Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Invitert i bursdag, men kan ikke komme - gave?

Gir man gave når man ikke kan komme i bursdag?

  • Vi gir alltid gave- uansett om vi kan komme eller ikke
    0 stemmer
  • Bare gave når man møter i bursdagen
    60 stemmer
  • Det kommer an på hvor godt man kjenner barnet
    91 stemmer
  • Annet alternativ-utdyp gjerne
    2 stemmer
  • Hjulvisp.
    1 stemmer
#1

rine sa for siden:

I voksen-verdenen gir man jo gaver når man er invitert til fest-selv om man ikke har mulighet til å stille, (jeg gjør iallfall det) men hvordan er det med barna?
Det er jo gjerne snakk om en-to bursdager i måneden og gaver blir dyrt i lengden. Tenker dere at man gir gave i de bursdagene man faktisk er til stede i, eller er invitasjon= gave?

:gruble:

Poll kommer?


#2

Meissa sa for siden:

Jeg har aldri opplevd at ungene har fått gave hos unger som ikke kommer i selskapet. Altså klassevenner vi ikke har andre relasjoner til. Jeg gjør ikke det selv heller.


#3

Xian sa for siden:

Jeg svarte at det kommer an på hvor godt man kjenner barnet. Men det er kun de aller nærmeste vennene (vil anslå 2-3) som ville fått presang om det ikke passet å gå i selskapet.


#4

Susse sa for siden:

Til perifere venner og klassevenner de ikke er sammen med ellers gir vi ikke gave om ungen ikke kan komme i selskapet. Til venners barn og bestevenner gir vi gave uansett.


#5

rine sa for siden:

Jeg har opplevd en gang at et barn som ikke kunne komme i bursdagen kom med gave dagen etter. Hyggelig, men absolutt ikke noe jeg (eller ungene, for den del) forventer. Gjør det aldri selv, med mindre vi har andre relasjoner til barnet enn "bare" klassekamerat. (Fadderbarn og kusiner f.eks.)


#6

Chablis sa for siden:

Poden har fått gaver noen ganger fra barn som ikke har kommet i bursdag. Vi har gitt engang, da ble poden syk en time før bursdag så han ville veldig gjerne gi den gaven. Utenom det så har han vel vært i alle bursdagene han har vært invitert i.

Vi gir også gave til familie og nære venner om vi ikke kan komme.


#7

Katta sa for siden:

Stort sett bare dit vi skal med noen få unntak.



#9

Tjorven sa for siden:

Kun når man går i selskap.

Og hos oss gjelder det både voksne og barn.


#10

Røverdatter sa for siden:

Hvis det er en av bestevennene så gis gave uansett, er det mer
Perifer klassekamerat gis ikke gave. Dette gjelder de fleste tror jeg.


#11

Bayone sa for siden:

Det kommer litt an på hvem ungen er. Om det er unger av mine venner eller bestevenner av ungene gir vi gave. Om det er klassevenner gir vi ikke gave.


#12

Niobe sa for siden:

Ikke til barn vi ikke har noen tilknytning til utover skole/barnehage.


#13

Robyn sa for siden:

Kun gave når man går i bursdagen. Her gjelder det alle, uansett hvor nær venn.

Familie blir noe helt annet. Der gir vi gave uansett (til de det er naturlig å gi gave til).


#14

Carrera sa for siden:

Vi gir gaver til de som er nære venner, selv om vi ikke stiller i selskapet. Ellers ikke.


#15

Miss Norway sa for siden:

Fadderbarn er unntak, ellers nei. Jeg har opplevt to ganger at små klassevenner kommer med gave etter selskapet de ikke kunne komme i, og det ble igrunnen bare rart.


#16

Miss Norway sa for siden:

Ja, og slekt da, også unntak.


#17

Inagh sa for siden:

Vi gir bare gave til bursdagsbarn hvor vi er i selskapet - det være seg barn eller voksne, uansett.

En gang har Guttungen gitt gave til en kamerat som hadde bursdag - vi var på vei til Bowlinga for å avlevere ham i bursdagsselskap, da han ble akutt sjuk på veien dit og vi bare måtte dra hjem. Han ville så gjerne at bursdagsbarnet skulle få gaven vi hadde kjøpt, og siden vi faktisk måtte til bowlinga før vi fikk snudd, og jeg faktisk ikke hadde telefonnummeret til foreldrene til bursdagsbarnet, stakk jeg oppom med gaven og hilste fra Guttungen som lå sjuk i bilen utenfor.


#18

Divine sa for siden:

Man? Jeg gjør ikke det. Og i mitt treogførtiårige liv har jeg ALDRI opplevd å få gave fra noen som ikke kunne komme i selskapet mitt.


