Noen planlegger konfirmasjon opptil et år på forhånd, min skal konfirmeres neste helg. Vi har invitert gjestene, og fått på plass fire kaker:sparke:
23 gjester, ingen bordplassering, feiring hjemme.
Vi skal ha røykelaks, fenalår, eggerøre, hummer, kremet pastasalat med marinert kylling og paprikagryte med rødvinssaus og svinekjøtt. Samt fløtegratinerte poteter, for det vil konfirmanten ha.
Mamma sier at vi MÅ ha potetsalat, noen som har verdens beste oppskrift?
Noen som har ideer som passer sånn noenlunde til det jeg har satt opp allerede?
Jeg har fri både torsdag og fredag, konfirmasjonen er på lørdag. Jeg har en og en halv time mellom seremonien og selskapet, så har nok ikke tid til å lage noe da, men tid til å varme opp/sette fram mat.
Åja. Og så skal jeg superimponere hele bønsjen med fantastiske brettede servietter (takket være fantastiske Fløyel) som forhåpentligvis kommer i hus senere i dag:D
...Men aspik, sån derre ekkel gjennomsiktig gele med reker og grønnsaker blir det ikke!
Jeg tenkte kanskje å lage pastasalaten uten grønt (bare kylling, pasta og dressing), og så sette en grønn salat ved siden av?
Hva er en oljebasert potetsalat:blond:
Har aldri laget en potetsalat, jeg liker dem ikke... Men gjestene skal selvsagt få den beste som finnes, bare noen her inne har Oppskriften:nemlig:
Jeg vil og slå et slag for oljebasert potetsalat.
Kok potetterninger lett og bland med det du liker. Jeg synes potet, cherrytomater, vårløk, fetaost og noen små eplebiter er godt.
Og heller over vinaigrette:
Pisker sammen en eggeplomme. Rører inn litt salt, pepper og bittelitt sukker. Så eddik og så pisker jeg raskt inn en tynn stråle olivenolje. Bruker forholdet 1:3 mellom eddik og olje.
Hvis poenget er å ha en mer klassisk potetsalat, bruker jeg gjerne poteter, eplebiter, vårløk, hakket sylteagurk.
Dressing av rømme og et par striper majones, tilsatt litt salt og pepper.
Eller:
Kok gode poteter.Skjær i terninger. Ha i hvitløk, gode cherrytomater, vårløk,litt paprika, evnt litt fetaost og oliven om dere liker det. Tøm på litt god olivenolje, og litt urtekrydder (f.eks basilikum eller et godt blandingskrydder). Smak til med salt og pepper.
OK. Jeg tror jeg skal kunne greie en oljebasert potetsalat. Ser litt bedre ut enn den klassiske også!
Jeg ser de to oppskriftene er ganske like, er vinaigrette veldig vanskelig, eller er det bare å passe på at oljestrålen er tynn nok?
Det høres kjempebra ut. Jeg synes Matprat.no har mange gode tips for fest og ikke minst, mengder. ;)
Lykke til med forbredelser og festen.
Om du har lyst så legg gjerne ut oppskrift på den gryten din. :)
Min potetsalat får alltid masse skryt, og er nydelig til spekemat. Jeg lager den litt på slump og øyemål da. Den inneholder poteter, hardkokte egg (dobbelt så mye potet som egg, og da ser jeg også på størrelse, ikke bare antall), vårløk, majones, rømme, salt og pepper. Jeg pleier å kjøpe en sånn 2-pk med majonesposer og blande med enten to små eller ett "vanlig" beger rømme. Da tar jeg vel ca 12 poteter og 6 egg.