Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ny bil nr 2 - liten, billig, økonomisk i drift

#1

Mex sa for siden:

Vi har en golf-94 modell som er veldig klar for utskifting nå. Vi kan vel strengt tatt ha den ett år til, for den ble faktisk EU godkjent i fjor. Men jeg hater bilen. Den er vond å kjøre, sluker bensin og langt i fra driftsikker.

Men skal vi ha ny bil nå, så må vi nok ta opp noe lån. Vi har da tenkt max 120 000 i pris. Bilen må ha 4 dører, være maks 6-7 år gammel og bruke minimalt med drivstoff. Den vil bli mest brukt til småturer, ettersom vi har en helt ny Peugeot 5008 som vi bruke på langturer.
Vi har sett litt på Peugeot 207/208, og den er veldig fin. Men er det en bil som fortjener mer oppmerksomhet? Som vi bør ta med i vurderingen? Som kanskje gir mer bil for pengene? Den bør være god å kjøre sånn at den også kanskje kan avlaste den andre bilen litt.


#2

mrc sa for siden:

For 120 000 så får man vel en helt ny Skoda Citigo eller Mitsubishi Spacewagon. Små biler, men dekker vel kanskje behovene her og med 5 års garanti er forutsigbarheten godt tilstede....


#3

Addison sa for siden:

Dette tenker vi også, når vi om noen år skal ha 2 biler igjen.


#4

Mex sa for siden:

Ser jeg feil nå? Spacewagon er jo en stasjonsvogn? En stasjonsvogn er uaktuelt. Den vil jo være dyrere i drift enn en liten bil. Men Citigo var jo absolutt verdt å se nærmere på. :D


#5

Siritk sa for siden:

Mazda 2 er et godt alternativ. Vi kjøpte en tre år gammel til 115 000 for to år siden. Liten, god å kjøre og plass til familie på fire med en bakovervendt på helgetur om du må.


#6

Addison sa for siden:

Space Star, tenker jeg nok det var :knegg:.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.