Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sweetened Condensed Milk

#1

Frøydis sa for siden:

Dette finnes som hermetikk i USA, og brukes i flere oppskrifter. Har vi noe lignende i Norge?


#2

Erica sa for siden:

Ja, søtet kondensert melk finnes her. Meny har det her ihvertfall.


#3

Mjau sa for siden:

Utenlandske butikker. :jupp:


#4

Mjau sa for siden:

Heter det innvandrerbutikker? Skrev det først, men det må da ha annet navn?


#5

Frøydis sa for siden:

Da må jeg sjekke Meny neste gang vi er i byen.


#6

shute sa for siden:

"Butikk med høy forekomst av varer mye benyttet av minoritetskulturelle nordmenn." :nikker:

Neida. Det har vært en diskusjon om begrepet innvandrerbutikk her for en stund siden, jeg husker ikke hva konsensus ble. Jeg sier innvandrerbutikk og lar være å bruke det skriftlig uten såkalt foran. :p

Søtet, kondensert melk er forresten helt utmerket til hurtiglaging av karameller til jul.


#7

Frøydis sa for siden:

Jeg har funnet oppskrift på karamellsaus i CrockPot som jeg bare må prøve. :nam:


#8

Fibi sa for siden:

Åh, kondensmelk er godt! :nam: Jeg bruker det i fudge, på is, eller i teen. Yellow label med syndige mengder kondensmelk. :elsker:


#9

Njulaif sa for siden:

Men er ikke sånn Viking-melk søtet, kondensert melk da tro? Eller er forskjellige produkter? :vetikke:


#10

Bayone sa for siden:

Det er ikke det samme nei.


#11

Hobbes sa for siden:

Nei, vikingmelk og sweetened condensed milk er to forskjellige ting. Vi kjøper det på

:knegg:

#12

Mrs. Longbottom sa for siden:

Nei, vikingmelk er bare kondensert, ikke søtet.


#13

Njulaif sa for siden:

Ja, nå har jeg googlet det, og funnet ut at riktignok er Vikingmelk også kondensert melk, men den er altså usøtet. Da har jeg lært noe i dag også. :)


#14

Njulaif sa for siden:

Se her ja. Og fått flere svar mens jeg har drevet og googlet og skrevet. Kjekt å sjekke før man poster også av og til kanskje. :knegg:


#15

Tallulah sa for siden:

Meny selger en fra Nestlé. Eller går det an å bruke vikingmelk også, og søte den selv.


#16

Einhyrningur sa for siden:

Er det det Vikingmelken er altså? :har en aha opplevelse:


#17

Frøydis sa for siden:

Jeg må ha ferdig søtet, for jeg skal tilberede karamellsaus i boksen uten å åpne den.


#18

Mjau sa for siden:

Om du ikke får tak i har jeg to bokser jeg kan sende deg evt.


#19

Frøy sa for siden:

Karamellsaus uten å åpne boksen? Magi?


#20

Mjau sa for siden:

Koke boksen. :jupp:
Den må være dekket av vann hele tiden, hvis ikke må man rundvaske kjøkkenet etterpå. Den kan visstnok eksplodere. :eek:


#21

Frøydis sa for siden:

Ja, ha boksen i CrockPot dekke med vann, og sette på low i 8 timer. Vips, så har man karamellsaus. Fant ei oppskrift på Pinterest jeg bare må prøve. :)

Mjau: Du skal ha takk, men jeg skal til Trondheim neste helg, så da får jeg nok tak i.


#22

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg har laget det før, og syns ikke det er så innmari godt. Smaker omtrent akkurat som hapå.


#23

Fibi sa for siden:

Jeg har sett mye sånn crockpotgreier på pinterest. Hva er det egentlig?


#24

Tallulah sa for siden:

Ja, det blir som hapå. :jupp: Det er bedre med litt kakao oppi.


#25

Njulaif sa for siden:

Hmmm... Nå ble jeg skeptisk igjen kjenner jeg. Hapå er jeg ikke spesielt begeistret for må jeg innrømme.



#27

Frøydis sa for siden:

Vi lager middag i CrockPot hver søndag. Perfekt til kylling og svin.


#28

Floksa sa for siden:

Også kjent som Hapå. Som ble oppdaget under krigen da norske husmødre fikk kondensert melk fra Junaiten må vite :-D
Bare sjekk ut Hapå. Det er det samme.


#29

Frøydis sa for siden:

Hapå har vi i skapet, og det er ikke så godt. Da skrinlegger vi den oppskrifta. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.