Pappan min hadde bursdag en av dagene, og hadde invitert oss på kaker og kaffe. Minsten er allergisk mot ganske mye, så de syns det er litt utfordrende å bake til han, så de hadde bestilt en kake hos bakeren. Det de fikk var da en marsipankake hvor marsipanen var laget på aprikoskjerner istedet for mandler. Og bunnen var baket på glutenfritt mel. Kaka var kjempegod, og marsipanen smakte helt som vanlig marsipan.
Det er mulig "alle" vet om dette, men det var helt nytt for meg, og jeg har hatt allergibarn i 14 år nå.
Kult. Jeg vet at rimeligere kjøpemarsipan inneholder en god del aprikoskjerner i tillegg til mandler. Får man kjøpt aprikoskjerner i løsvekt i vanlige butikker?
Har hørt at man kan få kjøpt det på helsekoster. Det er visst ikke bra å spise noe særlig av det, men etter hva jeg har lest så blir kjernene varmebehandlet når det lages mel av de, og da fordamper det farlige stoffet. (kan det være blåsyre tro?)
Men jeg ble veldig forbauset over at det smakte helt som marsipan, det hadde jeg ikke trodd. Og jeg vet at det ikke var mandler i det, for guttungen er ganske allergisk, så han hadde garantert fått en reaksjon.