Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det noen ulemper med induksjonstopp?

#1

Acsa sa for siden:

Sist jeg kjøpte komfyr var for drøyt ti år siden, og da var induksjon såpass mye dyrere enn keramisk at det var uaktuelt.

Nå er jo ikke prisforskjellen så stor, men det er jo mange andre ting jeg ser på ved en komfyr også, så det er ikke gitt at det blir en med induksjon som "vinner".

Men er det noen ulemper jeg bør tenke gjennom, noen som har erfaringer å dele? Verken foreldrene mine eller eks-svigers har induksjon, så jeg har lite erfaring med det.


#2

Zulu sa for siden:

Den eneste ulempen jeg kan komme på må være at du kanskje må kjøpe nye kjeler. Ellers ser jeg bare fordeler.


#3

Siritk sa for siden:

En induksjonstopp trenger egen kurs, evt stor kurs om det er en komfyr.


#4

gullet sa for siden:

Bortsett fra at du må ha kjeler som er magnetiske er det bare fordeler!


#5

Pegasus sa for siden:

Zulu og Siritk oppsummerer godt. Ellers er induksjonstopp helt gull! Du kommer ikke til å angre hvis du skaffer deg det.


#6

Fintdethei! sa for siden:

Du må omstille hodet ditt på hvor lang tid det tar å koke en kjele med vann, eller smelte smør i stekepanne....., når du er tilvendt, vil du aldri gå tilbake.


#7

Kanina sa for siden:

Ulemper:

-ikke alle kjeler passer

-trekker mye strøm (for oss kan det bety at hovedsikringen går dersom vi bruker kokeplata samtidig med akkurat litt for mange andre ting som f.eks. vaskemaskin, oppvaskmaskin etc, selv om den altså har egen kurs).

-man kan slumpe til å antenne matolje når man heller den i kjelen, fordi man lot kjelen stå og varme seg på platen mens 4-åringen ropte fra do. :rødme: Men det skjer veldig sjelden, har jeg hørt. Sånn ca 1 av 1500 ganger. :nikker:


#8

Kaprifol sa for siden:

Vi har oppgradert fra kjip, eldgammel keramisk topp som var ufattelig treig til lynrask induksjonstopp. Ulempene er at vi måtte ha en ny kurs i sikringsskapet samt nye gryter. Og at vi må slutte å beregne så lang tid til å koke opp pastavann, passe bedre på alt som skal koke opp.

Fordeler: Det går veldig raskt å lage mat! Mye raskere enn før. Vi kjøpte en bredere topp med fire kokesoner, to av sonene kan man lage bro mellom slik at man kan ha en diger gryte på en stor sone. Dette fungerer flott, og vi har testa ut å lage 16 liter gulasj nylig. Funker som bare det.


#9

Acsa sa for siden:

Jeg skal kanskje bytte fra skrusikringer til automatsikringer uansett, så da er kanskje ikke ny kurs så stor sak? : optimist:

:knegg: Jada. Jeg kjøpte meg hus i går. Og det kommer til å synes i dette underforumet. :sparke:


#10

løve70 sa for siden:

Enig :nemlig:

En annen ulempe kan være at dersom du har hytte e.l uten induksjon, kan det være sykt frustrerende å lage mat der....


#11

løve70 sa for siden:

Gratulerer med huskjøp forresten:)


#12

Niobe sa for siden:

Ja. Jeg tror jo komfyren på hytta er gåen hver gang. :knegg:


#13

Inagh sa for siden:

Jeg hater, hater, hater induksjonskomfyren vår. Den er dønn sær på at kjelene må passe til platene, det er et pes å stille riktig plate på riktig volum, det koker over og hele komfyren skrur seg av. Jeg har hatt den i to år nå, og jeg er aldeles ikke venn med den ennå.

:sparke:

(Ønsker meg en slik Kaprifol forteller om.)


#14

Frøy sa for siden:

Jeg elsker min topp, men så er min 90cm bred også da og ikke nøye på størrelsen på grytene heller, kan bruke den minste gryten på den største sonen og motsatt, selv om man merker kanskje at den store koker litt ujevnt om den står på den minste sonen. :nikker:


#15

Niobe sa for siden:

Vi har sonefri induksjonstopp. Alle størrelser gryter passer over alt. Ingen begrensning, samme effekt på alle punktene. Og så har vi en topp som er 85 cm bred, så den er uansett fleksibel på plass. Jeg elsker den.


