Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Treng lesetips

#1

nokon sa for siden:

Eg treng boktips. Hjernen min fungerer ikkje optimalt for tida og eg strever litt med konsentrasjon. Normalt les eg greit engelsk, svensk og dansk, men når for tida får eg bare til å lese på norsk.

Boka eg skal lese bør vere relativt lett og samtidig fengande. Stort persongalleri og mange parallelle historiar funker ikkje. Likevel, eg får spader av ein del bøker som marknadsførest som feelgood-romaner og har vel endå til gode å lese ei bok med blomster på omslaget som eg faktisk liker. Eg er relativt kresen, særlig på språk og oversettelse og slikt. Det treng ikkje vere høgttravande og poetisk og språkleg eksperimentelt (det orker eg ikkje nå), men det må vere sånn at ein ikkje kan skimte originalspråket gjennom (eg prøvde meg akkurat på Egenstridig forføyning og den kunne dei like gjerne latt vere å oversette, det er jo svorsk. :dåne: ). Og så bør det ikkje vere så veldig dystert eller tragisk.

Så ... finst det eigentleg nokre bøker som møter min spec? Ekstra fint om den finst som ebok.


#2

Høst sa for siden:

Har du vært borti bøkene til Karin Brunk Holmquist?

Feks www.silkeforlag.no/bok/rosa-elefanter/

For tiden (med masse pensumstoff, en eksamen om en måned og litt annet å ta tak i) behøver jeg noe lett lektyre å koselese, og disse bøkene er rett og slett det - koselig men med greie oversiktelige historier, begrenset persongalleri, samt at hun skriver slik at man kan bli både rørt og varm om hjertet innimellom...:hjerter: :)


#3

nokon sa for siden:

Ja, prøvde meg på Kaffe og musikk, men eg orker ikkje slike bøker der eg føler meg undervurdert som lesar. Ho forklarer jo i hjel alt og overlater ingenting til lesaren, jo.


#4

Høst sa for siden:

Kaffe med musikk er vel den boken jeg har likt minst i serien, men jo, hun forklarer grundig...:)

Hmmmm.....jeg er litt sånn i pensum modus ellers og klarer ikke helt å tenke hva som kan fenge...Jeg gleder meg til Tom Egeland boken som kommer i mai, han har en serie med krim-religion-historie tematikk, kunne det være noe?




#7

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har akkurat kjøpt denne, debutantbok som kom ut sist uke. Fie faller. Av det jeg har lest om den så tror jeg den kvalifiserer ifht kriteriene dine. Og så er det e-bok og debutantpris!


#8

Fibi sa for siden:

Serien om Innhaugfolket av Anne Karin Elstad. Riktignok et ganske rikt persongalleri, men historiene er lette å følge. Enkelt, men vakkert språk. Fengende, vakker og spennende historie(r).


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg likte den siste boka til Linn Ullman godt. Den som handlet om hennes forhold til foreldrene. Men du var kanskje med i lesesirkelen til den du også?


#10

Toffskij sa for siden:

Hva med Bergsveinn Birgissons Svar på brev frå Helga, som Candy misjonerte på meg i vinter? Den er kort og konsentrert og ukomplisert, og språket er helt nydelig. Direkte munter er den jo ikke, men ikke tragisk heller.


#11

nokon sa for siden:

Den har eg faktisk i bokhylla mi, eg fekk den i haust. Skal sjå nærmare på den.

Ja, du anbefaler henne? Eg er litt skeptisk til såpass hypa bøker, sånn i utgangspunktet, men dine anbefalingar står eigentleg sterkt.

Den såg fin ut.

Den kjem eg nok til å lese ein eller annan gong, men akkurat nå orker eg ikkje sånne halvvegs sjølvbioigrafiske romanar med fokus på relasjoner. :kresen:

:noterer:


#12

nokon sa for siden:

Begge desse forfattarane har eg prøvd meg på for lenge sidan og komme fram til at ikkje var mi greie. Men takk for tips.


#13

nokon sa for siden:

Som eit apropos til denne, las eg Vingebelastning av Helga Flatland i haust. Det er ein sånn roman der ein blir usikker på om hovudpersonen skal tas alvorleg eller om han er ein parodi.


#14

Luftslottet sa for siden:

Jeg slukte Elena Ferrante, leste alle fire bøkene i løpet av en måned. Språket er nydelig, historien er spennende og personene i boka er komplekse og interessante.

Om du vil lese noe ganske lettbeint som ikke er hypa lenger, kan jeg også anbefale Saman er ein mindre aleine av Anna Gavalda.


#15

nokon sa for siden:

Eg har faktisk den første Ferrante-boka, men det er eit leseeksemplar eg fekk, med elendig font og tett skrift, så eg blei svimmel av å lese forordet. Kjøper e-boka og gir henne ein sjanse til. Eg treng eigentleg ei slukebok, kjenner eg.


#16

Candy Darling sa for siden:

Jeg har akkurat lest Reis hvis du kan. Bli hvis du må. (eller var det omvendt) av Helga Flatland, og oppfølgeren Alle vil hjem. Ingen vil tilbake. Jeg synes språket er godt, og jeg elsker titlene (:knegg: ), og personlig liker jeg når historien fortelles gjennom flere personers POV.

Og må selvsagt henge meg på Toffens retweet av islandsk nynorsk bondeerotikk. :hjerter:


#17

nokon sa for siden:

Ja, dei er veldig fine. Eg har for så vidt den siste boka, Det finnes ingen helhet, den har eg ikkje lese ennå.


#18

nokon sa for siden:

Nå har eg kjøpt Bergsveinn Birigirson og Elena Ferrante på ebok.no. Tar gjerne i mot fleire tips.

I haust pløya eg meg gjennom lydbøkene til Arnaldur Indridason og fleire islandske bøker frister. (I den grad eg kan ta sjansen på å generalisere på grunnlag av forfattaren sin nasjonalitet).


#19

Sol sa for siden:

Islandsk: Jeg har pløyd store deler av forfatterskapet til Yrsa Sigurdardottir i vinter. Ikke alt er like bra, men jeg liker også det isladske, og koste med med Indridason.


#20

nokon sa for siden:

Den la eg merke til i ein katalog, takk for tips.


#21

nokon sa for siden:

Eg tar gjerne i mot fleire tips, sjølv om den akutte bokkrisa er over.


#22

amylin sa for siden:

Vi har litt forskjellig smak, men jeg også liker Elena Ferrante. Liker som Luftslottet, persongalleriet, historien og språket. Leser bok nummer to nå.

Likte også Alt lyset vi ikke ser av Anthony Doerr.


#23

Mei sa for siden:

Herr Fikrys litterære liv og Jenta med ni fingre.


#24

nokon sa for siden:

Alt lyset vi ikke ser er eg litt sur på, fordi det var den som avslørte at den engelskspråklige delen av hjernen min ikkje fungerer for tida, men eg har eigentleg trua på den og.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.