Har nettopp hatt konfirmasjon med masse kaker og er egentlig lei, men om drøye 14 dager er det jo 17.mai og jeg har invitert til selskap her hjemme. Må vel ha minst 4 kaker + kransekake + is, vi blir 16 som skal ha lapskaus først og kaker etterpå.
Trenger iitt inspirasjon, gjerne nye tips, hvilke kaker skal du servere den 17.?
Vi liker aller best Pavlova med vaniljekesam og frukt, snickerskake, den med krem, og bløtkake/marsipankake med bringebær og banan (men det ble visst dømt nord og ned herinne. :p)
Svigermor lager også alltid verdens beste.
Minst fire kaker pluss kransekake og is? Etter lapskaus? Til 16 folk? :dåne:
Jeg pleier ikke å ha selskap 17. mai, men har ca to kaker pluss evt is i en vanlig familiebursdag, og der er vi rundt 16. Og jeg serverer ikke middag engang. Og vi spiser mye kake!
For å svare på spm: Jeg synes Pavlova er godt en slik dag, den er frisk og lett og vårlig.
Vi har alltid marsipankake med banan, ananas og friske jordbær.
I år blir det i tillegg en sjokoladekake. For gutta liker best det. + is selvsagt.
Vi har alltid smørbrød/kodtbord etter barnetoget, og det er BARE oss fire + min mams som er her.
Så har vi kake litt utpå ettermiddagen og middag til kvelden.
Jeg må alltid lage (melkefri) bløtkake hver 17. mai, ellers får jeg ei sur datter i hus. Hun elsker bløtkakene mine, og bløtkake liksom skriker jo nasjonaldag da. Vurderer å ta marsipan rundt i år, får se.
Kransekake laget jeg i fjor, lager det kanskje i år også. Til middag blir det hjemmelaget lasagne med varme baguetter, hvitløksdressing og god salat til.
Pleier dere å ha festmat hele dagen? Jeg er oppvokst med festligheter til langt utpå kvelden. Men etter barnetog og arrangementer spiser vi lunsj og kaker hos mine foreldre, og deretter folketog, så er alt ferdig rundt 18. Da er vi kaputt og tar som regel kvelden.
Vi spiser en god frokost, så drar vi ned for å se på barnetoget og delta litt i lekene på skolen her nede. Etterpå drar vi hjem for å spise middag, og så drar vi til byen for å se på russetoget. Ungene samler på russekort og MÅ ha med seg toget.
Åh, begynner det så tidlig? Vi har ikke fått det med oss de to siste årene, i fjor var det pga. ELENDIG vær, vi orket ikke. Hmm, det var godt du sa det nå, da må jeg forandre planene litt.
Kan vi håpe på litt bedre vær i år, mon tro?
Hehe, ja været i fjor var forjævlig, hvis jeg kan bruke et sånt ord her. Vi reiste på hytta rett etter barnetoget. Neste år har vi også korpsspillende gutt. Jeg gleder meg! :elsker:
Aner ikke rett og slett. Barna blir nok glade om de får sjokoladekake eller vaniljekake. De liker ikke bløtkake, men det er nå min favoritt. Får se hva det blir til og hva vi gjør.
Definitivt. Vi lurte på å stikke innom skolen i nabolaget her, men vi har jo ikke unger på skolen...er det da rart å stikke innom på 17.mai fesivitetene?
Hvor bor du, Drømmedama? :dåne: Med så mange kaker per snute, gjetter jeg på vestlandet. Til 16 gjester ville jeg hatt maks to kaker og is. :østlending:
Ikkje alle på vestlandet spiser så mykje kaker. ;) Me rekner to kaker på 16 gjester. Fire kaker var veldig mykje tenker eg, og spesielt om ein skal ha kransekake og is også.
Er det så vanleg å ha selskap på 17. mai altså? Me går i tog, spiser middag og kaker på skulen og så er det leiker til ca. 16. Synest heile dagen går i eit, og det vert ikkje tid til noko. Går gjerne på besøk på kvelden då, men ikkje noko selskap.
