Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri nøtte-sjokoladekake

#1

Tallulah sa for siden:

Denne kaka er fantastisk god, kanskje litt voksen smak på grunn av all den mørke sjokoladen, men de fleste barn jeg kjenner liker den godt også.

Til kaka:
300 g mørk glutenfri sjokolade av god kvalitet
175 g usaltet smør, skåret i terninger + litt ekstra til pensling
6 egg, skilt
115 g mykt, brunt sukker (kan også bruke honning i stedet, samme mengde)
1,25 dl yoghurt
250 g finmalte hasselnøtter (jeg har brukt skoldede mandler, har hørt at de ikke trigger allergi like lett?)
matfløte til servering, kan sløyfes

Til glasur:
100 g mørk, glutenfri sjokolade av god kvalitet, grovhakket
25 g usaltet smør, skåret i terninger

  • Varm ovnen til 180 grader. Smør en 25 cm springform og kle bunnen med bakepapir.

  • Legg 300 g av sjokoladen i en mellomstor bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Rør til sjokoladen har smeltet. Tilsett 175 g smør, rør til det er godt blandet.

  • Ha eggeplommer og sukker i en bolle og pisk til tykk eggedosis. Rør inn yoghurt og nøtter, tilsett den smeltede sjokoladen og rør godt.

  • Stivpisk eggehvitene. Skjær 1/4 inn i røra først, deretter resten.

  • Hall blandingen i formen og stek midt i ovnen i 60-70 minutter, til kaka har hevet seg godt og er gjennomstekt. Bruk kakepinne for å sjekke. Avkjøl den i formen.

  • Når den er kald, ta formen og bakepapiret forsiktig av og legg kaka på et serveringsfat.

  • Smelt i mellomtiden resten av sjokoladen i en bolle over vannbad og rør inn resten av smøret. Tilsett evt. litt melis for å gjøre den søtere.

  • Smør glasuren utover kaka med en brevbladet kniv.
    Kan serveres overhelt med matfløte, men det har jeg droppet. Det er godt å male ca. en håndfull av nøttene litt grovere.


#2

Minerva sa for siden:

Takk! Den skal jeg lage til sommerfesten i barnehagen, så det er litt for alle!


#3

Tallulah sa for siden:

Gled deg! Det er en litt omstendelig prosess å lage den, jeg tror jeg brukte omtrent alle bollene i huset, men det var verdt det. Det er en ordentlig tung konfektkake med mye sjokoladesmak.


#4

Minerva sa for siden:

Mye sjokoladesmak er ikke me g i mot.:bkake:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.