Jeg får besøk av ei nabo og hennes sønn i morgen. Hun skal ha med pølser og jeg skal lage pommes frittes. Men så ville jeg ha noe godt etterpå og har en allergivennlig sjokoladekake (som jeg vet de kan ha) i fryseren.
Men den er litt kjedelig bare i seg selv, så jeg lurte på hva jeg kunne pynte med? Jeg vet det går med seigmenn, men det er ALLTID det han får og jeg har så lyst å pynte med noe annet.
Det meste av kakepynt er laga på rismel, så det går fint. Det same med konditorfarge/ cacas. Kva med å pynte med bilar (altså godteriet, ikkje verkelege bilar) i staden for seigmenn?
De fleste typer strøssel som inneholder hvitt, inneholder gluten. Jeg var på Panduro og leste nøye på all strøselen der siden vi skulle få besøk av ei jente med cøliaki. Bortsett fra en del av strøsselen der, var resten av kakepynten fri for gluten i allefall. Både sukkerpasta og candymelt var glutenfri. Sjekket ikke med tanke på laktose da. Det er også verdt å merke seg at det meste av sjokolade inneholder spor av gluten, jeg synes det er enklest å lage sjokoladesmørkrem med ren kakao.
Du kan kanskje pynte med Non Stop, de originale med mørk sjokolade. De er i hvert fall OK for melkeallergikere. Når du sjekker for ting som glutenallergiere kan reagere på så er visst malt en "skjult" kilde som vi som ikke er vant til å ta sånne hensyn i det daglige kan gå i baret på.
Eg pleier å droppe alt som kan innehalda spor av...... (putt inn det som passer), så er eg sikker. Særleg siden me omgås ein liten tass med hyperallergi mot egg og nøtter.
Selv 70% kokesjokolade inneholder spor av gluten, og den lille jenta jeg kjenner med cøliaki, blir syk av selv så små mengder, så nonstop er ikke trygt å satse på.