Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger oppskrift på kjempegod glutenfri kake

#1

Amelie sa for siden:

Leste nettopp i et matblad jeg hadde, en oppskrift på en kokoskake uten hvetemel - den så kjempegod ut - men bladet er borte!!

Får besøk i morgen av bl.a en som ikke tåler hvetemel - noen som har en oppskrift på en god kake? Jeg skal ikke bruke Toro-poser (vet at de er uten hvetemel), men vli jo såklart imponere LITT.



#3

Fara sa for siden:

Er det den med svisker og eggekrem?


#4

DM sa for siden:

Jeg vil gjerne skryte av den glutenfrie brownieskaken HP laget it går. Den var himmelsk! (Ligger i Brownies-oppskrift-tråden.)



#6

Dragen sa for siden:

Den ser veldig god ut. Noen av dere smarte damer som vet hvordan man lager melkefri krem på den?


#7

LilleLeo sa for siden:

Denne er jo også glutenfri, er den ikke? Jeg laget den med Menkomel Whippingcreme, som kan spises av de som har cøliaki.

Sjokoladepavlova, opprinnelig fra Nigella, er annerledes, enkel og veldig god. Et pluss er at den ikke inneholder mel eller sjokolade (nøtter) så den er bra for allergikere. Min nøtteallergiske venninne mener dette er det nærmeste sjokoladehimmelen hun kan komme. Nydelig lett sommerkake.

TIl Pavlovaen:

6 eggehviter
300 g melis
1 ts balsamicoeddik
3 ss siktet kakao

Til fyllet:

4 dl kremfløte
(friske) bær (bringebær er best)

Forvarm ovnen til 180 grader

Pisk eggehvitene stive, og pisk så inn melis, en ss om gangen, til du får en blank jevn masse. Sikt inn kakao og eddik og skjær det inn til alt er blandet. Tegn en sirkel, ca 23 cm, på et pakepapir. Legg marengsmassen i sirkelen.
Sett kaken i ovnen og skru varmen ned til 150 grader. Stekes i 1 t 15 min. Den skal være sprø i kantene og litt bløt inni når den er ferdig. Skru av ovnen, åpne ovnsdøra og la den stå der til den er avkjølt.

Pynt: pisk fløte til krem og ha over kaken. (smak evt til med sukker/vanilje). Legg bær over kremen.


#8

DM sa for siden:

Kanskje du kan bruke melkefritt-smør, melis og vispet eggeplomme? (Det gjør jeg ofte i sjokoladekremglasurene (eller bruker havrefløte, men det kan jeg ikke se at kan anvendes her.)


#9

Amelie sa for siden:

Takk for tips!

Jeg er veldig glad i kokos, så det ble kokos-mandelkaken som jeg linket til.
Det var morsomt å lage den, og jeg tror den blir knallgod! :p
Har nettopp revet skall av en lime over den deilige ostekremen!

Men den fikk bare terningkast 3 i stemme på oppskriftsiden.
Jaja, får kaste en terning i morgen kveld, også får vi håpe den faller i smak hos mannen som ikke tåler hvetemel ;) og de andre besøkende!


#10

Amelie sa for siden:

Jeg fikk faktisk høre om akkurat den idag, at det var favorittkaken til gjestene!

Men kokoskaken jeg lagde falt virkelig i smak, også hos meg - sprekkeferdig og fornøyd - med fortsatt sug etter mer! Serverte med et par limeskiver til pynt (+ revet limeskall), og rørte jordbær ved siden av. Det var forfriskende til.

Kaken kan absolutt anbefales! :riktig:


#11

Fara sa for siden:

Har bare bakt den en gang, men smakt den flere ganger.


#12

Amelie sa for siden:

Tar gjerne oppskriften, hvis du har den! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.