Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Afternoon tea - hva skal jeg lage?

#1

vixen sa for siden:

:hyper:
Jeg har invitert noen venninner på champagnelunsj en lørdag i juni. Det blir kjoler, hvite duker, stettfat og roser. Tenkte å servere lunsj i britisk stil, med sandwicher, scones (må finne ut hvordan jeg lager clotted cream) og kake. Te hører med og så klart uanstendige mengder Champagne (som de tar med selv).

Jeg lurer på om noen har tips til hva jeg skal lage? Hvilke kaker hører med? Og tips til gode sandwicher?

Og om noen har laget clotted cream så vil jeg gjerne ha oppskrift på det.

Mannen tar med ungene på hytta hele helga så dette blir moro!



#3

Heilo sa for siden:

For en flott idé! :hjerter: Den tror jeg at jeg må adoptere ved høve.

Jeg klarer ikke å komme på noen kaker som jeg tenker hører med i en slik setting, men derimot er cucumber sandwicher et must, også er det veldig lekkert med noen forskjellige gode marmelader til sconesene.


#4

Heilo sa for siden:

Ja, også petite fours. :nam: (Jeg mente selvsagt ikke å si at kaker ikke hører med, bare at jeg ikke kom på noen.)


#5

halaisa sa for siden:

Lemoncurd til sconesene!


#6

vixen sa for siden:

Jeg kan ikke lage så mange kaker for vi blir bare fem. Det blir litt overkill. Jeg drakk te i tesalong i London for et par uker siden og da fikk vi Red Velvet. Det er godt. Petite fours er godt ja. Pluss at jeg kan kjøpe det på sjokoladebutikken.

Victoria sponge cake er jo en skikkelig klassiker, men føler det kanskje blir litt likt scones med clotted cream og syltetøy på et vis. Må tenke litt på det.

Cucumber sandwich ja åff kåsj.

Da må jeg kanskje servere Pimms som velkomstdrink?


#7

vixen sa for siden:

Lemoncurd er nammis. Må lage det (noe sier meg det blir mye mat)

Takk for innspill!


#8

Addison sa for siden:

Mini cupcakes og makroner.


#9

Njulaif sa for siden:

Ohhhh..!! Jeg ELSKER afternoon tea! :hjerter: Synes ideen om å ha en stor kake og petit fours i tillegg høres bra ut. Min erfaring er at de meste vanlige sandwichene er: agurk, egg og et eller annet jeg har glemt, røkelaks, skinke og ost (altså ikke skinke og ost i samme, men skinke i noen og ost i noen). Jeg føler det er mest vanlig med ganske enkle sandwicher. :nemlig: Fant en link til "top 5 high tea sandwich fillings":
www.dinnerstyle.com.au/top-5-high-tea-sandwich-fillings/

Ellers ble jeg litt ivrig og googlet clotted cream. Fant to oppskrifter, som er ganske forskjellig, men begge virket enkle:
www.cupcakeproject.com/2009/09/clotted-cream-recipe-making-clotted.html
og
www.klikk.no/produkthjemmesider/hjemmet/article533730.ece

Jeg kjenner jeg ønsker meg veldig en rapport om både clotted cream og selskapet som sådan. Med bilder!! :hyper:

Og ja, det blir alltid mye mat på en ekte afternoon tea. Jeg tenker alltid at vi skal ha det som "lunsj" når vi er i England, og så blir det som regel dette sånn midt på dagen og en liten snack klokken 23.00 igjen fordi vi er så mette. :knegg:


#10

Njulaif sa for siden:

Ohh... Pimms! :elsker: Bare synd vi ikke har "ordentlig" lemonade til å blande med i dette landet. Blir ikke helt det samme med verken farris eller sitronbrus synes jeg.


#11

Serafin sa for siden:

Jeg så ett eller annet på butikken nå nettopp, en flaske for å lage egen lemonade. Det sto sammen med iste og iskaffe og sånn juice/vann blandinger på rimi.




#14

Teofelia sa for siden:

Makroner blir aldri feil til afternoon tea.