#19

Filifjonka sa for siden:

Vi pleier ikke det, og har heller ikke opplevd at mine unger får det av de som ikke kommer i selskapet. Unntaket er bestevenner og venners barn som får gave uansett.


#20

rine sa for siden:

:gruble: Jeg mener at jeg fikk gave av noen som ikke kunne komme i bryllupet vårt, men kanskje ikke av alle? :husker ikke: Jeg gir iallfall alltid gave hvis jeg er invitert i bryllup og konfirmasjon og ikke kan komme. Også hvis jeg er invitert i runde dager til venner og naboer, men er forhindret fra å komme. Det blir litt annerledes hvis en kollega har en stor bursdagsfest og hele røkla er invitert på spleiselag, da er det ikke sikkert jeg hadde kommet med gave, iallfall ikke hvis vi ikke var veldig close. Det kommer altså litt an på type selskap og hvem det er, men stort sett gir jeg gave selv om jeg ikke kommer, altså. Er ikke det vanlig? :undrer:


#21

Pelen sa for siden:

:nikker: Og fadderbarn om vi som familie er invitert dit, men da er det jo ikke rent barneselskap.


#22

Filifjonka sa for siden:

Jeg gir som regel gave når jeg ikke kan komme i bursdager, og alltid hvis jeg er invitert i bryllup og konfirmasjon. Unntaket er hvis det er type bursdager som kan sammenlignes litt med barneselskap for alle i klassen. Vi er en ganske stor venninneflokk der folk har veldig ulik tilknytning til hverandre. Noen kjenner hverandre veldig godt, og andre er aldri sammen på tomannshånd (ikke fordi de ikke liker hverandre, det er bare sånn). :) Vi har ofte litt sånn løselige bursdagsfeiringer, og hvis jeg ikke hadde kunnet komme til en av de jeg ikke har så nær relasjon til så hadde jeg nok ikke nødvendigvis gitt gave etterpå.

Hvis det hadde vært en nær venninne så hadde jeg gitt en liten ting uansett.


#23

indie sa for siden:

Hvis det er barn vi kjenner i barnehage- eller skolesammenheng gir vi ikke gave om vi ikke kommer i bursdagen nei. Unntaket har vært et par ganger når planen var å komme, også ble storesøster syk før selskapet begynte. Da hadde vi allerede gjort klar gaven, og hun hadde lyst til å gi.

Storesøster fikk gave fra en som ikke kunne komme forrige gang. Veldig koselig, men absolutt ikke forventet. :)


#24

millact sa for siden:

Eldste fikk av bestevenninne da hun ikke kunne komme i selskap. Vi har selv gitt til et nabobarn da eldste ble syk dagen før og ikke kunne gå i selskapet. Den ble gitt fordi det var snakk om en gave valgt spesielt til henne (pga. alder).

Normalt ville vi ikke gitt hvis de ikke gikk i selskap, nei, og det ser ikke ut som det er vanlig her.


#25

IOA sa for siden:

Hvis vi vet vi ikke kan, får ikke vennene gave. Unntaket er bestevenner. Men dersom vi har kjøpt gave, men må trekke oss pga sykdom, leverer vi den senere. Det har vi også opplevd at andre har gjort når vi har hatt bursdag.


#26

gullet sa for siden:

:dulte: Når gaven er valgt ut med omhu og litt smålei mamma i lekebutikken!


#27

Skilpadda sa for siden:

I voksenverden er det et par nære venner jeg gir gave til dersom jeg ikke kommer i bursdag. (Ved bryllup og runde dager er terskelen noe lavere, da.) Og selv har jeg kun helt i unntakstilfeller fått gaver fra inviterte gjester som takket nei.

Når det gjelder barneselskap, ville jeg ikke kommet på tanken å gi gave dersom Poden ikke kunne komme i bursdagen - med unntak, som flere har nevnt, av dersom gaven allerede var kjøpt og vi måtte avlyse i siste liten. (Jeg regner da ikke med søskenbarna hans,, som får gaver av oss enten det er selskap eller ikke.) Hvis det var en veldig god venn Poden ikke kunne gå i bursdag til, og han hadde spesielt lyst til å gi gave, hadde jeg gjerne kjøpt en, men vi har ikke vært i den situasjonen enda.


#28

Daisy sa for siden:

Sånn gjør vi det også!


#29

Bomull sa for siden:

Det kommer an på tenker jeg. Dvs. vi har gitt (og fått) gave av de nærmeste vennene, selv om vi/de ikke har kunnet komme i selve feiringen. Dette begrenser seg dog til 1-3 stykker pr. barn, og utover det kunne det ikke falle meg inn å kjøpe. Ei heller har vi opplevd å få.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.