Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

IP-adresse i konflikt på nettverket...?

#1

Carpe Diem sa for siden:

Fikk opp en gul varselstrekant på maskinen om at det var en IP adresse som var i konflikt på nettverket mitt. Hva betyr det? Har trådløst usikret nettverk, har det noe med saken å gjøre? Er det ev. et sted på maskinen jeg kan sjekke dette nærmere opp?
Håper noen vet :blomst:


#2

Ru sa for siden:

Da er det to pc-er som har samme ip-adresse, og det går ikke.
Du kan ikke sjekke hvem som er den andre, men du kan prøve å endre din egen.

Gå på Start - og Kjør. Skriv cmd og trykk ok/enter. Så skriver du ipconfig /release og trykker enter. Nå det er ferdig skriver du ipconfig /renew og trykker enter. Da får du forhåpentligvis en ny ip-adresse. ;)

Usikret nettverk er forøvrig aldri lurt.


#3

Carpe Diem sa for siden:

Takk for svar! Har gjort dette nå, og håper det løser saken :jupp:
Ønsker å låse routeren min, men har ikke peiling på hvordan jeg gjør dette :sparke: Står ikke noe om dette i bruksanvisningen jeg har liggende...Har du tips?


#4

Senna sa for siden:

Men det er nå greitt at noen har usikret nettverk da. Er hos svigers i helgen, og her er det dårlig med nettilgang. Men jammen meg er det noen kjekke i nærheten som har et ukryptert trådløst nett til meg.:D


#5

mehmet sa for siden:

Nemlig. Hos pappa får jeg inn et usikret nett fra ytterste hjørne på verandaen. Må man, så må man. :p

#6

mehmet sa for siden:

Det kommer an på hvilken router du har. Hvilket merke er det?

#7

Carpe Diem sa for siden:

Har en Belkin router...
Får fortsatt opp meldingen med jevne mellomrom... "Det finnes en IP adresse som er i konflikt med et annet systemet på nettverket" Er temmelig grønn på dette området...Hva kan dette skyldes, og hva er/kan bli konsekvensen? Noen som vet...? :blomster:


#8

mehmet sa for siden:

Som LilleRu sier, kan du ikke ha to maskiner med samme IP-adresse på nettverket. Dette bruker ikke være et problem dersom du har automatisk tildeling av IP fra routeren (DHCP).

Prøv å åpne et nytt vindu i nettleseren din og skriv 192.168.2.1. Får du opp en meny for konfigurering av routeren da?


#9

Carpe Diem sa for siden:

Hmmm...får ikke opp den siden.:nemlig:
Jeg har bare en maskin i huset... Kan det være noen andre som lager tull for meg via det åpne nettverket ?


#10

Esme sa for siden:

Det er som lille Ru sa, det er en annen PC som har samme IP-adresse som din. Det hadde jeg helt klart tolket som at noen andre var på samme nettverk. Så fremt du ikke har flere PC-er da eller at PC-en din er satt på samme adresse som ruteren din.

Ruteren skiller mellom de forskjellige PC-ene som er på nettverket gjennom hvilken IP-adresse de har.

For å sperre nettverket for andre er det flere ting du kan gjøre:

*Skjule navnet på nettverket ditt, altså gjøre det mindre synlig. Dvs slå av visible SSID på ruteren, og endre navnet så det ikke er standardnavnet.

*Endre passordet og navnet på admin-konto så det ikke er standardverdier.

*Sette opp MAC-tilgang slik at bare de PC-ene som du har skrevet opp MAC-adressen til, får tilgang. MAC-adressen får du i Windows ved å åpne et kommandovindu og skrive ipconfig /all og skrive ned det som står som Physical Adress, på en mac finner du den under system preferences > network>AirPort og leser av AirPort ID.

*Begrense IP-poolen, sånn at det er bare IP-adresser nok til akkurat de PC-ene du har. F.eks hvis du har 1 PC så setter du opp IP-poolen til at den bare inneholder adressen til ruteren og til PC-en.

*Sette på kryptering

Du bør i det minste gjøre en av disse tingene, helst alle. Vær obs på at dersom du setter på kryptering på ruteren og bruker en trådløs PC til å styre ruteren så må du skrive opp WEP-key sånn at du får logget deg på etterpå. Hvis det er første gang du gjør det kan det være greit å koble PC-en til ruteren med kabel.

Det viktigste med sikkerhet er egentlig dette: man må være bedre sikret enn de andre nettverkene i nabolaget. Er man det eneste usikrede nettet, så får man ubudne gjester.

Det finnes gratis nedlastbare IP-scanner programmer som finner alle maskiner på nettverket ditt. Jeg hadde kjørt et og sett om jeg hadde funnet den PC-en som var tilkoblet nettverket mitt. Og eieren av den PC-en burde da ha sikret sin PC, for jeg hadde hatt seriøst lite skrupler med å bombe den PC-en gitt.


#11

Carpe Diem sa for siden:

Takk for svar! Jeg får prøve på disse tingene i morgen :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.