Tallulah sa for siden:
Denne kaka er fantastisk god, kanskje litt voksen smak på grunn av all den mørke sjokoladen, men de fleste barn jeg kjenner liker den godt også.
Til kaka:
300 g mørk glutenfri sjokolade av god kvalitet
175 g usaltet smør, skåret i terninger + litt ekstra til pensling
6 egg, skilt
115 g mykt, brunt sukker (kan også bruke honning i stedet, samme mengde)
1,25 dl yoghurt
250 g finmalte hasselnøtter (jeg har brukt skoldede mandler, har hørt at de ikke trigger allergi like lett?)
matfløte til servering, kan sløyfes
Til glasur:
100 g mørk, glutenfri sjokolade av god kvalitet, grovhakket
25 g usaltet smør, skåret i terninger
-
Varm ovnen til 180 grader. Smør en 25 cm springform og kle bunnen med bakepapir.
-
Legg 300 g av sjokoladen i en mellomstor bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Rør til sjokoladen har smeltet. Tilsett 175 g smør, rør til det er godt blandet.
-
Ha eggeplommer og sukker i en bolle og pisk til tykk eggedosis. Rør inn yoghurt og nøtter, tilsett den smeltede sjokoladen og rør godt.
-
Stivpisk eggehvitene. Skjær 1/4 inn i røra først, deretter resten.
-
Hall blandingen i formen og stek midt i ovnen i 60-70 minutter, til kaka har hevet seg godt og er gjennomstekt. Bruk kakepinne for å sjekke. Avkjøl den i formen.
-
Når den er kald, ta formen og bakepapiret forsiktig av og legg kaka på et serveringsfat.
-
Smelt i mellomtiden resten av sjokoladen i en bolle over vannbad og rør inn resten av smøret. Tilsett evt. litt melis for å gjøre den søtere.
-
Smør glasuren utover kaka med en brevbladet kniv.
Kan serveres overhelt med matfløte, men det har jeg droppet. Det er godt å male ca. en håndfull av nøttene litt grovere.