#15

vixen sa for siden:

Makroner er jo så fine så de pynter jo opp fatet.


#16

tink sa for siden:

Maison Mat har en hel reportasje om Afternoon Tea i butikken nå. Du er bare så trendy!
:heia:


#17

Lisa sa for siden:

du kan jo skjære trekant sandwitches med philadelphia + agurk og philadephia + røkelaks!


#18

vixen sa for siden:

Hahaha. En eller annen gang må det jo slumpe til kanskje.


#19

Esme sa for siden:

Vi er en gjeng som har Cream Tea til hverandre og det som hører med er
Sandwiches: eggesalat, laks med kremost og så agurk.
Scones med krem og syltetøy
Kake eller petit four.

Masse te og champagne. Det er skikkelig digg.


#20

Esme sa for siden:

Nope, det var trendy for to-tre år siden.


#21

vixen sa for siden:

Thats more like it. :humre:

Jeg har det egentlig bare fra ferie i Englad og da jeg bodde på New Zealand.

Hun jeg delte hus med hadde bursdagsfest med temaet:

"what would queen Victoria not do tea party"


#22

vixen sa for siden:

Det ble en suksess! Clotted cream, scones, syltetøy, Red velvet, sandwicher, makroner og konfekt. Og idag står det ti tomme flasker med boblevann på benken....


#23

Nenne sa for siden:

Legg gjern ut oppskrifter. :)


#24

Filifjonka sa for siden:

Nydelig! :) Hvordan fikk du tak i clotted cream?


#25

vixen sa for siden:

Lagde selv. Det var virkelig enkelt penkelt. Fløte i lasagneformen i ovnen på åtti grader i ti-tolv timer og så i kjøleskap. Da dannes det et tykt lag på toppen og det er det. Bare skrapte det opp i en skål med en skje.


#26

Filifjonka sa for siden:

Så lurt, takk for tips! Det skal jeg prøve en gang.


#27

Nenne sa for siden:

Det var lurt. Hva gjorde du med resten? Er det bare å kaste?


#28

Pebbles sa for siden:

Ah - det må prøves!

Så utrolig deilig ut!


#29

Meissa sa for siden:

Det ser fantastisk ut. Jeg skal også lage sånn! Jeg som har vært på afternoon tea på Fortnum and masons i London og greier, men hva er red velvet?


#30

Salt sa for siden:

Nice! Dette må jeg også gjøre en gang!


#31

Novla sa for siden:

Så herlig! :hjerter:

Jeg kjenner at jeg bare er nødt til å prøve å lage clotted cream.:ja:


#32

Hyacinth sa for siden:

Hva gjør du med resten?


#33

Hyacinth sa for siden:

Det er en sånn kake som minner om sjokoladekake, bare den er rødfarget. Og så har den vel oftest et par tynne lag kremfyll. Jeg synes den er en smule oppskrytt.


#34

Nenne sa for siden:

Jeg spør igjen, jeg: Hva gjorde du med resten? Er det brukendes til noe? Hvor stor andel ble til clotted cream? Halvparten? Mer? Mindre?


#35

vixen sa for siden:

Ikke noe problem å bruke det til mat. Jeg gjorde ikke det nå, men har lest at det bare er å bruke til baking/saus e.l. Jeg var mest opptatt av å få det til og ikke så opptatt av den fløten som gikk til spille. Halvparten ble krem kanskje. Ikke noe mer.


#36

Nenne sa for siden:

OK. Takk. Jeg skjønner at det ikke var hovedprioriteten din, men hvis jeg skal prøve meg på å lage dette selv, gjør det jo ikke noe å planlegge en middag som krever mye fløte til saus eller noe den samme helga. :) Nå som du har funnet ut av det mener jeg.

#37

Salt sa for siden:

Hvor stor var forma di, og brukte du 1/3 l fløte?


#38

vixen sa for siden:

Jeg brukte to bokser kremfløte i en lasagneform


#39

Salt sa for siden:

Takk! :blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.