amo sa for siden:
Nå selger jeg meg selv, men mathandel og middagslaging er den verste sysselen jeg må gjøre. Nå etter jul har jeg funnet et enda bedre system, enn vi hadde før. Iallefall for oss. Ikke noe særlig med middager laget fra grunnen, men et varmt målitd for dagegen blir det.
Hver 4. søndag setter barna og meg oss ned å skriver middagsplan for 4. uker. De får komme med ønsker og vi tilpasser de. Samtidig skriver vi handleliste for 4 nye uker med middag.
Planen starte påfølgende torsdag. Jeg storhandler da middagsmat for fire uker om tirsdag eller onsdagen.
Så pakker jeg all maten slik at det er passlig for oss tre. Feks. så pakker jeg om grønnsaksblandinger, jeg deler opp kjøtt, jeg kutter pølser, pakker om kyllingfilet,fikepinner,seifilet, svinefilet, pakker 5 burgere osv.
Så skriver vi opp hva vi har i fryseren. På middagslisten skriver vi tilbehør som saus,grønnsaker, ris, potemos,poteter ol.
Vi har potetmiddag min. to ganger i uka. Onsdag (da har jeg stort sett fri) og søndager. Da har vi fisk og enten kjøtt eller fisk om søndagen.
Når jeg lager søndagsmiddagen, så lager jeg alltid klar mandagsmiddagen. Da er det oftest en eller annen grateng, Shepardspai el. Da er det bare å sette i stekeovnen når vi kommer hjem mandag.(Oftest er den ferdig til 15.45 av mellombror).
Tirsdag er det mellombror som lager middag som er klar til vi kommer hjem. Suppe med baguetter, fiskepinner og potetmos, hamburger el.
Jeg koker også opp en del ris og fryser i passlige mengder til oss. Stekt kjøtt,grønsaksblanding og ris er en favoritt blant de håpefulle, med mye krydderier.
Fredag er det ofte kjøttdeig,pasta og saus. Koteletter og ris ol.
Har vi kjøttkaker,fiskekaker koker jeg det ferddig kvelden før så det bare er å varme. Samme med poteter, skreller og lar de stå i vann.
Som dere sikkert skjønner, så skal vi skrive listen for fire nye uker nå. :knegg: Surfer litt og skriver nye forslag. Dette fungerer iallefall godt for oss, og i tilegg sparer jeg mye penger på å slippe å handle middager så ofte. Deilig. :)