:hyper:
Jeg har invitert noen venninner på champagnelunsj en lørdag i juni. Det blir kjoler, hvite duker, stettfat og roser. Tenkte å servere lunsj i britisk stil, med sandwicher, scones (må finne ut hvordan jeg lager clotted cream) og kake. Te hører med og så klart uanstendige mengder Champagne (som de tar med selv).
Jeg lurer på om noen har tips til hva jeg skal lage? Hvilke kaker hører med? Og tips til gode sandwicher?
Og om noen har laget clotted cream så vil jeg gjerne ha oppskrift på det.
Mannen tar med ungene på hytta hele helga så dette blir moro!
For en flott idé! :hjerter: Den tror jeg at jeg må adoptere ved høve.
Jeg klarer ikke å komme på noen kaker som jeg tenker hører med i en slik setting, men derimot er cucumber sandwicher et must, også er det veldig lekkert med noen forskjellige gode marmelader til sconesene.
Jeg kan ikke lage så mange kaker for vi blir bare fem. Det blir litt overkill. Jeg drakk te i tesalong i London for et par uker siden og da fikk vi Red Velvet. Det er godt. Petite fours er godt ja. Pluss at jeg kan kjøpe det på sjokoladebutikken.
Victoria sponge cake er jo en skikkelig klassiker, men føler det kanskje blir litt likt scones med clotted cream og syltetøy på et vis. Må tenke litt på det.
Cucumber sandwich ja åff kåsj.
Da må jeg kanskje servere Pimms som velkomstdrink?
Ohhhh..!! Jeg ELSKER afternoon tea! :hjerter: Synes ideen om å ha en stor kake og petit fours i tillegg høres bra ut. Min erfaring er at de meste vanlige sandwichene er: agurk, egg og et eller annet jeg har glemt, røkelaks, skinke og ost (altså ikke skinke og ost i samme, men skinke i noen og ost i noen). Jeg føler det er mest vanlig med ganske enkle sandwicher. :nemlig: Fant en link til "top 5 high tea sandwich fillings": www.dinnerstyle.com.au/top-5-high-tea-sandwich-fillings/
Jeg kjenner jeg ønsker meg veldig en rapport om både clotted cream og selskapet som sådan. Med bilder!! :hyper:
Og ja, det blir alltid mye mat på en ekte afternoon tea. Jeg tenker alltid at vi skal ha det som "lunsj" når vi er i England, og så blir det som regel dette sånn midt på dagen og en liten snack klokken 23.00 igjen fordi vi er så mette. :knegg:
Ohh... Pimms! :elsker: Bare synd vi ikke har "ordentlig" lemonade til å blande med i dette landet. Blir ikke helt det samme med verken farris eller sitronbrus synes jeg.
Jeg så ett eller annet på butikken nå nettopp, en flaske for å lage egen lemonade. Det sto sammen med iste og iskaffe og sånn juice/vann blandinger på rimi.
Vi er en gjeng som har Cream Tea til hverandre og det som hører med er
Sandwiches: eggesalat, laks med kremost og så agurk.
Scones med krem og syltetøy
Kake eller petit four.
Det ble en suksess! Clotted cream, scones, syltetøy, Red velvet, sandwicher, makroner og konfekt. Og idag står det ti tomme flasker med boblevann på benken....
Lagde selv. Det var virkelig enkelt penkelt. Fløte i lasagneformen i ovnen på åtti grader i ti-tolv timer og så i kjøleskap. Da dannes det et tykt lag på toppen og det er det. Bare skrapte det opp i en skål med en skje.
Det er en sånn kake som minner om sjokoladekake, bare den er rødfarget. Og så har den vel oftest et par tynne lag kremfyll. Jeg synes den er en smule oppskrytt.
Ikke noe problem å bruke det til mat. Jeg gjorde ikke det nå, men har lest at det bare er å bruke til baking/saus e.l. Jeg var mest opptatt av å få det til og ikke så opptatt av den fløten som gikk til spille. Halvparten ble krem kanskje. Ikke noe mer.
OK. Takk. Jeg skjønner at det ikke var hovedprioriteten din, men hvis jeg skal prøve meg på å lage dette selv, gjør det jo ikke noe å planlegge en middag som krever mye fløte til saus eller noe den samme helga. :) Nå som du har funnet ut av det mener jeg.