Noen som har råd å gi? Tenkte jeg skulle lage noen kjøttboller til minsten idag, men vil gjerne unngå tørre, kjipe greier :knegg: Har en kresen 8-åring også som jeg gjerne vil få over på hjemmelagde kontra kjøpte :himle: Minstemann er 8 mnd.
Når jeg lager kjøttkaker bruker jeg kjøttdeig, finhakket løk, salt, pepper, et par loffskiver oppbløtt i melk og egg. Sper evt med mer melk hvis nødvendig, røren skal være litt løs. Jeg steker dem ikke ferdig i panne, bare bruner i panne først og steker ferdig i ovn. Det gir kjempegode og saftige kjøttkaker. :)
Ah, takk for tips! Nå er det lenge siden jeg lagde kjøttkaker, men da husker jeg jeg spedde med skummet melk :jupp: Og de ble jo aldri tørre nei, når jeg tenker meg om. Funker griljermel like godt som smuldret loff, Myria? Det høres smart ut å steke dem ferdig i ovnen ja. Hvor lenge steker du dem der?
Farris skal jeg også notere meg, Filifjonka, men idag har jeg kun med smak av granateple :humre:
Er det uproblematisk å bruke egg og melk i mat til en 8 mnds gammel baby? Da tenker jeg selvsagt på varmebehandlede produkter som i dette tilfellet kjøttboller. Husker jo jeg lagde fiskeboller i hvit saus til de to eldste her da de var små (antakelig mindre enn 8 mnd...), men føler at noen av rådene har endret seg (som f.eks. bruk av smør)...
Hvor lenge de skal stekes kommer an på størrelsen. Små kjøttboller kanskje 20 min? Griljermel fungerer veldig bra, da bør du bruke litt mer melk g la farsen svelle litt siden griljermelet trekker til seg mye av melken og du risikerer tørrere resultat. Egg ville jeg ikke hatt noe problem med å gi en baby. Anbefalingene ang melk er at melk til matlaging (altså varmebehandlet) er greit fra 10 mnd.
Jeg lager kjøttkaker da, og de blir veldig saftige. Bruker egg, potetmel og melk i "deigen"
Et egg pr pk kjøttdeig/karbonadedeig, en spisested eller to med potetmel tror jeg, og melk til passe konsistens. Ganske bløt, men holder seg sammen når jeg former kakene med våt spiseskje.
Jeg har også i salt, pepper, evt muskatnøtt. Og så feks løk, sylteagurk og/eller rødbeter finhakket.
Tror jeg snart må lage kjøttkaker igjen. Kjøper aldri ferdig, for det er ekstremt kjapt å lage.
Jeg bruner de lett i pannen, og putrer dem ferdige i sausen. :jupp:
Jeg har aldri brukt brød i jeg. Ser flere gjør det, men da blir det jo mer karber med en gang og? Jeg syns ikke det er nødvendig for å få saftige boller/kaker i alle fall.
Når jeg lager kjøttkaker bruker jeg like deler karbonadedeig og medisterfarse, raspet løk, salt og pepper og vann til passe konsistens. Blander for hånd, steker til de har fin stekkeskorpe og trekker de i vann tilsatt buljong som jeg bruker til å lage saus. Da får jeg grove og saftige kjøttkaker!:nam:
Ikke jeg heller. Jeg lager kjøttboller av karbonadedeig, egg, litt hvitløk, salt og pepper. Knar det lett sammen med hendene og steker dem. Skal jeg lage til bare oss voksne har jeg også i litt finhakket chilli og en bit parmesanost i midten.
Har bare fått skryt til nå. :D
Det er ikke alle mennesker som går rundt og teller karbohydrater da. Det finnes helt sikkert flere måter å få saftige kjøttkaker/-boller på, og jeg synes i allefall litt brød gjør stor forskjell. :)
Jeg sper dem så lite som mulig, og arbeider deigen så lite som mulig.
Og så steker jeg dem bare superkort på begge sider, og lar dem trekke ferdig i sausen (tomatsaus om det er jeg som bestemmer, brun saus om det er mannen som får viljen sin. :knegg: )
Har du en tilstand som gjør at du skal unngå salt helt og holdent? Hvis ikke er det da vel ikke på noen måte nok salter i en skvett Farris til at det kan være noe problem?
Ja, nå kunne jeg jo slettet det om karbene. Jeg er ikke opptatt av slikt selv, men vet mange her inne er det. Var vêr derfor jeg nevnte det. Poenget mitt var at det er slettes ikke nødvendig å blande inn brød for å få saftige kjøttboller. Var det noe mer?