Jeg har sagt at elleveåringen kan velge en middag han hadde ordentlig lyst på på fredag, og han foreslo kyllingnuggets. Det har jeg aldri lagd og heller aldri smakt tror jeg. Jeg orker ikke servere ferdigkjøpte som jeg er så fordomsfull å anta består av bare MUK og transfett. Kikket litt etter oppskrifter, men hvis noen kan anbefale en de vet funker, blir jeg glad.
Mannen har en spesialitet han kaller cornflakeskylling som minner om nuggets, men er mye bedre og med ordentlig kyllingkjøtt.
Han skjærer kyllingfileter i mindre biter, og lager en frityrrøre som disse dyppes i. Deretter dyppes de i knust cornflakes og krydder og friteres i egnet olje. Det pleier å gjøre stor suksess hos både små og store.
Jeg skjærer kyllingfilet i passende biter, dypper de i egg og deretter i knust cornflakes/salt/pepper. Steker de på langpanne i stekeovnen til de er gyllne og gjennomstekte.
Eg visper saman egg og sweet chili saus. Dypper kyllingbiter i det, og ruller dei i knust nachos. Steiker i steikomnen. Fungerer også ypperleg med torsk.
Jeg lager mye kyllingnuggets, og da spiser ungene godt.
Jeg kjøper kyllingfileter og deler disse i passende biter. De vendes først i mel, så i egg og så en blanding av strøbrød, sesamfrø og revet parmesan (omtrentlig 1/3 av hver og så tilsatt litt salt og pepper). Dette stekes i ovnen omtrentlig 20 minutter, men de snus en gang i løpet av steketiden.
Jeg serverer ofte med ris, grønnsaksstaver og en karrisaus, men tilbehøret kan varieres.
I stedet for buttermilk mener jeg at jeg har brukt yoghurt naturell et par ganger (?), men jeg husker ikke akkurat i farta, for det er lenge siden jeg har laget den. Hvis det er mye "marinade" som blir sittende utenpå kyllingbitene, har jeg tatt noe av dette vekk før jeg har panert med de knuste ritzkjeksene, slik at paneringen ikke har blitt for fuktig.
Når vi steker slike ting, som helst skal bli sprø utenpå, i ovnen bruker vi å ha olje i en form eller i langpannen. Deretter varme dette opp i ovenen først, og deretter legge kyllingbitene i panna/formen. Da skal oljen være så varm at det freser litt når du legger kyllingen i formen. Og så snur jeg bitene etter at de har stekt halvparten av tiden. Det blir en del "røykos" av dette, men det blir veldig sprøtt og godt. :jupp:
Ja, her er det jo nok oppskrifter til å lage kyllingnuggets hele uka. Og blir de ikke riktige, får jeg kjøpe en pakke av de som er laget av kyllingfilet, jeg visste ikke at det fantes. :)
Jeg dypper i pisket egg med salt, pepper, paprika og kanskje litt kajenne, og deretter i knuste corn flakes. Steker i Vita-olje i en stekepanne, ikke fritering.
Jeg har en ganske sterk frityr-vegring. Har laget vårruller et par ganger, og det er det hele. Det er noe med å se alt det fettet som ikke appellerer til meg. :)
Vel, som sagt, mine blir sprø og fine i panne i alle fall :) Mi oppskrift har også parmesan, verkar som at det er ganske vanlig. Gir god smak i alle fall!
Er det verre å vende fisk i ost enn å ha den på knekkebrødet? :undrer: Altså, jeg er klar over fettprosenten i Jarlsberg, men det er da ikke en stor kalorikilde hvis man ikke spiser større mengder, liksom?
Jeg spiser ikke så mye gulost eller annen ost til hverdags heller. Det er en veldig enkel måte å knipe inn kalorier på. Og det går MYE ost til panering av fisk nok til fem personer.
Jeg liker heller ikke frityrsteking. Mine kan du steke i panna eller i ovnen, men de krever litt olje, altså. Jeg velter dem over på kjøkkenpapir etterpå så de kan trekke av seg.
Joda, jeg ser den. Tenkte ikke at det var så mye med et tynt lag, men det blir kanskje en del. Jeg spiser sjelden ost på knekkebrødet jeg heller, men jeg har liksom aldri tenkt på to-tre osteskiver på brødskiva som det som er avgjørende for kaloriinntaket.
En kilo! :shock: Jeg kommer ikke over det. Jeg har flere sånne Microplane-redskaper, og når jeg river bare ørlite parmesan, så kommer det fort flere desiliter ost, føler jeg.
Vi river parmesan og da går det ikke med all verden, synes jeg. Det gjør den såklart litt mer usunn, men så trenger jeg heller ikke ha olje når vi steker, for et tar osten seg av (og vi steker i stekeovn).
Typisk kanskje 400 gram, tror jeg? Jeg satt virkelig og spekulerte på hvordan du greide å bruke to og en halv sånne, og hvor mye fisk familien din egentlig spiser. :humre:
Da er nuggetsene laget, etter Tallulahs oppskrift og med samme tilbehør, og alle likte dem. Det vil si, bare mannen likte limemajonesen. Sønnen tåler ikke rått egg så han kan ikke spise det, og den slo ikke an hos meg. Jeg liker noen ganger aiioli, men er ellers veldig sart når det gjelder majones. :)
Men gode nuggets, det ble nok til niste på skolen i morgen sammen med rå gulrotstaver og en liten boks med ketchup. Fint å ha med mat han har laget så å si selv. Jeg insisterte nemlig på at han skulle kutte opp kyllingfiletene, selv om han syntes det var ekkelt å skjære i rått kjøtt. Og han raspet, blandet, dyppet, rullet og satte inn i ovnen.
Jeg laget etter Syrins oppskrift på fredag og de ble veldig gode.
Og jeg lærte noe nytt. Jeg har panert fisk i årevis, og alltid synes det var en litt grisete og vanskelig greie. Det har aldri falt meg inn å bruke en hånd til eggeblandingen og en til den tørre paneringen. :flau: Det er fremdeles grisete, men veldig mye enklere.
Jeg er ikke sånn skrekkelig glad i panering egentlig, bortsett fra egg og mel/salt/krydder til fisk. Den gode gamle parmesankyllingen er jo veldig mye bedre enn nuggets, men jeg kan godt lage disse igjen hvis det er et ønske fra ungen. :)
Jeg laget parmesankyllingen i går men kuttet kyllingen i mindre biter og kalte det nuggets, funket som bare det og ungene spiste masse. Hadde jeg sagt at det var parmesankylling så hadde nok ikke vært like begeistret.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.