Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger menyhjelp!

#1

Palmen sa for siden:

Nå trenger jeg hjelp fra kloke hoder.

Skal forberede overraskelsesmiddag for en venninne. Vi blir 6 gjester.

  1. forrett. Jeg skal lage den på forhånd og frakte den til min venni ne, hvor vi skal være. Jeg tenkte på salmalaks med avocado og mango, men mingravide venninne tør ikke spise salma, selv ikke når den har vært fryst. Må dermed finne på noe annet.

  2. hovedrett. Lager vi sammen hos min venninne. Må være med forholdsvis få hovedingredienser (alt av tørrvarer og krydder finnes der) og den må være slik at vi kan lage den på 1,5 time når vi er sammen. Langtidssteking utgår.

  3. dessert. Fint om jeg kan lage så mye som mulig av denne på forhånd. Et alternativ er f.eks at jeg baker brownies på forhånd, og tar med en boks med is.

En av gjestene er gravid, så spekemat, røykelaks, blåmuggost og denslags utgår. Jeg skal kjøpe inn alle ingrediensene, så jeg må kunne få tak i alt på en butikk, f.eks Meny.

Ellers er det ingen allergier.

Hva skal vi spise tro? :vilha:


#2

Lykken sa for siden:

Forrett: Løyrom(rogn) i uthult avacado med rømme og løk.


#3

Nenne sa for siden:

JEg har en god oppskrift på en laksepate som serveres med lun asparges og en dressing du lager selv. Den kan lages ferdig i god tid og er lett å ta med.

Baconsurret svinefilet stekt i ovnen. Stek rotgrønnsaker sammen med svinefilet og ha potetmos ved siden av.

Dessert: Panna cotta er alltid greit å lage. Den kan du lage dagen før og frakte greit med deg, enten i en randform eller i porsjonsskåler. Jordbærsaus ved siden av laget av friske eller frosne jordbær.


#4

Acino sa for siden:

Dessert: Pavlova; bunnen kan lages dagen før/flere dager før. Raskt å dandere rett før servering: Bare å piske krem(eventuelt blande inn vaniljekrem) og ha på alt du måtte ønske av ferske bær.


#5

Adrienne sa for siden:

Jeg synes Nenne sitt forslag høres veldig godt ut, kanskje bytte ut potetmos med rotmos.


#6

Palmen sa for siden:

Jeg likte også Nenne sitt forslag, og går både for hovedrett og desserten, men jeg liker ikke laksepate... :sparke:

Annet forslag til forrett?


#7

MokkMokk sa for siden:

Hva med en rykende fersk foccacia med masse godt i, sammen med en äioli to die for? Så kan man mumse litt uten å bli halvveis mett allerede før hovedretten. (Jeg er småspist, og syns ofte treretters kan bli veldig heavy..)


#8

Nenne sa for siden:

Så fint. :)

Hva med en fiskesuppe da? Toffen har en god oppskrift på en som er med fennikel og safran. Den er klar, ikke kremet, så den er ikke så mektig.


#9

tinkadott sa for siden:

Hellstrøm vÆhar en enkel nydelig ertesuppe som jeg flere ganger har servert til baconsurret svinefilet. Den kan du stele spekeskinke i panne og ha oppå for litt saltsmak. Den ser fantastisk god ut, og er det også!


#10

løve70 sa for siden:

Jeg synes det er enkelt og godt med god skinke (f.eks. Parma) og melon til forrett.


#11

kokosbolle sa for siden:

Den gravide kan vel kanskje ikke spise det?


#12

Hjertensfryd sa for siden:

Ein god forrett som me har laga fleire gonger er kyllingfilet, marinert og stekt i sweet chili. Skjærer denne så opp i skiver og legger den oppå ein salat, saman med fersk mango. Me har og pleid å sette fram meir sweet chili til dei som vil ha litt ekstra.

Denne er like god med kald og varm kylling.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.