Frøydis sa for siden:
Dette finnes som hermetikk i USA, og brukes i flere oppskrifter. Har vi noe lignende i Norge?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Frøydis sa for siden:
Dette finnes som hermetikk i USA, og brukes i flere oppskrifter. Har vi noe lignende i Norge?
Erica sa for siden:
Ja, søtet kondensert melk finnes her. Meny har det her ihvertfall.
Mjau sa for siden:
Utenlandske butikker. :jupp:
Mjau sa for siden:
Heter det innvandrerbutikker? Skrev det først, men det må da ha annet navn?
Frøydis sa for siden:
Da må jeg sjekke Meny neste gang vi er i byen.
shute sa for siden:
"Butikk med høy forekomst av varer mye benyttet av minoritetskulturelle nordmenn." :nikker:
Neida. Det har vært en diskusjon om begrepet innvandrerbutikk her for en stund siden, jeg husker ikke hva konsensus ble. Jeg sier innvandrerbutikk og lar være å bruke det skriftlig uten såkalt foran. :p
Søtet, kondensert melk er forresten helt utmerket til hurtiglaging av karameller til jul.
Frøydis sa for siden:
Jeg har funnet oppskrift på karamellsaus i CrockPot som jeg bare må prøve. :nam:
Fibi sa for siden:
Åh, kondensmelk er godt! :nam: Jeg bruker det i fudge, på is, eller i teen. Yellow label med syndige mengder kondensmelk. :elsker:
Njulaif sa for siden:
Men er ikke sånn Viking-melk søtet, kondensert melk da tro? Eller er forskjellige produkter? :vetikke:
Bayone sa for siden:
Det er ikke det samme nei.
Hobbes sa for siden:
Nei, vikingmelk og sweetened condensed milk er to forskjellige ting. Vi kjøper det på
Butikk med høy forekomst av varer mye benyttet av minoritetskulturelle nordmenn.:knegg:
Mrs. Longbottom sa for siden:
Nei, vikingmelk er bare kondensert, ikke søtet.
Njulaif sa for siden:
Ja, nå har jeg googlet det, og funnet ut at riktignok er Vikingmelk også kondensert melk, men den er altså usøtet. Da har jeg lært noe i dag også. :)
Njulaif sa for siden:
Se her ja. Og fått flere svar mens jeg har drevet og googlet og skrevet. Kjekt å sjekke før man poster også av og til kanskje. :knegg:
Tallulah sa for siden:
Meny selger en fra Nestlé. Eller går det an å bruke vikingmelk også, og søte den selv.
Einhyrningur sa for siden:
Er det det Vikingmelken er altså? :har en aha opplevelse:
Frøydis sa for siden:
Jeg må ha ferdig søtet, for jeg skal tilberede karamellsaus i boksen uten å åpne den.
Mjau sa for siden:
Om du ikke får tak i har jeg to bokser jeg kan sende deg evt.
Frøy sa for siden:
Karamellsaus uten å åpne boksen? Magi?
Mjau sa for siden:
Koke boksen. :jupp:
Den må være dekket av vann hele tiden, hvis ikke må man rundvaske kjøkkenet etterpå. Den kan visstnok eksplodere. :eek:
Frøydis sa for siden:
Ja, ha boksen i CrockPot dekke med vann, og sette på low i 8 timer. Vips, så har man karamellsaus. Fant ei oppskrift på Pinterest jeg bare må prøve. :)
Mjau: Du skal ha takk, men jeg skal til Trondheim neste helg, så da får jeg nok tak i.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Jeg har laget det før, og syns ikke det er så innmari godt. Smaker omtrent akkurat som hapå.
Fibi sa for siden:
Jeg har sett mye sånn crockpotgreier på pinterest. Hva er det egentlig?
Tallulah sa for siden:
Ja, det blir som hapå. :jupp: Det er bedre med litt kakao oppi.
Njulaif sa for siden:
Hmmm... Nå ble jeg skeptisk igjen kjenner jeg. Hapå er jeg ikke spesielt begeistret for må jeg innrømme.
Joy Stark sa for siden:
Man varmer opp maten i den over lang tid f.eks setter på før man går på jobb og så er middagen klar når man kommer hjem om ettermiddagen.
Jeg har en sånn, må innrømme at jeg ikke har brukt den så mye som jeg trodde jeg ville gjøre. Jeg synes alt jeg lager smaker lapskaus/ bestemors middag.
Frøydis sa for siden:
Vi lager middag i CrockPot hver søndag. Perfekt til kylling og svin.
Floksa sa for siden:
Også kjent som Hapå. Som ble oppdaget under krigen da norske husmødre fikk kondensert melk fra Junaiten må vite :-D
Bare sjekk ut Hapå. Det er det samme.
Frøydis sa for siden:
Hapå har vi i skapet, og det er ikke så godt. Da skrinlegger vi den oppskrifta. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.