Finner mange gode sjokoladekakeoppskrifter men veldig mange er med rømme som jeg bare ikke klarer. Det er mulig det ikke smaker noe av rømmen når den er ferdig men rømme brukt i f.eks vafler smaker jeg dessverre. Er nok ekstremt kresen på den ene tingen, klarer ikke spise for høflighetens skyld engang, flaut men sant. :o
Så da lurer jeg på, kan jeg erstatte rømmen i oppskriftene med noe? Kulturmelk(surmelk) f.eks?
Creme fraiche er vel litt mildere? Kesam tror jeg ikke tåler varmebehandling noe særlig. Mange kaker har jo surmelk i oppskriften, men det er jo litt tynnere en rømme - er usikker på hvordan det vil slå ut på røra.
Jeg bruker kefir i min sjokoladekake, og den er veldig god. Kefir er nok litt tynnere enn rømme, så det må vel tas hensyn til. Hevemiddelet i kaka er forøvrig natron, det henger sammen med at man bruker kefir har jeg skjønt.
Takk for svar! Enig med Bluen; bare tanken på rømme er mer enn nok. Kunne ikke finne på å drikke kefir/surmelk/kulturmelk, men jeg VET iallfall at jeg ikke kjenner vond smak på bakverk med det i. Rømme derimot, uff - iallfall i vaffelrøre og den slags.
Mannen har bursdag idag(og vi feirer 1 års bryllupsdag) så da blir det sjokoladekake og biffmiddag. Det var han som ønska sjokoladekake og fikk velge nærmest fritt. Jeg fikk mail om at det kunne funke bra med noe fra Nigella...:knegg: Så da blir det Nigellas choclate fugde cake - med surmelk istedenfor rømme, så får vi se hvordan det går.
Jeg liker ikke så godt konsistensen på surmelkssjokoladekaker, men har et par oppskrifter med rømme som fungerer utmerket og er helt uten rømmesmak. Hvis jeg var veldig redd for smak av syrnete melkeprodukter ville jeg nok heller valgt en oppskrift uten dette, det fins jo i massevis.
Det funka utmerket med surmelk i kaka. Den skulle forresten egentlig stekes i to omganger, hver bunn for seg. Sånt dill hadde ikke jeg tid til så jeg satsa heller på at jeg skulle klare å dele den - og det klarte jeg!:D
Jeg hadde i sjokoladekrem mens den fremdeles var lunken og så satte jeg toppen på og inn i kjøleskapet en stund. Danderte resten av kremen rundt og oppå og så inn i kjøleskapet igjen. Resultatet ble nydelig. Pga jeg hadde i fyllet mens der enda var varme hadde det smeltet godt nedi kaka, deilig bløtt i midten. Kaka kan virkelig anbefales! :)