Nenne sa
for 11år siden:
Jeg trenger oppskrifter på småmat som skal serveres til aperitif. Det jeg tenker på er småtterier som serveres i munnfullstore biter. Etterpå blir det (minst) tre retters middag, så det skal virkelig være bare noe munnfuller.
Jeg trenger noen ulike forslag slik at alle kan finne noe de liker.
Mex sa
for 11år siden:
Tja.. hva med lakseruller? Denne feks: elinlarsen.net/2012/04/29/lakserullade-genial-fingermat-eller-til-matpakka/
(Jeg pleier å bruke kremost med urter i stedet for å lage smøreosten selv)
Eller melon surret med en salt skinke?
maggypop sa
for 11år siden:
Ritzkjeks med rømme, rødløk og løyrom.
Bacondadler .
Ostebiter med spekeskinke og basilikumblad.
gnuri sa
for 11år siden:
Gode oliven på pinne sammen med godt modnet ost
Tallulah sa
for 11år siden:
Små, fylte paier og posteier. Du får kjøpt ferdig små paiskall som du kan fylle med hva du vil.
Addison sa
for 11år siden:
Ritz-kjeks med brie og drue, ritz-kjeks med blåmuggost og marmelade av noe slag. Mini-grizzini (brødstenger) surret i parmaskinke. Melbatoast kan fint brukes i stedet for Ritz. Oliven i alle former og fasonger :nam:!
løve70 sa
for 11år siden:
Små pinner med mozarella, cherrytomater og god olje/basilikum.
Nenne sa
for 11år siden:
Tallulah sa:
Små, fylte paier og posteier. Du får kjøpt ferdig små paiskall som du kan fylle med hva du vil.
Spennende! Hvor får man dem hen?
Tusen takk for tips, alle sammen! :blomster:
Tallulah sa
for 11år siden:
Nenne sa:
Spennende! Hvor får man dem hen?
Har kjøpt dem på meny! Bittesmå skall, typ to munnfuller. Det er godt med kald, kokt laks, litt rømme og lakseegg, f.eks. Eller med kylling og salat. Eller leverpostei og syltede grønnsaker. Eller bær og vaniljekeasam. Eller lage små quicher. Mulighetene er uendelige! :knegg:
Nenne sa
for 11år siden:
:nam: Jeg er redd gjestene blir mette før vi er i gang. :humre:
Koko sa
for 11år siden:
Jeg hadde tenkt til å foreslå crustader, men det er kanskje det Tallulah har foreslått over her?
Lag de bare ikke for tidlig, da kan de bli litt vasne før gjestene kommer. :)
Filifjonka sa
for 11år siden:
De små paiskallene fikk jeg lyst til å prøve.
Ellers er bacondadler veldig godt, gjerne fylt med snøfrisk eller feta.
Tallulah sa
for 11år siden:
Måtte Google crustader, og ja, har sett sånne og andre som ser mer ut som paiskall og sandkaker. Smaker sikkert ganske likt.
Nenne sa
for 11år siden:
Går det an å lage miniqicher? Altså steke dem i ovnen etter at de er fyllt?
Koko sa
for 11år siden:
Nenne sa:
Går det an å lage miniqicher? Altså steke dem i ovnen etter at de er fyllt?
Nei, det tror jeg ikke. Det er tynne, ganske smakløse skall som fungerer mest som en "beholder", tror ikke de tåler så mye mer varme.
De er bare en munnfull og metter heller ikke stort, så det er fyllet som gjør susen her. :)
Pasta sa
for 11år siden:
Ritz-kjeks med brie, fikenmarmelade og valnøtt.
Njulaif sa
for 11år siden:
Ohhh... Dårlig ide å gå inn her nå når jeg er så sinnsykt sulten. Dette hjalp ingenting faktisk.
Tallulah sa
for 11år siden:
Nenne sa:
Går det an å lage miniqicher? Altså steke dem i ovnen etter at de er fyllt?
Man kan det med de som ser ut som pai/sandkaker.
Nenne sa
for 11år siden:
Tallulah sa:
Man kan det med de som ser ut som pai/sandkaker.
OK. Takk. :) Tunga rett i munnen her nå.