#16

Acsa sa for siden:

Jeg skal ha komfyr, ikke løs topp, så det blir 60 i bredde her. Det er ikke noe prosjekt å bygge om kjøkkenet på noen år, gitt.


#17

Kaprifol sa for siden:

Hvis du skal bytte sikringsskap, så er jo ikke det noe stress å få inn en ekstra kurs. Det koster litt mer, men det er smart. Da har du gjort det, og du kan starte å spare til ombygging av kjøkken.


#18

Snippa sa for siden:

Jeg har fortsatt ikke funnet saftkoker til induksjonstoppen :mumle:


#19

Odelia sa for siden:

Dette kan skje når man lager mat hos en pasient også - på keramisk topp. Og at handlingsevnen er kjappere enn reaksjonsevnen slik at man setter den under rennende vann selv om det er olje som har tatt fyr. Trenger ikke induksjonstopp for det. Har jeg hørt.

Gratulerer så mye! Gleder meg til å følge planene fremover :jupp:


#20

Dixie Diner sa for siden:

Den største ulempen er at når man skal lage mat hos andre som IKKE har induksjonstopp så står man og river seg i håret over at det tar natt og dag før ting blir ferdige. Jeg laget mat hos brodern for en stund siden, det var en lidelse.

Jeg skal aldri, aldri, aldri ha noe annet enn induksjon!


#21

Filifjonka sa for siden:

Det kunne vel skjedd uansett komfyrtype?


#22

Kanina sa for siden:

Det kunne det kanskje, men det skjedde så veldig fort! Å gå fra kjelen et par minutter er ikke så farlig på en vanlig komfyr.


#23

Siritk sa for siden:

Enig med de over, største problemet er at du aldri vil glede deg over matlaging på annen type topp. :sær:


#24

Tjorven sa for siden:

En annen ulempe er at folk med litt eldre pacemakere ikke kan lage mat på komfyren din på grunn av magnetfeltet som oppstår.

Moren min fikk pacemaker for 12 år siden, og har visst en av den eldre typen.


#25

Malama sa for siden:

Det kjøpte jeg på obs til en helt overkommelig pris i sommer. De hadde i fjor også.


#26

Hyacinth sa for siden:

Den eneste ulempen er at du ikke bør ha pacemaker.

Ellers finnes det ingen andre sider å vurdere. Induksjon er Det Eneste Som Funker. Jeg fatter ikke at jeg kunne lage mat uten.


#27

Hyacinth sa for siden:

Nja, jeg smeltet smør på boost-funksjonen en gang. Det ble med den ene gangen.


#28

energibombe sa for siden:

Vi var kjempefornøyd med hvor kjapp induksjonstoppen var. Og da vi fikk vite at den hadde booster ble det enda kjappere gitt!

Det kjipe er at den kule vannkokeren min er blitt skuffefyll. Å koke vann til en kopp te går fortere enn å velge tepose. Koker ofte til en kanne da, når jeg først er på kjøkkenet og vet jeg skal være hjemme noen timer :)

Ånei! Det hadde jeg ikke tenkt på siden jeg ikke har hatt tid til å samle bær siden jeg flytta :eek:


#29

Polyanna sa for siden:

Den kan lage lyd. En sånn høyfrekvent susete, metallisk pipelyd.

Og den forstyrrer mobilsamtaler om du står og snakker i telefon mens du rører i gryta.

Ellers bare fordeler.


#30

Senna sa for siden:

Antenning av matolje har jeg også klar, fy så skummelt. Men som sagt, det hadde vel kanskje skjedd med en vanlig komfyr også.
Jeg er kjempefornøyd med induksjonstoppen, ville ikke vært foruten (selv om den kan lage litt pipelyd). Og saftkoker har vi også fått tak i (lurer på om ikke vi også kjøpte den på OBS).


#31

Zulu sa for siden:

Det har jeg aldri opplevd.

#32

Polyanna sa for siden:

Jeg har. Bare med iphone, ikke med fasttelefon.


#33

Niobe sa for siden:

Ikke jeg heller. Jeg har iPhone.


#34

Zulu sa for siden:

Jeg også. :nikker:


#35

Hyacinth sa for siden:

Har også iphone. Det skjer med meg. Men det er bare når plata står på høy varme, det hjelper å skru den ned.


#36

celebelen sa for siden:

Sonefri er nok lurt, hvis du finner en som passer. Jeg sliter litt med den største kjelen vår, den går ikke ordentlig inn på sonen pga kanten rundt koketoppen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.