Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøttboller av svinekjøttdeig - allergivennlig

#1

Syrin sa for siden:

Vi skal ha middagsbesøk i dag. Har tenkt å ha plukkmat, dvs salat, feta, kyllingklubber, oliven, grilla paprika etc etc. Eg skal også lage kjøttboller, men ser at eg har kjøpt svinekjøttdeig. Det går jo fint an å bruke- aldri prøvd, men nokon som har ei god oppskrift utan gluten, egg og melk? Eg bør vel ha i olje for at dei ikkje skal bli for tørre? Og potetmel for å binde saman kanskje.


#2

Malama sa for siden:

Vi bruker veldig mye svinekjøttdeig, og har ingen problemer med å få denne til å fungere til hva det måtte være.

Nå lager ikke jeg kjøttboller da, så det vet jeg ikke, men karbonader går fint. Dog, det er på et vis lite smak i den, så krydder føles som et must. Vi bruker den til tacokarbonader, blander inn tacokrydder. Da tilsetter vi bare havregryn (for å spe den, ikke et must for resultatet) og vann, samt krydder.

Husk at den er usaltet.


#3

Syrin sa for siden:

Havregryn ja - dei finst jo i glutenfri variant. Det har eg. Ikkje dumt :)


#4

Malama sa for siden:

Glutenfri havregryn er nok ikke dumt nei, jeg synes i alle fall havregryn fungerer fint i sånne kjøttdeigprodukter.


#5

Erica sa for siden:

Har du glutenfri strøkavring? Jeg tror kjøttbollene til (tidligere) madam mim blir gode med svinekjøttdeig. Nå husker jeg ikke oppskriften, men det er krydrede kjøttboller som spes med strøkavring og Farris. Farrisen gjør kjøttbollene kjempegode.


#6

Syrin sa for siden:

Ja, eg trur faktisk eg har glutenfri strøkavring ein stad inne i skapet. Det skal eg sjå om eg ikkje finn.


#7

Erica sa for siden:

Oppskrift her:

Kjøttboller- verdens beste

1/3-1/2 kilo karbonadedeig
1 ts chilipulver
2 ts sennepspulver
3 ts karri
1 god neve griljermel/kavring/knust knekkebrød
1 dl farris
Bland alt godt sammen og form små boller som stekes i panne.

Saus:
I en kjele steker du 1/2 hakket løk, 2-3 fedd knust hvitløk, 1 hakket gulrot og 1 hakket stang av stanselleri og har oppi to bokser hermetiske tomater, evt litt vann, smak til med tørket oregano, salt, pepper og en dæsj sukker. Ha bollene oppi etterhvert som de har fått litt brunfarge. Kok økospaghetti.

Jeg er sikker på at svinekjøttdeig kan brukes, karbonadedeig er også veldig mager, så det burde bli hipp som happ.


#8

Syrin sa for siden:

Farris ja, eg har faktisk noko tilsvarande liggande. Kva er det med "boblevann" som er bra i farse egentlig?


#9

Erica sa for siden:

Vet ikke, de blir litt "luftigere" på et vis, mulig kullsyra reagerer med ett eller annet.


#10

Carpe Diem sa for siden:

Jeg bruker Farris, litt potetmel, og krydder i kjøttboller/kjøttkaker som er allergivennlige. Noen ganger bruker jeg også bløtet brød eller brødkrumme :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.