Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pynt til kake for melke- og glutenallergiker

#1

Taien sa for siden:

Jeg får besøk av ei nabo og hennes sønn i morgen. Hun skal ha med pølser og jeg skal lage pommes frittes. Men så ville jeg ha noe godt etterpå og har en allergivennlig sjokoladekake (som jeg vet de kan ha) i fryseren.
Men den er litt kjedelig bare i seg selv, så jeg lurte på hva jeg kunne pynte med? Jeg vet det går med seigmenn, men det er ALLTID det han får og jeg har så lyst å pynte med noe annet.

Har dere forslag og gode idéer?


#2

jolie sa for siden:

Det er vel ikke melk og gluten i kakestrøssel? Kokos farget med konditorfarge.


#3

Puslingen sa for siden:

Det meste av kakepynt er laga på rismel, så det går fint. Det same med konditorfarge/ cacas. Kva med å pynte med bilar (altså godteriet, ikkje verkelege bilar) i staden for seigmenn?


#4

Luftslottet sa for siden:

Det er laktose i en del av de "kulene", men ikke i dinosaurstrøssel. :bidrar:


#5

Flubby sa for siden:

De fleste typer strøssel som inneholder hvitt, inneholder gluten. Jeg var på Panduro og leste nøye på all strøselen der siden vi skulle få besøk av ei jente med cøliaki. Bortsett fra en del av strøsselen der, var resten av kakepynten fri for gluten i allefall. Både sukkerpasta og candymelt var glutenfri. Sjekket ikke med tanke på laktose da. Det er også verdt å merke seg at det meste av sjokolade inneholder spor av gluten, jeg synes det er enklest å lage sjokoladesmørkrem med ren kakao.


#6

Nenne sa for siden:

Du kan kanskje pynte med Non Stop, de originale med mørk sjokolade. De er i hvert fall OK for melkeallergikere. Når du sjekker for ting som glutenallergiere kan reagere på så er visst malt en "skjult" kilde som vi som ikke er vant til å ta sånne hensyn i det daglige kan gå i baret på.


#7

Puslingen sa for siden:

Eg pleier å droppe alt som kan innehalda spor av...... (putt inn det som passer), så er eg sikker. Særleg siden me omgås ein liten tass med hyperallergi mot egg og nøtter.


#8

Flubby sa for siden:

Selv 70% kokesjokolade inneholder spor av gluten, og den lille jenta jeg kjenner med cøliaki, blir syk av selv så små mengder, så nonstop er ikke trygt å satse på.


#9

Taien sa for siden:

Nei, han tåler ikke nonstop så det utgår.
Men kansje biler ja...ingenting farlig i de altså?


#10

Bayone sa for siden:

Synes jeg har sett at det er melk i de også nå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.