Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg gjøre med seien jeg har i kjøleskapet?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg kjøpte sei i går for å lage fiskepinner (stor hit, for øvrig), men har omtrent 250 gram igjen. Hva skal jeg gjøre med den? Mye er skåret i mindre biter allerede.

Jeg er ikke allverdens glad i fisk selv, så gjerne noe med mye krydder.


#2

Timar sa for siden:

Skulle til å foreslå fiskepinner :p

Hva med å lage en fiskesuppe?



#4

isola sa for siden:

Leste også selen.. :humre:

Fiskegrateng?


#5

Røverdatter sa for siden:

Lage fiskegrateng? Det skal nemlig jeg i dag. Lager en tykk, hvit saus med løk, gulrot, persillerot og kålrot i bittesmå biter, spinat, matfløte og et par eggeplommer, trekker fiskebitene litt i sausen og heller alt over kokt makaroni. Så vender jeg inn et par stivpiskede eggehviter og topper med strøkavring og parmesan. Har krydder etter innfallsmetoden underveis. :nam:



#7

Pøblis sa for siden:

Jeg stemmer for fiskegrateng. Oppskriften til røverdatter høres god ut. :ja:


#8

Harriet Vane sa for siden:

Mmmm, ja, fiskegrateng.
Eller lag en spicy tomatsaus og trekk seien oppi. Server med grov ris.


#9

Addison sa for siden:

I form med hvitløk, purre/løk, hermetiske tomater, gulrot i strimler. Evt. andre grønnsaker du liker. Gjerne Dolmio ekstra krydret pastasaus, eller tilsett det du liker av krydder. Stek i ovn til fisken er ferdig, 10-15 min? Ekstra godt med litt reker og svarte oliven på toppen før servering.


#10

amylin sa for siden:

Jeg pleier å steke og panere seien. Gjerne med chilisaus fra Stiansen.


#11

Anikka sa for siden:

Fiskesuppe.


#12

LilleT sa for siden:

Jeg fatter ikke at man kan ha sei i hus uten å lage Isets seigryte. :nam:


#13

OlleVia sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på hjemmelaget fiskegrateng. :cool:


#14

Timar sa for siden:

Nå er jeg spent: Hva lagde du? :fnise:


#15

Tallulah sa for siden:

Jeg la den i frysern. :knegg:


#16

apan sa for siden:

Mannen lager kjempegode fiskekaker av slikt.


#17

Tallulah sa for siden:

Har han en oppskrift du vil dele?


#18

apan sa for siden:

Jepp! Skal legge inn ikveld jeg.


#19

Maverick sa for siden:

Ah, jeg var ikke den eneste som leste "selen", nei.


#20

apan sa for siden:

Hjemmelagde fiskekaker med dilldressing (fra boka "Stiansen til hverdags og litt til fest...")

500 g seifilet (eller torsk, hyse, laks, uer)
1 ss salt
1 ts malt hvitt pepper
2 ts potetmel
2 egg
1 dl melk
2 dl fløte
100 g smør
1 løk
2 ss gressløk
1/2 dl solsikkeolje

Renskjær seifileten så den blir fri for ben og skinn. Del opp i små terninger, ha dem i food-processor (tror mannen bruker stavmikser). Viktig at fisken er kald, det bedrer bindeevnen til fiskekjøttet. Kjør med salt, pepper og potetmel til du får en fin farse. Ha i eggene og kjør dem inn. Spe med melk og fløte til smidig farse. Smak evt til med mer salt og pepper.
FInhakk løkken, fres den myk i smøret. Avkjøl løk og smør, tilsett finhakket gressløk. Når kaldt, vend det inn i fiskefarsen. Farsen kan se skilt ut, men fortvil ikke, dette går bra! Form kakene med spiseskje, klapp dem flate, ca 2 cm tykke. Stek dem i olje i tre minutter på hver side

Vi har ikke alltid hatt dilldressingen til, men den passer veldig godt:
3 dl rømme
1 bunt dill
1 ss sukker
1 ss hvitvinseddik
salt og pepper
Finhakk dill, bland inn i rømmen sammen med det andre.

Mannen har lagd litt ulike varianter av disse, og hele familien liker dem godt. Vi bruker sånne billige fiskeblokker fra fryseren på Rema. Fiskekakene er fine å fryse!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.