Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelagde kyllingnuggets?

#1

Filifjonka sa for siden:

Jeg har sagt at elleveåringen kan velge en middag han hadde ordentlig lyst på på fredag, og han foreslo kyllingnuggets. Det har jeg aldri lagd og heller aldri smakt tror jeg. Jeg orker ikke servere ferdigkjøpte som jeg er så fordomsfull å anta består av bare MUK og transfett. Kikket litt etter oppskrifter, men hvis noen kan anbefale en de vet funker, blir jeg glad.



#3

maggypop sa for siden:

Mannen har en spesialitet han kaller cornflakeskylling som minner om nuggets, men er mye bedre og med ordentlig kyllingkjøtt.
Han skjærer kyllingfileter i mindre biter, og lager en frityrrøre som disse dyppes i. Deretter dyppes de i knust cornflakes og krydder og friteres i egnet olje. Det pleier å gjøre stor suksess hos både små og store.


#4

mkj sa for siden:

Jeg så de hadde kyllingnuggets av kyllingfilet på butikken her om dagen, men jeg har ikke prøvd dem.


#5

Snuppa sa for siden:

Jeg skjærer kyllingfilet i passende biter, dypper de i egg og deretter i knust cornflakes/salt/pepper. Steker de på langpanne i stekeovnen til de er gyllne og gjennomstekte.


#6

Filifjonka sa for siden:

Er det cornflakes som er utenpå altså? Og MÅ de frityrstekes?


#7

Snuppa sa for siden:

Du kan jo bruke vanlig strøkavring også. Jeg steker de ikke i frityr, men i stekeovnen.


#8

maggypop sa for siden:

De må sikkert ikke frityrstekes, men de blir veldig sprø og fine om du gjør det. Men det blir fetere mat, ja.


#9

Syrin sa for siden:

Mine er ikkje frityrsteikte. Dei er steikt i olje på panne.



#11

Filifjonka sa for siden:

Takk for alle svar! Siden Tallulahs parmesankylling allerede er en favoritt her i huset, tror jeg jeg prøver meg på denne! :)


#12

Puslingen sa for siden:

Eg visper saman egg og sweet chili saus. Dypper kyllingbiter i det, og ruller dei i knust nachos. Steiker i steikomnen. Fungerer også ypperleg med torsk.


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg lager mye kyllingnuggets, og da spiser ungene godt.

Jeg kjøper kyllingfileter og deler disse i passende biter. De vendes først i mel, så i egg og så en blanding av strøbrød, sesamfrø og revet parmesan (omtrentlig 1/3 av hver og så tilsatt litt salt og pepper). Dette stekes i ovnen omtrentlig 20 minutter, men de snus en gang i løpet av steketiden.

Jeg serverer ofte med ris, grønnsaksstaver og en karrisaus, men tilbehøret kan varieres.


#14

Njulaif sa for siden:

Jeg har laget Nigella Lawsons Ritzy chicken nuggets et par ganger. De er ganske gode, og enkle å lage. :jupp:
www.foodnetwork.com/recipes/nigella-lawson/ritzy-chicken-nuggets-recipe/index.html

I stedet for buttermilk mener jeg at jeg har brukt yoghurt naturell et par ganger (?), men jeg husker ikke akkurat i farta, for det er lenge siden jeg har laget den. Hvis det er mye "marinade" som blir sittende utenpå kyllingbitene, har jeg tatt noe av dette vekk før jeg har panert med de knuste ritzkjeksene, slik at paneringen ikke har blitt for fuktig.

Når vi steker slike ting, som helst skal bli sprø utenpå, i ovnen bruker vi å ha olje i en form eller i langpannen. Deretter varme dette opp i ovenen først, og deretter legge kyllingbitene i panna/formen. Da skal oljen være så varm at det freser litt når du legger kyllingen i formen. Og så snur jeg bitene etter at de har stekt halvparten av tiden. Det blir en del "røykos" av dette, men det blir veldig sprøtt og godt. :jupp:


#15

M&amp;M sa for siden:

Jeg lager som Tjorven, men bruker også knuste Ritzkjeks som panering. Steker i stekepanne. :)

(Lager fiskepinner på samme måte...)


#16

Filifjonka sa for siden:

Ja, her er det jo nok oppskrifter til å lage kyllingnuggets hele uka. Og blir de ikke riktige, får jeg kjøpe en pakke av de som er laget av kyllingfilet, jeg visste ikke at det fantes. :)


#17

Ellisiv sa for siden:

...Eller knust knekkebrød. Knuser med kjevle i plastpose. Funker som ei kule. :)

Jeg bruner dem i stekepanne og så ettersteker i ovn etterpå. Ungene elsker dem.


#18

Hyacinth sa for siden:

Jeg har laget mange varianter av dette, inkludert glitter-kyllingen, men jeg får det ikke til k stekeovn, de blir ikke sprø, men bløte. Tips?


#19

Harriet Vane sa for siden:

Jeg dypper i pisket egg med salt, pepper, paprika og kanskje litt kajenne, og deretter i knuste corn flakes. Steker i Vita-olje i en stekepanne, ikke fritering.


#20

Filifjonka sa for siden:

Kajenne gjør seg i det meste, takk for tipset. :)

Jeg har en ganske sterk frityr-vegring. Har laget vårruller et par ganger, og det er det hele. Det er noe med å se alt det fettet som ikke appellerer til meg. :)


#21

Syrin sa for siden:

Vel, som sagt, mine blir sprø og fine i panne i alle fall :) Mi oppskrift har også parmesan, verkar som at det er ganske vanlig. Gir god smak i alle fall!


