Leste nettopp i et matblad jeg hadde, en oppskrift på en kokoskake uten hvetemel - den så kjempegod ut - men bladet er borte!!
Får besøk i morgen av bl.a en som ikke tåler hvetemel - noen som har en oppskrift på en god kake? Jeg skal ikke bruke Toro-poser (vet at de er uten hvetemel), men vli jo såklart imponere LITT.
Denne er jo også glutenfri, er den ikke? Jeg laget den med Menkomel Whippingcreme, som kan spises av de som har cøliaki.
Sjokoladepavlova, opprinnelig fra Nigella, er annerledes, enkel og veldig god. Et pluss er at den ikke inneholder mel eller sjokolade (nøtter) så den er bra for allergikere. Min nøtteallergiske venninne mener dette er det nærmeste sjokoladehimmelen hun kan komme. Nydelig lett sommerkake.
TIl Pavlovaen:
6 eggehviter
300 g melis
1 ts balsamicoeddik
3 ss siktet kakao
Til fyllet:
4 dl kremfløte
(friske) bær (bringebær er best)
Forvarm ovnen til 180 grader
Pisk eggehvitene stive, og pisk så inn melis, en ss om gangen, til du får en blank jevn masse. Sikt inn kakao og eddik og skjær det inn til alt er blandet. Tegn en sirkel, ca 23 cm, på et pakepapir. Legg marengsmassen i sirkelen.
Sett kaken i ovnen og skru varmen ned til 150 grader. Stekes i 1 t 15 min. Den skal være sprø i kantene og litt bløt inni når den er ferdig. Skru av ovnen, åpne ovnsdøra og la den stå der til den er avkjølt.
Pynt: pisk fløte til krem og ha over kaken. (smak evt til med sukker/vanilje). Legg bær over kremen.
Kanskje du kan bruke melkefritt-smør, melis og vispet eggeplomme? (Det gjør jeg ofte i sjokoladekremglasurene (eller bruker havrefløte, men det kan jeg ikke se at kan anvendes her.)
Jeg er veldig glad i kokos, så det ble kokos-mandelkaken som jeg linket til.
Det var morsomt å lage den, og jeg tror den blir knallgod! :p
Har nettopp revet skall av en lime over den deilige ostekremen!
Men den fikk bare terningkast 3 i stemme på oppskriftsiden.
Jaja, får kaste en terning i morgen kveld, også får vi håpe den faller i smak hos mannen som ikke tåler hvetemel ;) og de andre besøkende!
Jeg fikk faktisk høre om akkurat den idag, at det var favorittkaken til gjestene!
Men kokoskaken jeg lagde falt virkelig i smak, også hos meg - sprekkeferdig og fornøyd - med fortsatt sug etter mer! Serverte med et par limeskiver til pynt (+ revet limeskall), og rørte jordbær ved siden av. Det var forfriskende til.