Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Aerobic(s)

#1

MokkMokk sa for siden:

Tenker på treningsformen. Hvordan uttaler dere ordet?

Selv sier jeg at "jeg skal trene érobikk" med trykk på e - selv om jeg jo vet at den rette uttalen er "eróbiks", både med tanke på hvor trykket skal være og s'en til slutt. Men jeg har merket meg at svært mange uttaler som meg.

Hva sier dere? Og hva sier fasiten?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg uttaler det erObikk, med trykk på O.


#3

mehmet sa for siden:

Jeg uttaler som deg, MokkMokk. Jeg ble faktisk litt overrasket da jeg så i ordboka at det heter aerobic på norsk, ikke aerobics.

Jeg leser dette som at trykket skal være på o-en, men jeg er usikker på hvor det er "korrekt" å legge trykket på norsk.
I Kunnskapsforlagets ordbok står det forøvrig:

Når våkner Tinetoff?


#4

Sitron sa for siden:

Jeg uttaler det ulikt på norsk og engelsk.


#5

Bluen sa for siden:

Jeg holder meg helst unna, men sier nok "é:robikk" hvis det kniper. :e'råbikk: med å og trykk på å-en høres helt pussig ut på norsk, synes jeg, litt sånn misforstått jålete.


#6

Jenna sa for siden:

Som Elinblu; holder meg helst unna å si ordet. "Jeg trener i sal", sier jeg. :blunke: Men må jeg uttale det så er jeg ikke konsekvent, tror jeg, og uttaler det både med trykk på første stavelse og andre.


#7

Bluen sa for siden:

Det kan ikke jeg si uten å være en løgnhals. :o Nå lurer jeg bare på hvordan jeg skal få vridd meg ut av det Elixia-medlemskapet noen fikk lurt på meg på en dårlig dag denne uka.


#8

Jenna sa for siden:

Jeg har vært støttemedlem i SATS i over et år. Har nå oppgradert meg selv til delvis aktivt medlem. Dyrt å vøre støttemedlem :nemlig:


#9

Toffskij sa for siden:

Dette er et ord jeg holder meg unna, men om jeg sier det, sier jeg nok e-RÅBB-iks. Men det er muligens arven fra åttitallet. Uansett, det er ikke uttalenormering i norsk. :)


#10

Candy Darling sa for siden:

Jeg sier nok /e:robikk/. :funderer: Men det er sjelden det kommer opp. Nå heter det stort sett noe mer fancy. :dulte:


#11

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tror man sier det litt forskjellig på de forskjellige dialektene. Har diskutert dette med noen venner fra Oslo nå og de sier det som hovedinnlegger, mens jeg oftest hører min egen uttale her på Vestlandet.


#12

petra sa for siden:

Arobikk!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.