Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Aldersgrense oppad i fengsel?

#1

Sitron sa for siden:

Burde det være en øvre aldersgrense ved soning, eller kan en på 95 fint sone om helsen tilsier det?


#2

Pia sa for siden:

Han /hun kan fint sone om helsen tillater det. Men alderen kan godt være formildende i en rettsak. Avhengig av lovbruddet.

En på 95 som har antastet barnebarnet kan fint sone, en på 95 som har kjørt som en villmann kan slippe unna med å miste lappen.

Mener jeg.


#3

Libra sa for siden:

Ser ingen grunn til å ha noen øvre aldersgrense. En som er 95 år gammel kan være ved bedre helse og ha flere år foran seg enn en på 67. Ergo; straff ut fra forbrytelse og ikke ut fra alder.


#4

him sa for siden:

Jeg synes ikke det burde være slik at en øvre alder gir straffefritak, nei.


#5

Sitron sa for siden:

Så det er helt greit å si at man skal sone på livstid, noe som vil være realiteten ved en lengre straff i høy alder? Er det etisk riktig å la noen dø i fengsel?


#6

Fara sa for siden:

Har en person på 95 vært i stand til å gjøre en ugjerning er h*n helt sikkert i stand til å sone for det også.


#7

Sitron sa for siden:

En ugjerning kan like gjerne være en hvitsnippforbrytelse. Og som vi alle vet straffes de temmelig hardt her til lands, langt hardere enn voldtekter o.l.


#8

Inagh sa for siden:

Så lenge en person på 95 er strafferettslig tilregnelig, er han/hun i mine øyne også i stand til å sone.

Dersom det er et argument i mot at vedkommende kan finne på å dø mens han/hun soner, så er dette nesten som et frikort til å la eldre mennesker gjøre hva de vil, eller? "Tja... Jeg kan fint snyte hr Hansen for disse millionene, jeg trenger ikke sone likevel, for jeg er jo så gammel."


#9

MokkMokk sa for siden:

Ja, det syns jeg. Jeg tror komforten i norske fengsler ikke vil gjøre den siste tiden særlig ubehagelig, for å si det sånn. Og med tanke på frihetsberøvelsen - det er ikke så mye de gamle på gamlehjemmene får kommet seg ut heller, så sant de ikke har pårørende som stiller opp. Og det er svært mange som ikke har akkurat det, gitt. Det er ikke så mye rom for å ta med de gamle ut i et stadig mer effektivisert helsevesen. :niks:


#10

Mams sa for siden:

Tror nok folk må sone uansett alder, men at alderen har noe å si med tanke å hvor de havner. Oslo kretsfengsel blant annet romer nok ikke mange av de eldste. Jeg har kun vært på besøk på de to avdelingene da, men det er ukoselig nok det. FÅr ta med at det er noen år siden, men regner med at penger ike har blitt brukt for å gjøre det så hggelig.

Det finnes jo soningssteder som er mere åpne en det fengslet.


#11

Tallulah sa for siden:

Enig.


#12

him sa for siden:

Ja, det er helt OK i mine øyne. Jeg ser ingen etiske problemer med det.

Bare et apropo. Folk i fengsel har akkurat samme sykerettighetene som meg og deg så de vil nok dø som de fleste av oss andre: på sykehus, på eldrehjem, sykehjem etc. Jeg kan ikke tenke meg at det er kapasitet til å pleie folk i fengsel så folk som blir så dårlige at de feks trenger mating vil neppe være i fengsel. Jeg kjenner feks folk som ikke har sonet fordi de har vært soningsudyktige i fysisk forstand. Pga ryggproblemer måtte h*n ha spesiell seng og fysioterapi, og dette medførte soningsfritak.


#13

KristinS sa for siden:

Er man frisk nok til å begå lovbrudd når man er 95 år, er man frisk nok til å sone straffen sin også.


#14

Agent Scully sa for siden:

Fengsel, gamlehjem, blir det ikke omtrent det samme, da? :vetikke:

Dette bør kunne vurderes i hvert enkelt tilfelle.


#15

Sitron sa for siden:

Jeg syns ikke fengsel og gamlehjem er det samme. Sjelden man får sitte med oldebarnet på fanget og spise kake i fengselet.


#16

Agent Scully sa for siden:

Å joda. Bare at i fengselet er det en fil inni kaken.


#17

Sitron sa for siden:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.