Og for å svare på spørsmålet er bløtkake skikkeleg 17. mai- kake. :)
Opprinnelig østlending bosatt på sørlandet, altså ingen gyldig unnskyldning for kakeoverdrivelse. Men altså; det er jo helt klart for mye kake, jeg vet det. Det er bare det at jeg liker at det er for mye, jeg vil ha kakebord det skal bugne og være litt sånn wow. Og så får barna spise kake hele helgen, og det er de glade for.
Mange fine tips her, forresten. Pavlova må helt klart være med. Og oreokake. Og ostekake.
Pisk egg og sukker godt sammen, ha i malte nøtter. Stek på 175 grader i en halv time. Bunnen kan bakes i god tid i forveien og fryses hvis ønskelig.
Varm en halv liter fløte og løs opp 200 gram sjokolade i den varme fløten. Ikke la den koke! La fløteblandingen stå i kjøleskapet natten over. Pisk sjokoladefløten som vanlig kremfløte og ha over kaken rett før servering. Riv litt mørk sjokolade over til pynt.
Vi skal til en venninne, og der skal vi ha spleisekoldtbord, og kakene er ettersom jeg har forstått verdens beste, marengskake, nøttebunn med gul krem, også skal jeg bake sjokoladekake.
Hvor mange vi blir vet jeg ikke, men iallefall 15-16 stykker.
Vi har gått på skolen på 17. mai allerede før vi fikk barn, og selvsagt også med dem, selv om de ikke har begynt enda. (De siste par årene fordi vi har gått i toget som endte der, sist med bhg Knerten da gikk i)
Men kake... kake?
Jeg har ikke planlagt å bake. Jeg har vel egentlig ikke planlagt noe som helst, men noe sier meg at min sånn grunnleggende tanke om at dette med mat og sånn pleier vi jo å ta hos mamma, egentlig er litt bak mål når de altså kommer til vårt område for å feire med alle sine fire barnebarn. (Ikke det, det er bare 20 minutter å kjøre da, sånnsett. Jeg jobber i gangavstand til mitt barndomshjem, selv om vi bosatte oss i nabokommunen.)
Men bake. KakeR? Nei, nei, nei, de selger kake på skolen....
Hmm, vi får se. Får snakke med mamma og svigerinne og finne en plan for nasjonaldagen etterhvert. Vi må jo ha kake uten sukker og uten egg grunnet min diabetiskermor og min eggeallergikersønn, så vi kan vel likegjerne gå for å bake et par, ja...
De siste årene til både 17. mai og st.hans har vi hatt marengsbunn med vanilje-is (bruker i underkant av 2 liter til en vanlig bunn) i stedet for krem, med masse deilige bær på toppen.:nam: Nydelig, og etter min mening så mye bedre enn den vanlige kremen/vaniljekremen!:jupp:
Jeg lagde ett år Pavlova og synest den er god. Men 7 åringen likte den ikke. ;-) I år droppes kake, blir mye kake på skole og sikkert en og annen is senere. Skulle vi hatt besøk så hadde det jo måtte bakes noe. ;-)
Vi har faktisk de siste årene feiret 17. mai med bare meg og mannen min. I pysj i sofaen med barnetoget på TV og god middag senere på dagen. :hjerter: Veldig koselig. Håper egentlig på å få gjort det i år også.
Iår blir det enten pavlova m/bær eller en bløtkake med vanliljekrem og bær mellom lagene. Også har lillebror (og pappaen og onkelen) bestilt sjokoladekake, siden han (de) ikke er så glad i verken pavlova eller bløtkake ;)
Hos oss ville det blitt: Gulrotkake uten noe på er barnas favoritt. Ostekake. Pavlova. Boller med vaniljekrem. Iskake. Fruktfat.
Men da måtte vi minst vært 40 altså..