#22

Skytte sa for siden:

Takk for tips, da er kylling tatt ut av fryseren. Da blir det nuggets på Poden i dag. :)


#23

lavendely sa for siden:

Hvor lang tid trenger disse i ovnen?


#24

Blå sa for siden:

:nam:

Jeg har en pakke kyllingfilet, som skulle stekes i ovn med spekeskinke, men kanskje jeg må prøve en av disse i stedet.

Jeg har for øvrig også begynt å bruke parmesan på panert fisk og det er virkelig veldig godt.


#25

Harriet Vane sa for siden:

Å, prøv fisk panert i finraspet jarlsberg. det er en real kaloribombe, men en sjelden gang i blant gjør ingen skade.


#26

Hyacinth sa for siden:

Er det verre å vende fisk i ost enn å ha den på knekkebrødet? :undrer: Altså, jeg er klar over fettprosenten i Jarlsberg, men det er da ikke en stor kalorikilde hvis man ikke spiser større mengder, liksom?


#27

Harriet Vane sa for siden:

Jeg spiser ikke så mye gulost eller annen ost til hverdags heller. Det er en veldig enkel måte å knipe inn kalorier på. Og det går MYE ost til panering av fisk nok til fem personer.


#28

Tallulah sa for siden:

:stolt:

Jeg liker heller ikke frityrsteking. Mine kan du steke i panna eller i ovnen, men de krever litt olje, altså. Jeg velter dem over på kjøkkenpapir etterpå så de kan trekke av seg.


#29

Hyacinth sa for siden:

Joda, jeg ser den. Tenkte ikke at det var så mye med et tynt lag, men det blir kanskje en del. Jeg spiser sjelden ost på knekkebrødet jeg heller, men jeg har liksom aldri tenkt på to-tre osteskiver på brødskiva som det som er avgjørende for kaloriinntaket.


#30

Harriet Vane sa for siden:

Det går nesten en kilo ost til panering. :himle:


#31

Hyacinth sa for siden:

What! Ok, ser problemet da. :knegg:


#32

Hyacinth sa for siden:

En kilo! :shock: Jeg kommer ikke over det. Jeg har flere sånne Microplane-redskaper, og når jeg river bare ørlite parmesan, så kommer det fort flere desiliter ost, føler jeg.


#33

Harriet Vane sa for siden:

Veldig forskjell på finraspet jarlsberg og finraspet parmesan.


#34

mkj sa for siden:

Hvis du har en kilo ost, hvor mye fisk snakker vi om da?? Jeg synes også det hørtes veldig mye ut.


#35

Husfruen sa for siden:

Jeg skjærer opp kyllingfilet og steker de i stekepanne. Bruker griljermel, og vispet egg med litt krydder så klart.
De blir sprø og gode.

Pleier også å bruke fisk. Skjærer opp seifilet (eller torsk) og bruker samme fremgangsmåte. Kjempegodt det også.


#36

Nima sa for siden:

Kan tipse om å bruke knust bacongull (den svarte posen med gullskrift) til panering. :)


#37

Harriet Vane sa for siden:

Kanskje ikke en hel kilo :notorisk røverhistorieforteller:, men nesten en hel jarlsberg, jeg vet ike hvor mye de veier.


#38

Tjorven sa for siden:

Vi river parmesan og da går det ikke med all verden, synes jeg. Det gjør den såklart litt mer usunn, men så trenger jeg heller ikke ha olje når vi steker, for et tar osten seg av (og vi steker i stekeovn).


#39

Skilpadda sa for siden:

Typisk kanskje 400 gram, tror jeg? Jeg satt virkelig og spekulerte på hvordan du greide å bruke to og en halv sånne, og hvor mye fisk familien din egentlig spiser. :humre:


#40

Filifjonka sa for siden:

Jeg så også for meg noe ganske ekstrem fiske/ostespising i Vane-familien der, ja. :knegg:


#41

Filifjonka sa for siden:

Da er nuggetsene laget, etter Tallulahs oppskrift og med samme tilbehør, og alle likte dem. Det vil si, bare mannen likte limemajonesen. Sønnen tåler ikke rått egg så han kan ikke spise det, og den slo ikke an hos meg. Jeg liker noen ganger aiioli, men er ellers veldig sart når det gjelder majones. :)

Men gode nuggets, det ble nok til niste på skolen i morgen sammen med rå gulrotstaver og en liten boks med ketchup. Fint å ha med mat han har laget så å si selv. Jeg insisterte nemlig på at han skulle kutte opp kyllingfiletene, selv om han syntes det var ekkelt å skjære i rått kjøtt. Og han raspet, blandet, dyppet, rullet og satte inn i ovnen.


#42

Blå sa for siden:

Jeg laget etter Syrins oppskrift på fredag og de ble veldig gode.

Og jeg lærte noe nytt. Jeg har panert fisk i årevis, og alltid synes det var en litt grisete og vanskelig greie. Det har aldri falt meg inn å bruke en hånd til eggeblandingen og en til den tørre paneringen. :flau: Det er fremdeles grisete, men veldig mye enklere.


#43

Filifjonka sa for siden:

Jeg er ikke sånn skrekkelig glad i panering egentlig, bortsett fra egg og mel/salt/krydder til fisk. Den gode gamle parmesankyllingen er jo veldig mye bedre enn nuggets, men jeg kan godt lage disse igjen hvis det er et ønske fra ungen. :)


#44

Bayone sa for siden:

Jeg laget parmesankyllingen i går men kuttet kyllingen i mindre biter og kalte det nuggets, funket som bare det og ungene spiste masse. Hadde jeg sagt at det var parmesankylling så hadde nok ikke vært like begeistret.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.