verden. :værsågod:


#67

noen sa for siden:

Nja, jeg er så sjuskete at de antakeligvis ikke skjønner at jeg er baktroppen en gang.

"Hva er den litt treige tullen der med hybelkaniner som vimer avgårde? Ikke en kriminell i hvert fall. Til det er den altfor sjuskete!" kommer de til å tenke de som jager etter oss med balltre.

Et balltre. Flere balltrær? :gruble:


#68

Maverick sa for siden:

Et balltre, flere balltrær. :nemlig:

Og hvem er mest kriminell? Den som stjeler penger fra en uskyldig, eller den som stjeler penger fra den som stjeler penger?

Det er ikke kriminalitet det, vøtt. Det er karma. :nemlig:


#69

Java sa for siden:

Aha, organisert kriminalitet fordekt som sjuskekriminalitet. Noen er en mesterhjerne. Toska er utmanøvrert.


#70

Java sa for siden:

Karmakriminalitet?


#71

noen sa for siden:

Ser du en hybelkanin med lusekofte, så er det Toska som har blitt en del av sjuskekriminaliteten.


#72

noen sa for siden:

Det høres da riktig hyggelig ut. :hjerter:


#73

Java sa for siden:

Jeg skal bli karmakriminell.


#74

Maverick sa for siden:

Robin Hood var den første karmakriminelle mesterhjernen.


#75

Java sa for siden:

Vi er nr 2, 3, 4 og 5. :)


#76

noen sa for siden:

Det er ikke lenge før vi får Karma- og sjuskekriminalitetsforebyggende råd. En stor, statlig virksomhet med en håpløs oppgave. :nemlig:


#77

Hyacinth sa for siden:

Stått fram? Jeg synes det er helt vanvittig at noen i det hele tatt haded vurdert å beholde pengene, og hvis mkj mener det hun skriver er jeg sjokkert.


#78

Nessie sa for siden:

I noen minutter hadde jeg sikkert tenkt, åh :vilha: - og så hadde jeg ikke turt for fem flate øre (:knegg:). Jeg hadde også kobla kriminalitet eller noe sånt. :skeptisk:


#79

Nessie sa for siden:

Nesjh, det er jo som jeg sier til pjokken min. Dine ting. Ditt ansvar. :nemlig:
Tar du ikke vare på det, så kan tingene bli stjålet eller ødelagt.

:knegg:


#80

Inagh sa for siden:

Selvsagt hadde jeg levert pengene hos politiet. (Og vært smålig nok til å bli snurt om jeg ikke fikk en klekkelig finnerlønn av veskas rette eier. :humre: )


#81

Polyanna sa for siden:

Det med 10% finnerlønn - er det kutyme eller pålagt?


#82

Stompa sa for siden:

Å ja, fantasert hadde jeg også, definitivt.


#83

Mjau sa for siden:

Jeg hadde definitivt levert tilbake pengene. Jeg hadde ikke klart å bruke dem. Tanken på at noen virkelig trengte dem, eller at de var i den bagen pga noe kriminelt hadde forfulgt meg dag og natt om jeg ikke hadde levert dem tilbake. :nemlig:


#84

isola sa for siden:

Pålagt er det vel ikke, men så mye oppmerksomhet som saken har fått er det rimelig knipent å ikke gi noe syns jeg.

Jeg skulle nok ha rukket å tenkt ganske mange kreative tanker om disse pengene, både om hva jeg kunne brukt dem til og hvem de tilhørte. Jeg hadde derimot ikke vurdert å beholde dem.


#85

amo sa for siden:

Me too, også hadde jeg tatt barna fri to uker fra skolen og reist til sydenland. :knegg: (Kunne ikke dy meg :fnis: ).


#86

Nenne sa for siden:

Det er lovhjemlet. Her er hva Store Norske leksikon sier:


#87

Polyanna sa for siden:

Interessant. :gruble:


#88

emm sa for siden:

Helt klart, FP sender Polyanna til å løse denne oppgaven. :jupp:


#89

Teofelia sa for siden:

Jeg hadde ikke drømt om å beholde dem, om det ikke hadde vært noen fare eller ulovlighet forbundet med det heller.

I dette tilfellet hadde jeg trolig vært naiv nok til å plukke opp veska og gå til politiet med den. Hadde jeg tenkt meg om en ekstra gang, hadde jeg latt den stå og varslet politiet fra mobilen.


#90

Odelia sa for siden:

Ja, herlighet. Så lenge det var innhold i vesken, selv uten kontanter, hadde jeg levert den til politiet. Hadde aldri greid å kose meg for penger som ikke var mine.


#91

Gaia sa for siden:

Jeg hadde levert dem til politiet (og en lommebok med noen tusen rett til eier). Og det til tross for at jeg er ei vaskekte sjuske. Tenk det.


#92

noen sa for siden:

Kanskje en sjuskekriminell egentlig er en som finner penger men glemmer å levere dem til politiet? :gruble:


#93

Puslingen sa for siden:

Eg hadde levert den tilbake.

Eg fann ein 500- lapp utenfor ein butikk ein gong, og den leverte eg på butikken. Det kunne jo vera at nokon kom og spurte etter den.


#94

Luvi sa for siden:

Jeg har sånn autoritetsfrykt så jeg hadde absolutt levert den tilbake så paranoid som jeg er. :knegg: Men jeg funderer på hvem i alle dager som tørr å farte rundt med en slik mengde penger, og i tillegg greier å glemme de??


#95

Hyacinth sa for siden:

Jeg har kjent et par gamle folk som ikke stoler på banker og som tror det er tryggere å bære tonnevis av kontanter på seg.


#96

oslo78 sa for siden:

Levert tilbake - definitivt.


#97

Tilden sa for siden:

Jeg er innehaver av et skikkelig jugefjes hvis jeg så mye som prøver meg noe mer enn en liten hvit løgn - så jeg hadde levert.


#98

Apple sa for siden:

Jeg hadde definitivt levert tilbake. Hadde overhode ikke klart å kose meg med de pengene.


#99

Jeanett sa for siden:

Helt klart levert de tilbake. Tenk så surt det må være for de som faktisk mister pengene.


#100

Lyppa sa for siden:

Jeg ville levert den og virkelig håpet at jeg fikk finnerlønn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.