Jeg har en mamma som har etterlyst red velvet cupcakes og to nevøer som har etterlyst oreokake. Så da blir det nok det. Og en mann som vil ha Filifjonkas snickerskake. Vi får se om det blir det. Det er ganske mange hos mamma og pappa på 17. mai, men jeg tror dette blir i overkant selv for vår familie.
Jeg er mektig lei av Pavlova, synes den serveres overalt, hele tiden.
Jeg planlegger en kake med 4 tynne bunner (2 sjokolade, 2 lyse) med krem, skogsbær og vanlijekrem, samt frukt penslet med gelè på topplokket.
Pavlova pleier det å være, men i år så blir det Idas ostekake med masse frukt på. :nam: Vi blir så mange i år at det sikkert blir begge deler også. Den ostekaka er kjempegod og lett å lage selv om den stekes i flere omganger.
Jeg innbiller meg at dette må være en fantastisk 17. mai-kake: Appelsinkake med sjokoladekrem. Jeg har så lyst til å teste den ut, men vi skal ikke ha gjester, og jeg kan ikke være alene om den der. Jeg kan ikke det. Kan ikke. Må ikke. :messer:
Ja, jeg tror vi kommer til å bli rimelig fornøyde med det. :knegg: Problemet blir vel mer å klare å begrense oss når vi skal velge hva vi vil ha. :sparke:
Ellers så er jo jeg egentlig ganske glad i å bake, men jeg orker ikke når det bare blir meg og Mannen, for da blir det så mye rester. Sist år endte jeg opp med å lage hjemmelaget napoleonskake hvis jeg ikke husker helt feil. Det var ikke så verst altså.
Ja, den der har jeg også siklet litt på. Har VELDIG tro på at den er god. :jupp: Synes generelt Ida hadde mange fristende oppskrifter, så jeg mistenker at jeg kommer til å ende opp med å kjøpe boka hennes når den en gang kommer ut.
Pavlova eller bløtkake. Og om det blir bløtkake, så skal den selvsagt være med hjemmelagd (dynket) bunn med 5 egg. Og med jordbær og banan, og vaniljekrem.
Jeg har aldri prøvd, og er litt redd for å prøve det akkurat nå til 17. mai.
Men er for så vidt en ganske habil baker (dvs at jeg sjelden gjør de store fadesene, kakene smaker godt, men jeg er ikke en god "pynter").
Jeg delte 3 pasjonsfrukter og gravde ut fruktkjøttet. Hadde det i kasserolle med litt vann (litt under 1/2 dl) og lot det koke litt inn. Silte så steinene vekk og kokte det ytterligere inn sammen med sukker til det ble en passe tykk sirup.
Jeg brukte kanskje 2-3 ss sukker, men det smaker man til. Den ble i alle fall syrlig.
Denne planen gikk i dass grunnet alt for mye å gjøre og alt for lite tid. Jeg endte opp med en sjokolademoussekake (skal egentlig være nøttebunn, men pga allergi lager jeg av solksikkekjerner) med friske bringebær på.
Det smaker nesten som nøtter og de færreste greier å kjenne forskjellen. Jeg bytter ut med solsikkekjerner i alle bunner som skal være nøtter eller mandler, og det går superfint.
Jeg lager også en slags marsipan av solsikkekjerner. Den kan ikke kjevles, men går fint å trille kuler og stenger av.
Like deler solsikkekjerner og melis, kjernene malis i foodprosessor, melis tilsettes og vann til passe konsistens blandes i (det skal ikke så mye til).
Istdenfor å lage pavlova på måten jeg alltid har gjort(med vaniljekrem/krem og bær), laget jeg i år pavlovabunn og brukte dette som topping. Kaka ble knallgod.
Jeg brukte en oppskrift som var på porsjonspavlovaer, men steketiden var ganske lik som for stor bunn. Tykkelsen var ikke så ulik egentlig. Jeg tok ut en og sjekket om den var passe stekt da tiden nærmet seg.