Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fingermat eller kanapéer om du vil

#1

Nenne sa for siden:

Jeg trenger oppskrifter på småmat som skal serveres til aperitif. Det jeg tenker på er småtterier som serveres i munnfullstore biter. Etterpå blir det (minst) tre retters middag, så det skal virkelig være bare noe munnfuller.

Jeg trenger noen ulike forslag slik at alle kan finne noe de liker.



#3

maggypop sa for siden:

Ritzkjeks med rømme, rødløk og løyrom.
Bacondadler.
Ostebiter med spekeskinke og basilikumblad.


#4

gnuri sa for siden:

Gode oliven på pinne sammen med godt modnet ost


#5

Tallulah sa for siden:

Små, fylte paier og posteier. Du får kjøpt ferdig små paiskall som du kan fylle med hva du vil.


#6

Addison sa for siden:

Ritz-kjeks med brie og drue, ritz-kjeks med blåmuggost og marmelade av noe slag. Mini-grizzini (brødstenger) surret i parmaskinke. Melbatoast kan fint brukes i stedet for Ritz. Oliven i alle former og fasonger :nam:!


#7

løve70 sa for siden:

Små pinner med mozarella, cherrytomater og god olje/basilikum.


#8

Nenne sa for siden:

Spennende! Hvor får man dem hen?

Tusen takk for tips, alle sammen! :blomster:


#9

Tallulah sa for siden:

Har kjøpt dem på meny! Bittesmå skall, typ to munnfuller. Det er godt med kald, kokt laks, litt rømme og lakseegg, f.eks. Eller med kylling og salat. Eller leverpostei og syltede grønnsaker. Eller bær og vaniljekeasam. Eller lage små quicher. Mulighetene er uendelige! :knegg:


#10

Nenne sa for siden:

:nam: Jeg er redd gjestene blir mette før vi er i gang. :humre:


#11

Koko sa for siden:

Jeg hadde tenkt til å foreslå crustader, men det er kanskje det Tallulah har foreslått over her?

Lag de bare ikke for tidlig, da kan de bli litt vasne før gjestene kommer. :)


#12

Filifjonka sa for siden:

De små paiskallene fikk jeg lyst til å prøve.

Ellers er bacondadler veldig godt, gjerne fylt med snøfrisk eller feta.


#13

Tallulah sa for siden:

Måtte Google crustader, og ja, har sett sånne og andre som ser mer ut som paiskall og sandkaker. Smaker sikkert ganske likt.


#14

Nenne sa for siden:

Går det an å lage miniqicher? Altså steke dem i ovnen etter at de er fyllt?


#15

Koko sa for siden:

Nei, det tror jeg ikke. Det er tynne, ganske smakløse skall som fungerer mest som en "beholder", tror ikke de tåler så mye mer varme.

De er bare en munnfull og metter heller ikke stort, så det er fyllet som gjør susen her. :)


#16

Pasta sa for siden:

Ritz-kjeks med brie, fikenmarmelade og valnøtt.


#17

Njulaif sa for siden:

Ohhh... Dårlig ide å gå inn her nå når jeg er så sinnsykt sulten. Dette hjalp ingenting faktisk.


#18

Nenne sa for siden:

Skjønner. Takk! :)


#19

Tallulah sa for siden:

Man kan det med de som ser ut som pai/sandkaker.


#20

Nenne sa for siden:

OK. Takk. :) Tunga rett i munnen her nå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.