Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fondant eller marsipan?

#1

Hannamoren sa for siden:

Har fått i oppdrag å lage bløtkake til en konfirmasjon. Mannen skal lage kaken, men jeg skal pynte. Jeg har lyst å bruke fondant, ettersom jeg mener det blir lettere å pynte den og det ser penere ut. Mannen mener at det kan bli for søtt, og at jeg bør satse på bare krempynt. Men er ikke det kjedelig da? Blir det for mye med fondant på bløtkake? Jeg spiser det ikke selv, så jeg aner ikke.


#2

Mjau sa for siden:

Jeg syns marsipan er best.
Om du kjøper hvitfarget marsipan så syns jeg den er bedre i konsistensen enn vanlig marsipan. Ikke fullt så elastisk som fondant kanskje, men det går. Og jeg er ikke erfaren altså.

Den hvite marsipanen blir veldig fin om du farger den også.
Jeg kjøper som regel to pakker for en kake jeg , om jeg skal ha litt pynt på.
Kjøper på jernia.


#3

Mirmell sa for siden:

Jeg bruker alltid marsipanlokk og pynter med fondant. Jeg synes ikke fondant er godt i det hele tatt, men det er jo enkelt å la være å spise pynten.


#4

Hannamoren sa for siden:

Det er farge og smak som bekymrer meg, ja. Hvit marsipan har jeg ikke hørt om, så det må sjekkes ut. Men er det ingen fondant som smaker godt?


#5

Syrinx sa for siden:

Bruk marsipan. Fondant er uspiselig og ser ut som plastelina.


#6

Filifjonka sa for siden:

Marsipan er godt, fondant er bare søtt og ekkelt. Den eneste grunnen jeg kan se til å bruke fondant er hvis noen ikke tåler mandler, eller hvis det er viktig å ha en bestemt dekor som er lettere å få til med fondant. Men da må akkurat det bestemte utseendet være viktigere enn smaken. Hvis jeg får kaker med fondant lar jeg fondanten ligge igjen på tallerkenen.


#7

Esme sa for siden:

Fondant er lettere å pynte med enn marsipan og det kan også nøtteallergikere spise.

Men det er søtt ja. Men den blir rett så god om man smaker den til med sitron og god vanilje.


#8

Niobe sa for siden:

Marsipan er best på bløtkake.


#9

Mjau sa for siden:

D kan jo smaksette fondanten med smaksoljer feks, men det blir kunstig og søtt uansett syns jeg.
Nå har jeg prøvd både marsipan og fondant litt om hverandre, men skal jeg lage kake jeg vet mange voksne skal spise velger jeg marsipan.

Det er cacas som har hvit marsipan også.
Her er link til hvordan pakken ser ut i alle fall.
www.cacas.no/Produkt/B13121

Smaker vanlig marsipan, men er like pen som fondant. :jupp:

Men anbefaler to pakker om kaken er av normal størrelse eller større, så slipper du å kjele supertynt. Det er i alle fall min erfaring.


#10

Salt sa for siden:

Jeg vet ikke hvor du bor, men Pals har fabrikkutsalg i Oslo. Mye billigere marsipan der enn på Cacas.


#11

GinaK sa for siden:

Så de har marsinpan på Jernia altså? Skjønner nå at det er Cacas sin. HAr ikke sett etter det, jeg.
Kanskje den er lett å kjevle ut, da? Og er den god eller? Sikkert lekker på kaker når den er helt hvit. :)

Pals altså? Hvor i Oslo er det utsalget da, Salt? HAr de masse annet kakebakeutstyr ogå da kanskje? :)


#12

Salt sa for siden:

Ved Fagerborg Kirke.


#13

LØM sa for siden:

Fondant smaker høgg og det samme med sukerpasta, men blir veldig pent da. Tror jeg eventuelt ville gått for marsipanlokk og fondant pynt fordi den vistnok er lettere å jobbe med. Men nå vet jeg bare hva søstra mi sier, har ikke prøvd selv


#14

veobra sa for siden:

Jeg synes marsipan smaker best på bløtkake. Det er både pent og godt å pynte med bare krem også, og frukt.

Jeg synes fondant er godt. Men så er jeg skikkelig godtegris også. :knegg:


#15

Flubby sa for siden:

Ungene elsker hjemmelaget marshmallowfondant. Kjøpt fondant smaker høgg uansett, så om ikke kaka er til en barnebursdag, ville jeg gått for marsipan eller ingenting.


#16

Hannamoren sa for siden:

Hm, skjønner jeg skal se bort ifra fondanten. Men leser på nettet at den hvite marsipanen smelter lett og kan falle fort sammen? Det vil jeg jo ikke. Kanskje jeg skal satse på lokk i marsipan, men sløyfe i fondant? Tenkte jeg skulle lage kake som ser ut som en gave.


#17

Mjau sa for siden:

Jeg har ikke prøvd å lage avansert pynt av marsipan, så hvorvidt den faller sammen om man prøver å lage sløyfe tør jeg ikke si, men det går jo fint an å lage sløyfen i fondant ja.


#18

GinaK sa for siden:

MArsipanen smelter ikke da, men den blir veldig klissete om det er varmt i lufta. Uansett må en marsipankake stå kaldt til den skal settes på bordet så jeg tror det går bra å lage pynt av marsipan altså. :)

Før jeg fikk barn lagde jeg alltid marsipankaker til bursdager og pyntet med fine roser eller blomster.
Du kan også pynte med melis. Piske melis og eggehvite i 10 minutter.
Jge har laget hjerter og dåpsseng i sånn melis. Holder fint. Ser at det kalles Royal Icing på CAcas sin nettside.


#19

Salt sa for siden:

Pynt av marsipan tørker veldig sakte, så det er vanskelig å forme ting av det (f eks blomster), siden det kollapser før det har tørket. Jeg lager nesten alltid pynt i fondant/sukkerpasta, eller i gumpaste hvis det skal tørke ekstra fort.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.